Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1944, spojenecká vojska připravují vylodění v Normandii. Americká armáda trénuje před invazí u britského pobřeží. Během výcviku je potopena americká loď, na níž plují hned tři lidé, kteří znají do všech detailů plány vylodění spojeneckých vojsk. Dva zahynou, třetí je pouze zraněn a ocitá se na nepřátelském území na ostrově Jersey. Britská zpravodajská služba okamžitě připraví akci na záchranu amerického důstojníka. K Jersey se vydává falešný nacista Vogel (George Peppard) se svou konkubínou (Deborah Raffin). Jejich úkolem je přivést Američana do bezpečí, nebo jej usmrtit, aby nepadl do rukou nacistů. (Snorlax)

(více)

Recenze (5)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Cohenovi a Jarrottovi se podařilo přebít Higginsovo zromantizované pojetí, kdy každý chce pomáhat bojovat proti Němcům, mírnou nadsázkou. Vznikl tak zcela neamerický film, který je zábavný od začátku do konce, napínavý taktéž, najde se v něm i několik vtípků i trocha romantiky. K vychytávkám patří i Cosmova hudba, která mimo jiné celkem vtipně upozorňuje na přechod do Londýna. Musím pochválit výborný výběr herců a v neposlední řadě i překvapivě dobrý český dabing. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Spíš taková ,,Noc bobra,, , než lišky. A hádejte proč...:-). Režijně se film zasekl, tuším tak v letech sedmdesátých. Tomu odpovídá i to, že každý Němec byl buď průša, nebo úchyl, či jinak kombinované hovado, naopak každý Američan, Brit, či Francouzka je kombinací chrabrého charakteru a svatého válečníka. Do toho se tam motá nordický Žid, vášnivě líbající hrdina-důchodce a Rommel, kterého jednak okradli o odpovídající vyznamenání na uniformě a udělali z něj div ne vůdce proti Hitlerova odboje, což je trochu zavádějící. Ale abych jen nekritizoval, film se dá docela v pohodě odkoukat, ale musel jsem ho zdrbnout, neboť mi přijde ,,kapánek,, nadhodnocený. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi roztahaný válečný film, který se trochu tváří jako béčková hra na dvojníky, ale díky těm uniformám, hlavně těm SS, to docela funguje. George Peppard je tu jako docela dobrý macho, Michael York je zase jako SS oficír pořádně nepříjemný. Vývoj je celkem zajímavý a neurazí. Není to skvělé, ale není to ani špatné. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Typická televízna vojnová dráma, ktorá kvôli tomu, že je dvojdielna, je dosť rozťahaná. Film má pomalšie tempo, viac sa kecá, viac sa romantizuje a menej sa činí. Hlavne prvý diel vyznieva, ako by bol nadbytočný. Peppard v hlavnej úlohe je na svoju rolu už pristarý, na rolu milenca nehovoriac. Celkom iné kafé je York, ktorý je v dvojroli výborný. Mal som ho možnosť vidieť vo viacerých filmoch, kde hral nacistu a zakaždým palec hore, ako by sa na takéto role narodil. Vo vedľajšej roli potešil už postarší Mills, ktorý si ešte čoby mladík zaučínkoval v množstve britských vojnových filmov. Príbeh sa odohráva na menej známych Channelových ostrovoch a na televízne spracovanie nie je zlý, hlavne v závere druhého dielu je obstojne napínavý a s fajn vojnovým odkazom. ()

Reklama

Reklama