Reklama

Reklama

Key Largo

  • USA Key Largo (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Frank navštíví krachující hotel, který vede zmrzačelý James Temple a jeho snacha Nora, vdova po Frankově příteli z války. Vládu nad hotelem přebral Johnny Rocco a jeho gang. Zpočátku je Frank k Roccově chování k jeho milence-alkoholičcce lhostejný, avšak vražda dvou Indiánů ho dovede k přesvědčení, že Rocco musí být zastaven. Frankova jediná šance přichází, když ho Rocco donutí, aby mu pomohl doplavit se i s gangem na Kubu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Milujem tú čiernobielu koláž, milujem umenie rozprávať, milujem tú osudovosť a fatalitu postáv, obdivujem tú fabrikovanosť štúdiového systému, kde vďaka obmedzeniam vznikal pretlak tvorivosti ako i uhranutý Bogartov pohľad v kombinácii z bezchybnou Hustonov réžiou. Milujem Key Largo. Prečo? Pretože kombinuje všetko vyššie zmieňované. Díki Dougu :-) ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Key Largo je výborné drama ve starém stylu. Znalce potěší řada narážek na různé hollywoodské klasiky - např. hlavního padoucha mafiána Rocca (!) hraje Edward G. Robinson (!), který o sobě prohlašuje, že byl svého času v Americe znám jako veřejný nepřítel (!)... Ale to je spíš třešnička na dortu. Podstatné jsou skvělé herecké výkony, sympatický a tradičně cynický Bogart, krásná a osudová Bacall - a vůbec všechno jak má být. Určitě jeden z nejlepších filmů Johna Hustona! ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Fandím spolupráci Johna Hustona a Humphreyho Bogarta, ale zde se až příliš projevuje skutečnost, že jde jen o pro film adaptovanou divadelní hru. Skoro bych řekl, že se zde Bogart mírně vytrácí vedle mafiánského Edwarda G. Robinsona. Ale přes to všechno nadprůměrný film, s nímž se hodinku a půl divák pobaví. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Film Johna Houstona rozhodně není noirem a nemá žádný z jeho průvodních znaků. Snad až na to, že jde o okatě studiovou podívanou. Z šedivého průměru ho vytahují dobře napsané vedlejší postavy, Bogart, kvalitní gangster a krásná Bacallová (škoda, že neměla víc prostoru). Dialogy jsou patetické a bez špetky humoru, na druhou stranu napětí v poslední půlhodině, kdy zuří v plné síle bouře a když po jejím skončení odváží Bogart mafiány na Kubu, by se dalo krájet na nudličky. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, mistrně stavěný noir, jenž graduje v jedné místnosti, odříznuté od světa zuřícím hurikánem. Bogart jako hrdina z nutnosti, jenž si svým "posláním" minimálně zpočátku není zcela jist a především jeho naprosto rozkošný protihráč Edward G. Robinson ve zcela uhrančivé roli bezskrupulózního mafiána. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Lionel Barrymore v čase natáčania filmu trpel pokročilou artritídou (viditeľné na prstoch rúk) a bol skutočne priviazaný k vozíčku. Z tohto dôvodu má scéna, keď starý pán Temple v hneve vstáva z vozíka a pri snahe napadnúť nenávideného gangstra padá na zem, veľmi silný emotívny náboj. (beso74)
  • Gaye Dawn (Claire Trevor) spieva pieseň "Moanin' Low". Táto pieseň bola populárna na začiatku 30-tych rokov v podaní speváčky Libby Holman. (beso74)
  • Film bol natočený za 78 dní. (fishki)

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama