Reklama

Reklama

S Brigitte Bardot

(pořad)
všechny plakáty

Recenze (9)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Než to začalo zpívat, vypadalo to docela nadějně. Například se BB mohla vysvlíct z tý francouzský vlajky a ukázat kozy. Ale ona začala zpívat :( ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Ano, tento film vypovídá o hvězdném statutu Brigite Bargot víc než dost a více méně se mi jen potvrdil můj názor na ni. Velkou část záběrů tohoto filmu tvoří detaily na různé části Brigitina těla - především dlooooooooouhé a opálené nohy, obličej a rty a ve vyjmenovávání by se dalo ještě dále pokračovat. Povaha Bardotové jako hvězdy se tedy dá považovat za "žena-lízátko", protože pak nejde ani tolik jak hraje, ale jak se ukazuje. Díky tomu Bardotové pak vlastně ani nevadí, že nemá žádný hlas a neumí moc zpívat. Naprosto mi u ní chybí předválečné femme fatale a přitažlivé kouzlo glamour a nedokážu obdivovat hvězdu, jejíž kariéra je založena jen na hezké vizáži. Hudba, která rozhodně svou dobu zas až tak moc nepředběhla, mi spíše způsobila silnou bolest hlavy než cokoliv jiného. Nakonec jediným kladem filmu vlastně zůstane režijní zpracování jednotlivých klipů a pár světlých okamžiků, které jsou i relativně zábavné. ()

HenryS. odpad!

všechny recenze uživatele

Soubor písní a tanců nezpívající neherečky (sušší než sušenky) B. B. Tak na tyto a podobné věci mám opravdu málo postmodernstický střevo. Po skouknutí jsem se cítil jakobych právě absolvoval pět minut nenávisti na Ministerstvu lásky. Zde vidíme možný původ krize československé populární produkce (!NEJEN!) 80. let v čele s Františkem Janečkem, již parafrázovaným nezpívajícím nebubeníkem Vítězslavem Vávrou a jinými, jak nám bylo předvedeno v 80's speciál Paskvilu. Toto smělé dílko dává také nový rozměr tvrzení "film kladoucí velký odpor divákovi". ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Mě to řeklo hlavně, že Brigitte neumí zpívat, jakkoli pěkně se na ni kouká. Dokument to opravdu není, což filmu nevyčítám. Ale série bizarních pre-videoklipů, v nichž hudba trhá uši, je jen pro otrlé. Ony dvě hvězdy jsou hlavně za filmařskou zručnost. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Sled oldschoolových videoklipů, dosti statické, místy komické a po třetím hudením čísle je už Bardot okoukaná, takže je to nuda. Nejvtipnější je zřejmě klip s hippie stylizací:-) ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé slyšel duet Bonnie and Clyde, bylo to při poslechu první epizody podcastu Blue Jam. A já si na chvíli myslel, že je to regulérní scénka, která si dělá srandu z Francouzů (a že "zpívá" Kevin Eldon s Julií Davis). Po pátrání jsem zjistil, že se jednalo o verzi, která zazněla právě v tomto Speciálu Bardot. ()

triss 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byl přece Kontakt, Matěji :) Já si hlavně myslím, že Serge Gainsbourga omámili, aby to udělal. A jo, bavilo mě to. ()

Miloš 

všechny recenze uživatele

Televizní pořad "S Brigitte Bardot", jenž byl uveden v našich kinech, je dobovou poctou hvězdnému kultu BB. Vyniká dobrým tempem a vynikající kamerou, erotičností, vášní a odvahou nechat BB celý film zpívat a stylizovat se do různorodých postav (rozjuchaná hipísačka, zadumaná bruneta, nadržená holka na motorce, Bonnie, rybářka, žena-stroj, ...) a prostředí. Brigitte Bardot neumí hrát, to je nad slunce jasné. Přesto však film nemusíme považovat pouze za vrchol tragické trapnosti, ale můžeme se bavit tím, že sledujeme bývalou modelku, která navlečena do jakéhokoliv kostýmu vypadá ... překvapivě stále jako modelka(!) a přitom svým výkonem nezapře, že je herecké i pěvecké dřevo, ovšem v tomto případě uprostřed úchvatného lesa žánrové a hudební pestrosti, který před divákovýma očima zplaní v popové houští. Bod navíc je za výpravnou dekadenci. ()

wata 

všechny recenze uživatele

Prečo jej preboha nik nepovedal, že nevie spievať? Miestami síce vtipné, ale inak vcelku tragikomické. ()

Reklama

Reklama