Reklama

Reklama

Underworld

  • Česko Underworld: Boj v podsvětí (více)
Trailer

Obsahy(1)

Selene je upírkou, která věrně slouží svému rodu a chrání ho. Úhlavním nepřítelem upírů jsou lykani, tedy vlkodlaci. Oba rody spolu válčí po staletí. Ovšem když se Selene přichomítne k honičce, zjistí, že lykani po někom pátrají. Začíná se více zajímat o co jim jde a zjistí, že hledají potomka slavného maďarského válečníka, který snese spojení krve lykanů a upírů, stane se nepřemožitelným a pomůže tak ukončit staleté spory. Vůdce lykanů Lucien by takové spojení bral jako své vítězství nad krvežíznivostí upírů. Selene přijde na to, že Craven, současný vůdce upírů, má s Lucienem dohodu a pomáhá mu vlastně naplnit jeho plán. Proto probudí starého vůdce, Viktora, který má věci opět urovnat. Viktor má ale své plány, bez milosti chce vyhubit všechny lykany včetně vyvoleného potomka Michaela, který má být prvním pokusem o spojení krve obou rodů. Selene se ale do Michaela zamiluje a chce ho chránit. Během boje o holé přežití zjistí, že Viktor ve skutečnosti kdysi povraždil její rodinu, aby se nasitil lidské krve. Nedokázal ale zabít Selene, která mu připomínala jeho dceru, kterou kdysi nechal upálit na světle, kvůli lásce k vlkodlakovi Lucienovi. Celý spor se tak rozohnil kvůli neochotě Viktora spojit oba rody. Selene brání Michaela co to jde, ale ten stejně padne kulkou Cravena, který chce Selene za svou královnu. Lucien, který je také postřelen ale poradí Selene, aby Michela kousla a naplnila tak spojení krve obou rodů. Z Michaela se stává upír/lykan a společně přemohou Viktora, který padne rukou Selene. Vlkodlaci a upíři ale dávají ruce pryč od obou odpadlíků a zdá se, že pro teď je klid. Jenže brzy se má probudit vůdce Markus, který bude brát nové pořádky jako zradu svého rodu a Selene se stane vyhnancem. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (675)

lamps 

všechny recenze uživatele

Strašně moc naivní nálož akce, která doplácí snad na nezkušenost režiséra Wisemana, jenž film točil evidentně s obrovským zápalem a neutuchajícím sledem přestřelek, honiček a proměn vlkodlaků nenechával diváka vůbec vydechnout. To je na jednu stranu určitě dobře, ale s takovým mdlým a hloupým příběhem to moc dohromady nešlo. Takhle mi připadalo, že ten snímek byl od začátku do konce úplně stejný a v konečném součtu nepřinesl nic převratného, co si z něj budu dlouho pamatovat. Kromě Kate Beckinsale byl tak asi nejlepší démonický Bill Nighy, kterého jsem díky pečlivé práci maskérů dlouho nemohl poznat. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Máte rádi Van Helsinga? Milujete tématiku upírů a vlkodlaků a jen při myšlence, že by se mohli zkřížit upadáte do slastného transu? A co takhle pěkná ženská v latexovém oblečku, dali byste si říct? Pokud jste slespoň na dvě ze tří otázek odpověděli ano, MOHL by se vám Underworld líbit. Problém je v tom, že jinak je to dost špatný, hloupý a nezáživný film, s několika scénami, které vás opravdu naštvou (Selena vypráví o svém dětství např.) a jednou či dvěma, na které se dá dívat. Strašlivý casting. 30% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Underworld: Feel Slippy. V akčním výprodeji se to snaží nasoukat upírsko-vlkodlačí motivy do latexového kabátu Matrixu, ale povětšinou s nulovým efektem. Do toho se to tváří strašně osudově, ale přitom scénář působí dojmem, že za ním stojí úplně jiný Danny McBride a dělá si z nás prdel. Tímto po sérii Underworld střílím stříbrnou kulkou namáčenou v česnekovém výtažku.. P.S.: Michaela Sheena uznávám, ale tady jako kříženec Thorina Pavézy a Pepy Vojtky působil směšně. Pořád ovšem lepší, než vypadat jako idiot, což se mu v ještě více idiotské variaci tohoto povedlo o pár let později.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na podruhy se mi film libil mnohem vic. Hlavni problem filmu je, ze Wiseman tu jeste nema moc zkusenosti a tudiz obcas film pusobi krapet lacine, ale diky sviznymu deji to zas tak moc nevadi. Historii upiru a vlkodlaku, kerou Wiseman vymyslel, sice krapet prehnal, ale to by nevadilo, kdyby nekaslal na nejaky klasicky veci, typu, ze se upir vidi v zrcadle a takovejch kiksu by se tu naslo vic. Ale zase to Wiseman vyvazuje slusnou akci, kerou asi okoukal u Bladea, pekelne sexy Kate Beckinsale v ultra tesnym oblecku a skvelym zaporakem Billem Nighym. Akorat mi prislo, ze z upiru udelal Wiseman docela ubozacky a z vlkodlaku skoro nepremozitelny monstra. Ale jako takovy by meli bejt krapet lip trikove udelany, neni to spatny, ale obcas nejakej vlkodlak vypada vtipne. Co se tyce hybryda Michaela, tak kdyz se menil, vypadal, ze bude nejakej ultra krutak, ale nakonec z neho vylezla potvora, ktera vypada jak krovak z King Konga. Nicmene sem se u filmu ani na okamzik nenudil, Wiseman docela slusne stupnuje napeti a i kdyz tu je par hluchejch mist, je to docela jizda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa 16 rokov po vzniku na film typu Underworld je už celkom rozpačitý zážitok. Upozorňovanie na už vtedy sotva priemerné digitálne efekty, dnes už pôsobiace pomaly ako z 50. rokov, modrý filter, akoby bol film premietaný na hladine oceánu a pochopiteľne zo súčasného hľadiska značne otrepaná zápletka. Ale tieto veci mi vadili snád najmenej. Problém som videl najmä v tom, že prvá polovica mi pripadala veľmi slušná a nechápal som, kde sa kedysi vzal ten hejt ohľadom filmu. No a odpoveď prišla v polovici druhej, respektíve v celej jej stopáži. Záver bol už plný wtf momentov, až celý film nakoniec pôsobí značne wtf. Stále ale mám chuť si pozrieť z quilty pleasure hľadiska celú sériu. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (39)

  • Ve filmu je Dusičnan stříbrný AgNO3 prezentován jako stříbrná kapalina. Ve skutečnosti je AgNO3 bezbarvý. (Illuminare)
  • Na přebalu DVD a filmových plakátech jsou v pozadí Hradčany, i když se většina filmu natáčela v Maďarsku. (Pumiiix)
  • I když je Lucian (Michael Sheen) vůdcem lykanů, za celý film ani jednou nevidíme jeho proměnu. (TaNya_)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama