Reklama

Reklama

Underworld

  • Česko Underworld: Boj v podsvětí (více)
Trailer

Obsahy(1)

Selene je upírkou, která věrně slouží svému rodu a chrání ho. Úhlavním nepřítelem upírů jsou lykani, tedy vlkodlaci. Oba rody spolu válčí po staletí. Ovšem když se Selene přichomítne k honičce, zjistí, že lykani po někom pátrají. Začíná se více zajímat o co jim jde a zjistí, že hledají potomka slavného maďarského válečníka, který snese spojení krve lykanů a upírů, stane se nepřemožitelným a pomůže tak ukončit staleté spory. Vůdce lykanů Lucien by takové spojení bral jako své vítězství nad krvežíznivostí upírů. Selene přijde na to, že Craven, současný vůdce upírů, má s Lucienem dohodu a pomáhá mu vlastně naplnit jeho plán. Proto probudí starého vůdce, Viktora, který má věci opět urovnat. Viktor má ale své plány, bez milosti chce vyhubit všechny lykany včetně vyvoleného potomka Michaela, který má být prvním pokusem o spojení krve obou rodů. Selene se ale do Michaela zamiluje a chce ho chránit. Během boje o holé přežití zjistí, že Viktor ve skutečnosti kdysi povraždil její rodinu, aby se nasitil lidské krve. Nedokázal ale zabít Selene, která mu připomínala jeho dceru, kterou kdysi nechal upálit na světle, kvůli lásce k vlkodlakovi Lucienovi. Celý spor se tak rozohnil kvůli neochotě Viktora spojit oba rody. Selene brání Michaela co to jde, ale ten stejně padne kulkou Cravena, který chce Selene za svou královnu. Lucien, který je také postřelen ale poradí Selene, aby Michela kousla a naplnila tak spojení krve obou rodů. Z Michaela se stává upír/lykan a společně přemohou Viktora, který padne rukou Selene. Vlkodlaci a upíři ale dávají ruce pryč od obou odpadlíků a zdá se, že pro teď je klid. Jenže brzy se má probudit vůdce Markus, který bude brát nové pořádky jako zradu svého rodu a Selene se stane vyhnancem. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (675)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Mno... takový nemastný neslaný nic moc... Vizuálně zajímavý, dějové chabý a přitom překombinovaný (to samo o sobě je skoro až umění a možná by za to měly bejt body navíc..ale nebudou)... Herci nevýrazný, dokonce i Bill Nighy přehrává, podivně a nesnesitelně.. Kate Beckinsale je kus, ale hrát fakt neumí.... Triky sou špatný ( 1) všechny transformace.. trhaný, neplynulý a eště digitální, 2) vlkodlaci, jako takový, jsou plochý, když bežej 3 chodbou - 2 po stěnách a jeden po stropě :) - je to sekaný, plochý a eště v dokonalým synchronu... Fuj... Na "Romea & Julii mezi kapkami krve" je tam ty krve proklatě málo, romantika žádná, lekl jsem se všehovšudy jednou... Prostě... velikananánský šlápnutí vedle... a pouhý 2 hvězdičky ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ale tak dalo se. Kačka v korzetu a latexu každopádně slušivá. Cíleně barevnej film na černo-modro-bílou je příjemný pro oko, ale to je asi tak všechno, co se k tomu dá říct. Dramaticky příliš přímočaré, takže jediné, koho to ve svém žánru může porazit k. o. na body je nechvalně proslulá sága Stmívání. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Možná proto, že nepatřím k těm, pro které je jediná možná staromilská představa upíra jako hraběte v dlouhém plášti s vysokým límcem, tak mi tahle moderní variace na Romea a Julii zas tak zlá nepřišla. S druhým dílem navíc tvoří velmi kompaktní celek. Škoda, že se na vlně módností veze až příliš, mohla to být docela fajn upírská pohádka, protože atmosféru určitě nepostrádá. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Až také sklamanie to zase nie je ale jedine vďaka efektnému spracovaniu a Kate Beckinsale v latexovom obleku. Dej očividne vznikol len kvôli špeciálnym efektom, pričom postavy sa väčšinu času nezmyselne presúvajú z bodu A do bodu B a smrteľne vážne myslelné dialógy často znejúce z ich úst by museli byť napísané ďaleko lepšie, aby dokázali aspoň čiastočne zaujať. A keď už nepomáhajú ani preslovy, dôjde aj na zbrane. Žiaľ ani tá akcia za veľa nestojí. A taký to bol zaujímavý nápad... ()

Melies 

všechny recenze uživatele

3 / 10 Pravdu povediac, na Underworld sa až tak veľmi dobre nepamätám. Možno to bude tým, že počas jeho sledovania som sa viac venoval spolužiačke, s ktorou som na tom bol v kine, ako filmu samotnému. Aj to však svedčí o jeho kvalitách, resp. nekvalitách, pretože ak by bol film skutočne dobrý, tak by som ho sledoval spolužiačka-nespolužiačka - a pri tej cene lístka sa mi ani nemôžete čudovať... Tak, či onak, jediné čo si z neho pamätám sú vcelku slušné akčné scény a dementný, odfláknutý koniec. A to je dosť málo, hlavne ak sa neradíte k fanúšikom takéhoto žánru. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (39)

  • Podle herce spolutvůrce série Kevina Greviouxe (Raze) byla inspirací pro postavu Selene (Kate Beckinsale) jasnovidecká upírka Černá královna Selene, která se objevuje v komiksech o X-Men. (liquido26)
  • Film utržil v 52 milionů dolarů v USA a 95,7 mil. celosvětově. (NIRO)
  • Ve filmu je Dusičnan stříbrný AgNO3 prezentován jako stříbrná kapalina. Ve skutečnosti je AgNO3 bezbarvý. (Illuminare)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama