Zahrada rozkoší (neoficiální název)
Jardín de las delicias, El
Garden of Delights, The
Španělsko, 1970, 90 min
Carlos SauraPlakáty
Antonio (José Luis López Vázquez) je velmi bohatý průmyslník, který měl autonehodu. Když přijde k sobě, je imobilní a vůbec netuší, kdo je a kolik má peněz. Antoniova ztracená paměť se stává také terčem útoků jeho chamtivých příbuzných, neboť jen on znal číslo tajného švýcarského konta, a blokuje tak rodinný kapitál. Pokusy o navrácení Antoniovy paměti jsou pak zdrojem četných tragikomických situací. (drSova)
Flego
Nie som nadšeným prívržencom Saurovej tvorby, ale z jeho filmografie sa dajú vybrať zaujímavé snímky, ktoré stoja za pozornosť ( Anna a vlci ). V tomto prípade je úžasné sledovať vynaliezavosť chamtivých príbuzných, ktorí sa snažia dostať k peniazom rôznymi fintami. Režisér používa vlastné výrazové prostriedky a určite neprekračujú únosnosť, za ktorú by nešiel priemerný divák. Ak by však chcel niekto sledovať tento film vzhľadom k názvu z nesprávneho dôvodu, bude určite sklamaný.(18.5.2012)
kobejn
Typický Saura - mozaika snů, halucinací, představ, asociací podvědomí, reality, symboliky, vše v nádherném hypnotickém tempu a luxusním vizuálním balení - děj druhotný, prvotní je právě ten surreálný mix, kdy má člověk pocit, že nesleduje film, ale vlastní proud podvědomí...respektive asociativní režijní Saurova metoda aktivizuje divákovo vlastní vědomí a podvědomí, které pluje na své vlně spolu s filmovým dějem...(19.11.2011)
sochoking
Bohužial, nezahliadol som tam ani jednu (!) tragikomickú situáciu, ale naopak, zaujímalo by ma, kde ste všetci zohnali to hulenie, kedˇ ste tomu vypiekli poniektorí až 5 (!!) hviezdičiek ?!(23.9.2010)
PavelR
Sny, představy, vzpomínky na minulost, scény z minulosti zahrané najatými herci na osvěžení paměti. Parádní surrealismus na plátně. Tak jak si Antonio postupně vzpomíná na svou minulost, dozvídá se i divák podrobnosti o něm i jeho rodině.(2.10.2011)
djbarrel
"Pokusy o navrácení Antoniovy paměti jsou pak zdrojem četných tragikomických situací." - A kde jako ty situace byly ? Vždyť to byla slátanina na entou ... Pár scén, alespoň zpočátku působilo zajímavě, ale jak se film odvíjel dál, přestal být zajímavý, ale prakticky jen opakující se a nudný. Film jsem sice dokoukal ve zdraví, ale ten konec s mým zdravím dost zamával, takovou tečku za filmem jsem si nepředstavoval ani v céčkové parodii. 35 %(4.5.2012)