Reklama

Reklama

Pán času - Série 9 (2015) (série)


The Return of Doctor Mysterio (S09E14)

(epizoda)

Obsahy(1)

Dvanáctý Doktor Who (v roli s Peterem Capaldim) se opět po nějakém čase ocitá v New Yorku – městě, kde si již zažil řadu svých dobrodružství. Není tomu ani tentokrát, aby město nemusel zachraňovat z nesnází. Na scéně se objevuje tajemný Doktor Mysterio a o to záhadnější případ, jenž zdá se musí být neodkladně vyřešen, aby nedošlo ke katastrofickému scénáři v podobě mimozemského výboje. (P. J. D.)

(více)

Recenze (27)

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční speciál tentokrát vezoucí se na vlně současné popularity superhrdinských filmů přináší na komiksové hrdiny trošku odlišný pohled, který je poměrně osvěžující a jak je u Doctora Who zvykem, dokáže vedle napětí také dojmout. Nejde o jednu z nejvýraznějších svátečních epizod seriálu, ale na jedno pokoukání funguje adekvátně. ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slabé. Narážku na v poslední době neúnosné uvádění asi dvaceti komiksových filmů ročně chápu, ale The Ghost / Mr. Nanny ani jeho investigativní novinářka mne tedy nebavili. Humoru pomálu, příběh špatný. Fungovalo to snad jedině jako připomenutí seriálu jako takového (prvních devět sérií jsem dojel v létě) a snad navnazení na sérii desátou. Neradno se však ukvapovat... 60% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé ságy nedokážou podat vývoj superhdiny ani v trilogii tak přesvědčivě, jak to Moffat zvládne během pouhé hodinky. Roční doctorovská absence v kombinaci s typově dokonale obsazeným Chatwinem, Capaldiho steskem v očích a obvyklé hravosti může za to, že i když se jedná v konkurenci několika posledních let o rozhodně nejslabší speciál, optimistickou a komiksovou náladu rozlil u nás doma naprosto spolehlivě. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhorší vánoční DW speciál, co vlastně vánoční ani není, ale jen se veze na současném úspěchu filmů natáčených podle komiksové předlohy. Sám Doctor je tu trochu jako pěst na oko a ten komiksový feeling mu vůbec, ale vůbec nesluší. Anebo bych to měl napsat spíš naopak- ten týpek se škraboškou navlečený v latexu tu být vůbec nemusel, samotná epizoda by si vystačila s Doctorem, Mattem Lucasem (aka největší mimoň v Británii) a těmi zajímavými mozkovými emzáky. Ale chápu- Moffat a jeho fetiš na vše, co právě hýbe světem, takže se tu krom komiksu "můžeme těšit" z narážek na appky anebo třeba i na Pokémony (omg). Štefane, předej toho Doctora už někomu dalšímu, plís! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem vánoční speciál, ale on to byl jen lehce prodloužený díl s Dvanáctým doktorem. Ale přestože sváteční nálada hodně chybí a i námětem vypadá vedle svých bratříčků jako chudý příbuzný, stěžovat si nebudu. Co nezvládl Steven Moffat, to dotáhli skvělí herci. Justin Chatwin se připomněl po slušné roli z American Gothic a Charity Wakefield mě snad konečně donutí pustit si Wolf Hall. Škoda jen že druhá jmenovaná nebude Doktorův příští společník. Z upoutávek na další sezónu mám totiž trochu obavy. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jedinou epizodu seriálu, která vznikla a byla rovněž odvysílána v roce 2016. (P. J. D.)
  • Název speciálu vznikl coby odkaz na překlad názvu seriálu v zemích latinské Ameriky, kde je seriál vysílán jako Doctor Mysterio. (P. J. D.)

Reklama

Reklama