Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Recenze (168)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nepovedený film z prostředí zajateckého tábora za druhé světové války. který může potěšit snad jen zaryté fotbalové fanoušky a obvdivovatele fotbalového mistra Pelého. Ale i ti se možná budou nudit a ani skvělí herci to nevytrhnou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

všechny fanoušky fotbalu musí tenhle film těšit. Pokud tedy nemají sportovního ducha jako jistý pan Horník a jemu podobní, kteří jdou tomu štěstíčku trochu naproti. Je to taková pohádka pro dospělé, protože takřka všechno, Stallonem v brance a závěrem filmu konče, je celkem neuvěřitelné...jediné, co je skutečné a pravé, je umění Edsona Arantese Do Nascimenta. Nicméně vědomí poslední scény, ve které se objeví Max von Sydow, mě pokaždé donutí dívat se na Vítězství znovu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Člověk by ani nevěřil, že to je film Johna Hustona. Režie je sice skvělá, ale film přesto působí strašně obyčejně, má předvídatelný scénář plný patosu a nepravděpodobných situací (pochybuji, že by nacisté nechali proti svým hráčům nastoupit černocha), nudné – přestože jinak velmi dobré – herce a až příliš otevřený konec, z kterého se vlastně nic nedozvíte. Vím, že není snadné překonat Velký útěk, ale že se mu o více než deset let novější film ani nevyrovná, mě s přihlédnutím ke jménu režiséra mrzí skutečně hodně. 65% Zajímavé komentáře: Shit, dobytek, Velemír, MeGaBiTe ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Divnej biják. Stalloneho jsem skous, je pravda, že skoro všechny ty scény s fotbalem byly nějak tak divně nasnímaný. Téma je to rozhodně pozoruhodné, ale zpracování tristní. Dost jsem zíval... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tenhle snímek měl hodně rád, ale včera jsem ho dal po delší době znovu, protože jsem si všiml že ho zde nemám hodnocen a musím tedy říct, že takhle naivně natočenej příběh jsem už dlouho neviděl. Samotný fotbalový utkání fotbal nepřipomíná ani z rychlíku. Napětí absolutně nulový a vlastně jen účast mnoha hvězd filmových a fotbalových dělá z filmu alespon trošku atraktivní podívanou. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na filmu je nejpozoruhodnější jednak samotný nápad, a jednak pak účast některých bývalých fotbalových hvězd v týmu spojenců. V čem ale musím podpořit crissův názor, to je Sylvester Stallone jako fotbalový brankář. Už jen když jsem viděl jeho pohyb v brance, padal jsem smíchy na zem. On je prostě jako fotbalista přesvědčivý asi jako arabský extrémista hlásající lásku a porozumění. Ale kromě něj všichni ostatní odvádějí celkem solidní výkony a hlavně Pelé udivuje svým fotbalovým uměním i v pokročilejším věku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,853,418Tržby Celosvetovo $27,453,000║ Oddychovka, ktorá nič nekazí ale nedá ani nič na viac, pre známych hercov(Caine, Stallone, von Sydow) to bola skôr taká prechádzka než zdatné herecké výstupi. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slavný válečný snímek, který těží z netradičního tématu fotbalového utkání vězňů proti nacistickému týmu. Pelé, Michael Caine, Sly, Max von Sydow... Každé jméno je svým způsobem pojem a tento snímek si to dostatečně uvědomuje a tak každý získává kus svého místa na výsluní. Ve výsledku je to snad jediný válečně-sportovní snímek, který stojí za shlédnutí. Škoda jinak nízkého hodnocení, možná někteří příliš řeší "nereálnost" samotného příběhu, ale to je přeci zbytečné... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nic zvláštního, ale oproti většině filmů s podobným tématem koukatelné. Stallone je sice strašný, ale jelikož hraje američana co fotbal nikdy nehrál, tak je to možná jeho životní herecký výkon, protože mu jeho brankáře opravdu neuvěříte ani na jedinou vteřinu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až dostanu míč, udělám tohle, tohle, tohle, tohle, tohle, tohle, tohle, tohle, gól. Hračka." Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Pelého taktický rozbor hry byl vynikající a kdyby si Sly trochu věřil a šel hrát do zálohy špílmachra, tak by to rozhodně byla nejlepší válečná komedie. Takhle ty kotrmelce v bráně mohl dělat kdokoli. Jen ten útěk ze zajetí mě moc nebavil, protože na hřišti za kulatým nesmyslem pobíhali Bobby Moore, Osvaldo Ardiles, Kazimierz Deyna, Paul Van Himst, Mike Summerbee, Søren Lindsted, Hallvar Thoresen, Werner Roth nebo Pelé. To muselo potěšit každého fotbalového fandu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ten film se měl spíš jmenovat Rambo v bráně. Sylvester Stallone, kterej tady předváděl něco jako parodii na fotbalovýho brankáře, vypadal spíš jako šašek. Ale jinak pro příznivce fotbalu to může bejt docela zajímavý, protože ve filmu se objeví např. Pelé, Moore nebo Ardiles. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mezi filmy o druhé světové určitě zajímavý a originální téma, ale bohužel už hůř spracovaný. v podstatě od začátku je jasný jako to dopadne, takže žádnej nepříznivej vývoj utkání nedodá na napětí, ale fotbal se na tu dobu hraje slušnej a ještě když vezmu, že tam jsou většinou herci, tak jim to docela šlo, teda až na Slye, to byla bída. Samozřejmě, že mezi hráči byl nejlepší Pelé a aby ještě víc vynik, tak se snažil co nejvíc machrovat, ale jelikož je černej, tak se tam moc nehodil. Ten by se zrejmě zápasu ani nedožil. Celkově se na to koukat dá a zápas je zajímavej, ale víc toho film už nenabídne ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Až na toho Stallona to docela ujde. Mimochodem nevim, jestli se něco podobnýho stalo na západě, ale vypadá to, že se tvůrci inspirovali skutečnou událostí na východě, kdy takový zápas s Němci sehráli sovětští zajatci. Jen ten konec nebyl tak růžový, protože cenou za vítězství byla smrt hráčů. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý športový film s vojnovou tématikou. Má veľmi dobrý príbeh o skupinke spojeneckých zajatcov na čele s bývalým futbalistom v nemeckom tábore, ktorí sa okrem iného venujú aj hre futbalu a keď si ich všimne vysokopostavený nemecký dôstojník, rozhodnú sa pre zápas zajatcov proti nemeckým vojakom, v ktorom už ale nepôjde len o zážitok z hry. A navyše odboj zatiaľ chystá prípravu na útek futbalistov. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa z toho získať aj viac. Celá táto tématika je veľmi zaujímavá, takže väčšina času filmu dokáže bez problémov udržať divákovu pozornosť, dej je dobre podaný a doplnený ešte o viacero zaujímavých prvkov, hlavne snahu amerického zajatca uniknúť a takto na slušnej úrovni to funguje väčšinu času, len škoda, že samotné finále, teda futbalový zápas na štadióne je dosť nezvládnutý a je rozhodne najslabšou časťou filmu. Čo sa týka samotnej akcie špecifickej pre tento typ filmu, tak jej tu až tak moc nie je. Futbalových scén je len pár, ale na tie v tábore sa pozerá dobre a tak škoda, že ten záverečný pôsobí tak moc umelo, ale okrem toho som spokojný so všetkým, čo sa týka úteku amerického zajatca v podaní Sylvestra Stallona, nie je to nejak zvlášť prepracované, ale aj tak dosť dobre zvládnuté. Herecké obsadenie je výborné, Michael Caine v hlavnej úlohe, spomínaný Sylvester Stallone, veľmi ma potešila účasť Pelého a aj charizmatický Max von Sydow. Réžia je len úplne priemerná, ničím nevynikajúci štandard, ale pre potreby filmu určite stačí a technická stránka je na tom dobre. Víťazstvo určite nepatrí medzi nejaké výnimočné filmy, ale kvôli zápletke a obsadeniu sa na to pozerá viac než dobre, páčil sa mi už pred mnohými rokmi a stále si ho rád občas pozriem. 72% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Film jsem měl ještě v živé paměti z dob, kdy ho dávali na ČT (asi před deseti lety). Velice zajímavý válečný snímek, ve kterém si to Spojenci a Němci nerozdávají na bitevním poli za pomocí zbraní, ale s míčem na fotbalovém hřišti v nerovném zápase (ty Německý fauly byly hnusný). Sylvester Stallone odvedl poměrně dobré herectví, i když jeho pohyby v bráně jsou všelijaké (no, naštěstí jich není moc), Michael Caine a Max Von Sydow skvělí jako vždy a nejvíce se mi líbil Pelé, který zaválel nejen coby fotbalista (není divu), ale i jako herec. Konec je sice trochu nereálný (Němci by přece stříleli), ale přesto se jedná o velmi povedený a zajímavý film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sly si u mě rezolutně řekl o několik vrcholů – tehdy, když oživil svou první legendu (Rocky, 1978), o šest let později, když oživil druhou (Rambo, 1982), o dalších šest let, když utáhnul příjemnou buddy movie (Tango & Cash, 1988). Předtím se „italský hřebec“ s obludně vypracovanou fyzičkou rval v Moskvě nejen za kamaráda (Rocky IV, 1985), následně coby chrabrý horolezec v roli šité na míru (Cliffhanger, 1993) i profesionální vrah v netriviálním thrilleru (Nájemní vrazi, 1995), od té doby však uběhlo mnoho vody. Úporně se snažil o další nádechy právě s dvojicí svých ikonických legend R+R, holt zázraky se dějí právě tam, kde je nejmíň čekáte. Jeho Vítězství je na Johna Hustona (Čest rodiny Prizziů, Africká Královna) překvapivě „obyčejný” kousek ze zajateckého tábora, poměrně předvídatelný a ničím vyčnívající. A místy jsem se zastihl ve stavu „nudím se“. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jako fotbalový fanoušek a bývalý aktivní hráč, jsem měl v dětství NEROVNÝ ZÁPAS velmi rád. A to hlavně kvůli Pelému a přítomnosti dalších světových hvězd míče kopaného. Až později jsem samozřejmě docenil i filmové persony, kterých se tady sešlo a to požehnaně. Vedle hlavního hrdiny, kterého si s chutí střihl Sylvester Stallone, jsou zde přítomna taková herecká esa, jako Michael Caine či Max von Sydow. Režíruje legendární John Huston a hudba Billa Contiho není také vůbec špatná. Líbí se mi celý film, ale nejlepší je samozřejmě závěrečná půlhodina, kdy se hraje fotbalové utkání. V sázce je ta nejcennější trofej - svoboda! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dialogy Michaela Cainea a Maxe von Sydow jsou senzační (stejně jako Sydowova scéna v závěru). Celý film je pak sice takovou sportovní variací na legendární Velký útěk, Stalloneho útěkářská postava dokonce v lecčems připomíná postavu Steva McQueena, ale vůbec mi to nevadilo. Nejsem žádný velký fanda fotbalu (a možná proto se mi film tak líbil, pokud jsem si nevšímal čutálistských chyb), ale Vítězství patří k mým oblíbeným druhoválečným kouskům s útěkovou tématikou. Tři a půl zaokrouhluji nahoru za nejlepší soundtrack, jaký kdy Bill Conti složil. ()

Reklama

Reklama