Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (217)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Úchylné, ale roztomilé. V tomhle soudu mě definitivně utvrdila narozdíl od mnoha jiných pokusů skutečně VTIPNÁ coververze Somebody To Love od Queenů. Cary Elwes je v hlavní záporné roli naprosto dokonalý úlisňák, a to jak si užívá Ellino prokletí... muhehe, nebýt to film pro děti, viděli bychom určitě velmi zajímavé věci:) Dokonale přehnané a přehrané postavičky rozeseté napříč celou tou drblou a divně naanimovanou pohádkovou říší protančí skrz rozumně dlouhou stopáž až k děsivému sborovému trsu (podstatné jméno od slovesa trsat) Donť Go Breaking My Heart od Sira Eltona a závěrečnému proslovu Erica Idlea a já se celou tu dobu poměrně dobře bavil. 70% nejen za velmi hezky středověky oblečenou a velmi moderně a nepohádkově namalovanou Anne Hathaway;) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ulítlá bláznivost, která už v roce 2004 ukázala, že Anne Hathaway je skvělá herečka a Hugh Dancy je dobrej sekundant. Bez nich by to totiž bylo na odpad. S nimi je to ale fajn teen městská fantasy, která svojí absurditou občas i pobaví. Přijde mi, že dříve se podobné ztřeštěné komedie v Hollywoodu točily a dnes po nich neštěkne ani Ella. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $22,918,387Tržby Celosvetovo $27,388,767║ Rozprávkové prekvapenie ako hrom, porovnateľné asi len zo Shrekom(ktorý tiež vydarene parodoval všetko čo mu prišlo do cesty), za minimálni rozpočet je ponúknuté asi možné maximum, kde nechýba poriadna odviazanosť a experimentovanie, ktoré na každom kroku vychádza a bohato zabáva. Anne Hathaway je v úlohe sladká ako cukrík, jej šibalské oči nás nechávajú jej fandiť aby svoje zaklatie konečne odkliala... /95%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Opravdu vtipná, roztomilá pohádka, která nepokrytě vykrádá Shreka a Princeznu Nevěstu? Ale kdeže... Tohle je neškodná a zcela tuctová televizní pohádka na víkendové ranní vysílání. Pár slušných nápadů zde je, ale humor příliš nefunguje, postavy jsou nesympatické a navíc to vypadá jak lacinější produkce Hallmarku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Máte rádi příběhy o tajemných stvořeních, obrech, dracích, lidožroutech, elfech a oživlých předmětech? Vše začalo chybou potrhlé víly .…. Úvod slibuje mnohé, dar poslušnosti je dar nedar, ale žít se sním dá. Jen se to nesmí profláknout. Bohužel této moderní pohádce chybí víc humoru, který by odlehčil atmosféru plnou intrik či šikany (?), ze kterých nemám dobrý pocit. V dětech vyvolává pocit neštěstí a ve mně trapnosti. Zakletá Popelka tak bojuje láskou proti kouzlům, což není nic nového, bohužel ani extra vtipného. Na své si přijdou hlavně všichni, kteří ocení neštěstí druhého. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? O zakletém Topolovi. Nebohý chasník musel mluvit pravdu. Vše prokoukne zlý skřet Jyrka a začnou se dít věci! Příběh plný lásky, nebezpečí a boje proti pravdomluvnosti uvidíme již na podzim! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nick Glennie-Smith a Shaun Davey: 1. Don't Go Breakin' My Heart - Anne Hathaway and Jesse McCartney ,2. It's Not Just Make Believe - Kari Kimmel ,3. Respect - Kelly Clarkson ,4. Walking On Sunshine - Jump 5 ,5. True To Your Heart - Raven ,6. I Think I Love You - Kaci ,7. You Make Me Feel Like Dancing - Anne Hathaway ,8. Somebody To Love - Anne Hathaway ,9. If You Believe - Andrea Remanda and Bryan Adams ,10. Strange Magic - Darren Hayes ,11. Magic - Stimulator ,12. Once Upon A Broken Heart - Beu Sisters ,13. Score Suite by Sean Devel , ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// S touhle pohádkou je sranda, ať už si to jsou lidé ochotní přiznat nebo ne. Takový slabší Stardust - tudíž velice nadprůměrná pohádka s bláznivou Anne Hathaway v hl. roli. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Možná trošku "slizká" pohádka, ale za to vtipná a navíc s Anne Hathaway. K dokonalosti ale chybí lepší příběh, nápaditost i estetické vylepšení.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková upgradovaná popelka s docela zábavným a hodně pohádkovým pojetím, ale někdy to je přece jen až trošku moc naivní a dětský, nicméně Cary Elwes super slizoun a Anne Hathaway sem padne naprosto dokonale s tim svým rozzářeným milým úsměvem. Rozhodně sem se bavil ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli to bylo zábavné nebo tak blbé, až to bylo zábavné, ale stejně jsem koukal hlavně na Anne Hathaway, které to ve "středověkém" ohozu seklo :)) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tož takovou pohádku jsem ještě opravdu neviděla. Nehorázná capina:) Moderní popelka, ve které nehraje Hilary Duff, nýbrž Anne Hathaway, která je zde opravdu výborná. A ač to holka neměla vůbec jednoduché, nakonec má vše šťastný konec. A připravte se, v žádném jiném filmu zřejmě neuvidíte Vernitu Green coby vílu:) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zhruba v půlce jsme se s přítelkyní shodli, že nás to napůl dost baví a napůl hodně štve. Ale nešlo nedokoukat, bylo to průhledné, primitivně "politicky angažované" a didaktické, ale některé třešničky na dortu (např. had a princův strýc rulez) zvedly dojem až na 4. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Z Princezny Miy je poslušná Ella,která nikomu nemůže říct ne a musí každého poslechnout na slovo.To je její prokletí..Vcelku pěkný a zajímavý film na jedno shlédnutí,nic víc se v tom asi hledat nedá. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Popelka tak trochu jinak. Pohádka ze zajímavým a kouzelným námětem (přiznejte se, kdo byste si takovou Ellu někdy nepřál), jejíž potenciál je však zpracován někde na úrovni produkce Hallmarku. Film, který sluší spíše TV. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Co by se stalo, kdyby člověk musel splnit všechno, co mu kdo přikáže. A jak se dopracovat k tomu mít vlastní vůli. Jak já bych si přála, aby se lidi nebyli tupými přikyvovači. Nebo kdyby aspoň kývali těm, kdo mají rozum. Nebo kdyby přikyvovali mně, což by sice ne vždy bylo dvakrát chytré, ale zas by to bylo pohodlné a to se taky počítá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Anne Hathaway: pro mnohé cukrová barbína (obě pokračování Deníku princezny), talent v ní ale nepochybně je. A to už několikrát dokázala. Naivně výpravná podívaná Zakletá Ella ji uvrhla do „kletby“ poslušnosti kouzelné víly, tedy neodmítnout žádný příkaz. Pohádka ale musí mít šťastný konec a i sličná Ella si musí vybojovat nadvládu nad vlastním počínáním. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zatracení bratři Grimmové! Po strašném začátku, kdy jsem opravdu uvažoval, že to vypnu, přišel… lepší zbytek filmu. Překvapilo mě (a dost nemile), kolik dobrých herců se zde zahazuje. U Anne to chápu, přeci jen v roce 2004 by ji málokdo tipl na nějakou charakternější roli a hleďme, o pár let později už má nominaci na Oscara. Ale co mě dostalo do kolen, byl Monty Python Eric Idle a Cary Elwes, který je zde absolutně k nepoznání. No a Heidi Klum (já jsem si říkal, že to byla ona!) Nicméně abych nebyl tak kritický, Zakletá Ella není zas tak špatný film - to, že selhává jako dobrá pohádka a neumí se rozhodnout, jestli bude spíše parodovat nebo vyprávět příběh je na jinou debatu - ale hlavní zásluhu na tom (že se na film dá koukat bez újmy na zdraví) má právě Anne. Je to prostě… nemám vhodnější výraz, než zlatíčko. Ji je prostě radost sledovat. Ostatní kolem se snažili, ale Anne je jednoznačně převálcovala. Takže, pokud bych se někdy měl rozhodnout, zda si pustím Ellu nebo něco ve stylu "HSM", tak jednoznačně volím Ellu. Dokonce jsem chvíli i uvažoval o třech hvězdách kvůli tomu skvělému nápadu, kdy Anne musí poslouchat na slovo, ale to bych ji musel mít u sebe, abych to mohl, ehm, vyzkoušet… :-) Takže jen za dvě. P. S. Mimochodem, levná DVD opět bodují se skvělými titulky (ale chápu je, slovo "výjimečný" je tak těžké napsat správně… :-)) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Milá a vtipná podívaná, která má ke Shrekovi a Princezně Nevěstě opravdu blízko a je na hony vzdálená dejme tomu nejnovější Sněhurce od Tarsema Singha. Anne Hathaway je nejen okouzlená, ale i jaksepatří okouzlující, a také obsazení ostatních rolí nemá chybičku. Obzvlášť mě bavili Cary Elwes coby proradný strýc a senzační Lucy Punch v roli zlé nevlastní sestry Hattie. Coververze Somebody To Love výborná, Eric Idle... prostě Eric idle. ()

Reklama

Reklama