Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oblíbená BARBIE přichází jako krásná RůŽENKA s kouzelným příběhem o cestě za láskou a za svým vysněným princem. Před dávnými a dávnými časy, v době kouzel a draků, žila roztomilá a umělecky nadaná sedmnáctiletá dívka s těmi nejkrásnějšími vlasy na světě. Říkalo se jí RůŽENKA. Ale její život nebyl lehký, protože sloužila u mocné a žárlivé čarodějnice Gothel. Ta ji jednoho dne zanechala v hlubokém, zapomenutém lese strážit hrozným drakem Hugo a obklopila ji začarovanou skleněnou stěnou. Kouzlem osudu ale RůŽENKA objeví kouzelný štětec a s jeho pomocí přinese mír dvěma rozhádaným královstvím, odhalí skryté podvody a nakonec získá lásku pohledného prince Stefana. To vše by ale nezvládla bez své kamarádky Penelope, poslední ze strašných draků! Ústřední píseň k filmu nazpívala Samantha Mumba a hudbu nahrál Londýnský symfonický orchestr. BARBIE RůŽENKA ukazuje, že láska a fantazie mohou proměnit celý svět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

IrisHelenka 

všechny recenze uživatele

Náhodou teda... tohle vůbec není špatný! V porovnání s některými těmi animáky, které se poslední dobou vyrábějí, se mi to fakt líbilo a po dlouhý době jsem se výborně pobavila. No, přeložit do češtiny Rapunzel jako Růženku... k tomu snad nemám ani co dodat. Ale jinak mě překvapil i ten slušně akční závěr! A dost se to celý přibližovalo myšlence klasických českých pohádek, mělo to navíc hlavu a patu! ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Řekne-li někdo Růženka, vzpomenu si na časy, kdy jsem měla panenku Barbie s dlouhými blonďatými vlasy právě jako Růženka, hřebínek, který hrát onu krásnou melodii pokaždé, když jsem ho zmáčkla. Takováhle pohádka byla jednou z mých nejoblíbenějších. Kdybych mohla, klidně bych se na ni podívala znova a vrátila se do tajuplného světa za obrazem. Vždy mě fascinovalo, jak je to krásně namalované a doteď je to taková má inspirace. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Barbie tentokrát v podobe inej princeznej s krajším a komplexnejším dejom, avšak s rovnako nekvalitnými animáciami. V dnešnej dobe už je ťažké si predstaviť, že dnešné deti siahnu po podobných rozprávkach v dobe prudko vizuálnej. Každopádne toto pohladí dušu nielen dieťaťa. Celkom milé a ústredná pieseň krásna. Stále to ale logicky nie je môj šálok kávy. 50 % ()

andulasafarova 

všechny recenze uživatele

Skvělý díl: má to mluvícího králíka, dráčka, draka, kouzelný štětec a záporáka nějakou starou mrchu s fretkou nebo cotodoprdeleje. No a ten moment, kdy se ta baba chytne do vlastního kouzla (protože Barbie to prostě pálí a ví jak na to), to je promyšlené jak cyp. Takže dramaturgicky prostě oukej. Má to napětí, má to šmrnc, šťastný konec, zlí jsou potrestáni, králové si uvědomí, že války jsou fuj a uzavřou příměří, já si nemůžu stěžovat. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Jsem skalní fanoušek pohádek- kreslených i hraných- jen u málokteré pohádky se stane, že by se mi nelíbila a tahle je opravdu povedená( pokud od toho nečekáte víc než co to je- uvědomte si, že je to o barbie) PS: viděla sem to až po navlásku, tekže opravdu nechápu, proč to není přeloženo jako Locika, nebo aleson jak ve Shrekovi na Zlatovlásku ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Texaská umělkyně Amanda Dubar poskytla tvůrcům své obrazy, které byly následně digitálně vloženy do filmu, kde představují Růženčiny výtvory. (fiLLthe3DD)
  • V pozadí filmu v jednom momentu hraje skladba od Antonína Dvořáka „Z nového světa“. Pravděpodobně jako odkaz na to, že vstupuje do „nového světa“. (lenochod6)
  • Když Růženka s Penelopou a Hobbiem letí k zámku, říká: „Stefane vydrž, už letíme.“ Princ jí však své jméno nikdy neřekl, nemohla ho znát. (AriaLissaKie)

Reklama

Reklama