Reklama

Reklama

Zločiny podle Mary Higgins Clark: Po celém městě

(TV film)
  • Česko Po celém městě (více)

Obsahy(1)

Studentka opět prožívá trauma z dětství, kdy byla unesena a zneužívána.  Studentka Laurrie Kinmountová byla ve svých dvou letech unesena neznámými lidmi, kteří ji další dva roky zneužívali. Dívenka se ke své rodině vrátila s těžkým psychickým traumatem. Dnes se navíc již dospělá Laurrie musí vypořádat s tragickou smrtí svých rodičů při autohavárii. Pomáhá jí její starší sestra Sára. Otřesené Laurrie se vracejí děsivé přízraky z dětství, jež navíc násobí nečekané objevy předmětů, které souvisejí s někdejším traumatem. Psychiatr dr. Donelly z jejího rozporuplného jednání zjistí, že dívka trpí disociační poruchou osobnosti - má v sobě několik osobností, jež ji chrání, či se naopak o její já sváří. Ukáže se, že ji manipulují její někdejší trýznitelé, manželé Carla a Bill Hawkinsovi, nyní populární odborníci na duševní harmonii, jejichž výnosnou existenci by Laurriino rozpomenutí se silně ohrozilo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Nuala 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Michaela Shankse a to je tak všechno... Ne že by v tomhle filmu bylo všechno špatně, ale bohužel spolu nic nefunguje tak jak má... ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Dala bych dvě a půl, to nejde, tak jsem to dala na dvě. Na nedělní odpoledne s odbíháním vyndat prádlo z pračky, pověsit, nachystat večeři během reklamních přestávek fajn. Žádná pecka, ale jde to. U představitelky Sáry jsem měla občas pocit, že se dívám na Pavlu Ptáčkovou-Vitázkovou. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Televizní film, který svoje zaměření vůbec neskrývá. To, že se prakticky celý děj odehrává v několika málo místnostech nikoho nepřekvapí. Velice podivně pak působí pársekundové záběry typických městských budov určené k navození místa děje; očividně se jedná o ukradené záběry, což je poznat jak z jiného způsobu záběru, tak i ze zvukové kulisy. Samotné téma filmu není samo o sobě nezajímavé, ale bohužel až příliš překombinované. Jednotlivé dějové činitele spolu takřka nesouvisí, což sice vytváří nepřehlednou atmosféru, kdy si nemůžeme být jisti naprosto ničím, ale v konečném účtování to spíše vytváří efekt zbytečnosti a nenaplnění. Rozdvojení osobnosti je jistě zajímavé. Naproti tomu rozpětění působí už zoufale. Jsem rád, že jsem měl příležitost vidět Tobiase Morettiho v pro něj netypické roli. Ještě bych se chtěl důrazně pozastavit nad jedním faktem. Chápu, že je nutné respektovat oficiální text distributora, ale už v první větě je naprostý až nechutně působící nesmysl. Laurrie v žádném případě nebyla unesena ve 2 LETECH! V samotném filmu se objevuje údaj o 4 rocích a herečku bych odhadoval spíše na pět až šest. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady televizních thrillerů, co si dal navíc úctyhodné předsevzetí. Tedy státi se thrillerem psychologickým. Žel dílu stal se z toho spíš psychárensky zamotaný kolotoč situací, u kterých když prošvihnete začátek nemáte šanci se do děje příliš vpravit. Atmosféra jest umocňována krychloismem, tedy pokoji odpovídajícím nastalé situaci – psychologické vyšetření ve velké místnosti skromně osvícené. Hra na rozdvojení, posléze roztrojení a posléze rozkrojení......tedy rozčtveření osobnosti by sice jindy vyšla ale tady v kontextu s nepřesvědčivou herečkou jenž onu dívku ztvárnila to připomíná divadelní tragédii co se šábla o tragičnost s komedií. V titulcích na výši figurující Nastassja Kinski opravdu dominuje jen titulkům, v příběhu hraje druhořadou postavu. A včlenění Komisaře Rexe bez Rexe Tobiase Morettiho navíc dělá z filmu na pohled klasický thriller evropského, spíš možná německýho střihu. Brát to jako ve škole tak napětí 3-, příběh 4, ztvárnění 4. Dvě hvězdičky dávám spíš za odvahu se pustit do nelehkýho tématu jakýmžto psychologický thriller má (oficiálně) být. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama