Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

golfista 

všechny recenze uživatele

Autorský film začínající režisérky. Celé se to chce tvářit jako něco víc než "obyčejná" romantická komedie, ale vzniklo z toho nepříliš vtipné drama, které nakonec není ani romantické a vůbec už ne komedií.... Je to ale nejspíš jen můj ("chlapský") dojem, protože manželce se to líbilo :) ... Asi budou všechny dámy shovívavější, možná se jim tohle dílo bude i dost líbit, ale po pravdě - pro mě to bylo chvilkama dost utrpení.... Ale Diane to pořád moc sluší :) ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Kýč jako bič, ale neuvěřitelně kouzelný a lahodící oku a vůbec ničím neurážející. Slunná Itálie, smekám klobouk před architektem nebo teda tím člověkem, co vybírá exteriéry a interiéry a vše tam aranžuje - bilo do očí, jak to bylo perfektní, ale bylo to krásné. K tomu tradiční italská hudba (nevím, na co brnkají, balalajka to není, tak asi nějaká kytara?), všude úsměvy, krásné počasí, krásní opálení muži, trocha slz a spousta štěstí...bylo to dokonalé. A to filmy s Diane Lane fakt nemusím! ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle sluncem prodchunté, po středomoří vonící filmy, žel zde vinou ať už předlohy nebo scénáře je tato atmosféra neustále narušována stokrát opakovanými motivy, které často ani nejsou režijně zvládnuty. Diane je opět nádherná, italští herci plní své figurky, ale ostatní (i když často vinou sterilního děje či dialogu) nestíhají. Přesto přeze všechno, s dobrým vínem a v příjemné společnosti, se jedná o slušnou zábavu, !ale! jen na jedno shlédnutí. PS: prosím ani se nepokoušejte srovnávat s A Good Year, ten hraje tak o dvě soutěže víš. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte správné chromozomy, ani to nezkoušejte. Nebo musíte být beznadějný romantik. Ani jedno nejsem, takže jsem u filmu dosti často usínal. Doufám, že jsem neprospal nějakou erotiku, ale asi ne. Jediným oživením pro mě bylo bourání zdí mezi pokoji, protože vypadala jako zeď nosná, tudíž jsem čekal, že se celý dům složí jako domeček z karet. Nestalo se tak, i strop zůstal. Škoda. Diana není žádná velká krasavice, spíš se na ní dobře kouká a to je na jeden film docela málo. Zase na druhou stranu, není to špatně natočené, já jenom nejsem ta správná cílová skupina. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie , ale určite milé. Chviľku sa to tvárilo ako ďalšie neskutočné a obvyklé používané klišé. Lenže , všetko je inak . Diane Lane je pani herečka a využila maximálne svoje zbrane , ktoré vlastní . Vlastne jej všetko veríte , režíserka sa umne vyhla všetkým nástrahám . A emócie sú tu na každom rohu. Aj menšie postavičky majú náboj . / vloženie poľských pracovníkov / Zbytočne sa tu neunavuje vysvetlovaním , skrátka život ako sa patrí so všetkým plus a mínus . Pekný film , skôr taký britský so srdiečkom a takmer za päť hviezdičiek ... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • „Nemecký pár“, ktorý sa pokúša kúpiť Bramasole, keď sa na scéne objaví hlavná postava, bol v nemeckom dabingu filmu upravený na francúzsky pár. (Arsenal83)
  • Vila Bramasole, kterou si koupila Frances (Diane Lane), se ve skutečnosti jmenuje Vila Laura a je součástí staré usedlosti, zbudované v 7. století n. l. na okraji města Cortona. Vila a přilehlé budovy byly po natáčení nově zrekonstruovány a dnes slouží jako luxusní penzion. (Tonula)
  • Několikrát se ve filmu objevila i fontána v Cortoně. Mimo jiné v ní scénu z Felliniho filmu Dolce Vita zahraje výstřední Katherine (Lindsay Duncan). Ve filmu je fontána umístěna na Piazza Luca Signorelli. Ve skutečnosti však na tomto místě žádná fontána nikdy nestála. Filmová fontána byla zhotovena pouze pro účely natáčení ze dřeva a sádry. (Tonula)

Reklama

Reklama