Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (117)

golfista 

všechny recenze uživatele

Autorský film začínající režisérky. Celé se to chce tvářit jako něco víc než "obyčejná" romantická komedie, ale vzniklo z toho nepříliš vtipné drama, které nakonec není ani romantické a vůbec už ne komedií.... Je to ale nejspíš jen můj ("chlapský") dojem, protože manželce se to líbilo :) ... Asi budou všechny dámy shovívavější, možná se jim tohle dílo bude i dost líbit, ale po pravdě - pro mě to bylo chvilkama dost utrpení.... Ale Diane to pořád moc sluší :) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Nemá cenu hledat berušky celé dlouhé hodiny. Stačí si lehnout do trávy, usnout a až se probudíte, budete jimi obaleni.".... Čili a tudíž: některé věci prostě přijdou (nebo ne) bez ohledu na to, jak moc se snažíme. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film skončil, mě se z něj chtělo zvracet a najednou babička "Nemohl by si to pustit ještě jednou, konečně hezkej film." Ten den jsem přestal své babičce rozumět:) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $43,610,723Tržby Celosvetovo $58,878,723║ Jedine prostredím zaujímavý film ináč nič prekvapivé čo by fakt zaujalo. /40%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý, milý, slunný film. Jste-li v depresi, vřele doporučuji, dává naději - já jsem ho viděla 6x a pořád to funguje. "Lítost je ztráta času. Je to část minulosti, která tě zmrzačuje v přítomnosti". ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Romantika na pokraji kýče podepřená barevnou koláží Toskánska. Chyb a hluchých míst včetně stylistických „vykrádaček některých postav“ je v tomhle filmu dost. Otázka je: „je to podstatné a jak je to ale důležité, aby to mělo hlavu a patu?“ Myslím, že hlavní smysl tohohle filmu je zastavit každodenní pachtění za něčím a nechat se unášet někam, kde se zastavil čas, kde dobro vítězí nad zlem a kde není místo na: možná,snad, kdyby, asi atd., ale na ano a na ne (jak jednoduché!) a pokud se to navíc odehrává v malebném Toskánsku, kde je „okupováno“ 99% všech vinic něčím tak úchvatným a vyjímečným, jako je Sangiovese a zadíváte se do očí Diany Lane wow A ještě jedno plus film má.. bravurního, dokonalého Vincenta Riottu jako pana Martiniho. :-) .. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zaskočená, čerstvě rozvedená a tím pádem i deprimovaná spisovatelka Frances přijímá nabídku kamarádky na výlet do slunného Toskánska. Právě tam se ve zpustošené vile pokusí začít znovu.. zní to jako klišé, nicméně začínající režisérka Audrey Wells už z 50% splnila zásadní úkol ještě před první klapkou – do hlavní role se jí totiž podařilo dostat nestárnoucí a stále zajímavou Diane Lane. Neobvykle milý film hýří pozitivní náladou, sic to Frances stále nevychází, tak je příjemné sledovat nástrahy docela kvalitního scénáře a celé to vyznívá jako návod k tomu zastavit se, jednoduše vypnout a nechat se kolíbat vlnami osudu!! ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ano, prosluněné Toskánsko je nádherné, ale to nic nemění na faktu, že tento film naprosto postrádá zajímavější děj, něco, co by ho táhlo kupředu. Je to sice vskutku taková příjemná pohodovka, ale já se zkrátka po většinu času nudila, italské charaktery mě moc neupoutaly a drobné epizodní zápletky s klasickými motivy nevzbuzovaly pozornost. I když k nějaké domácí práci, třeba takovému žehlení, by to byla ideální kulisa. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Hudba: Christophe Beck. Hlavně díky stále okouzlující Diane Lane vcelku příjemný romantický film o rozvedené ženě, která mění svůj život. Myslím, že tento film ocení hlavně ženské publikum a je hlavně jemu určeno. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ani nie romantická komédia ako skôr romantická rozprávočka pre malých a veľkých, príbehovo plná sladkej cukrovej vaty a zmrzliny. Aj napriek tomu však musím uznať, že sa mi na to pozeralo celkom príjemne, čas mi ubehol ani neviem ako. Réžia spolu so scenárom tu vyťažili z minima maximum. 65/100 ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tento hybrid mezi komedií a dramatem mi učaroval. Prostě mě ovanulo kouzlo Toskánska, tak to je. A děj, který se v základní konstrukci může zdát klišovitý, na sebe vrství zajímavé postřehy a hlášky. Hudební doprovod je milý a nevtíravý, herecké tváře vcelku neokoukané, výkony příjemně civilní. Tak proč ne, když chcete porci optimismu, pusťte si to! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Krása. Film o tom, jak nádherný může život být, když pochopíme jeho pravidla. O tom, že štěstí se nedá vynutit a někdy musí člověk s důvěrou počkat, jak se věci samy vyvrbí. O tom, že bychom neměli ničeho litovat, a že v životě se děje jak to dobré, tak i zlé, ale je třeba s tím být v souladu. "Když narazíš na něco dobrého, měl by ses toho držet, dokud není čas to zase pustit." Bohužel koukám, že je tady spousta škarohlídů, kteří tento film vůbec nepochopili... ale to se nedá nic dělat. Každopádně souhlasím s komentářem uživatelky Faye. Nepochopený film plný moudrosti. ~(4,8)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Chápu výhrady ostatních uživatelů o jednoduchoučkém děj, tenhle film opravdu není složitý. Ale Pod toskánským sluncem je moje srdcovka. Atmosféra prosluněného Toskánska, všechny ty záběry na překrásnou místní krajinu (zalitou sluncem, samozřejmě!), italské jídlo a pití... Krásná Diane Lane tu hraje spisovatelku Frances, která právě od života dostala pár pořádných facek a pokouší se znovou postavit na nohy. Symbolem jejího nového života se stává toskánská vila Bramasole, do které investovala všechny úspory a ze které se znovu snaží udělat krásné a obyvatelné místo (stejně jako ze svého života - ups, to je ale patetická metafora, co?). Bojuje s rozpadajícím se domem, samotou, poznává nové přátele a taky to, že štěstí není jen o zoufalém hledání toho pravého chlapa. Pod toskánským sluncem je zkrátka taková pohodovka. Mimochodem, stejnojmená kniha od spisovatelky Frances Mayes (té opravdové) nemá s tímhle příběhem mnoho společného. Mayesová v něm půvabně vypráví, jak se svým partnerem Edem koupili a renovují toskánskou vilku, ale jedná se spíše o sérii odlehčených příběhů o tom, co taková renovace v Itálii obnáší. Ale prosluněná atmosféra z ní čiší stejná. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

V rámci romantických filmů čtyri hvězdičky. Je to milý film, na ženskou depresi to pravé. A Toskánsko je moc krásné! Škoda, že Sandra Oh neměla víc prostoru, když byla její postava Patti s Frances, byla takovým malým sluničkem:) ()

meave 

všechny recenze uživatele

Farebné kamienky v modrej vázičke. Slnečnice tancujúce po poli. Srdce plné sĺz plávajúce vo fontáne nádeje aj oranžový západ slnka. Všetky farby sveta v príbehu, kde sa nádej strieda so smútkom, ktorý má farbu dúhy. Čierna sa minula na kolajnice, ktoré postavili cez vysoké hory v čase, keď ešte nebol vlak, čo by po nich prešiel - pretože vedeli, že raz taký vlak príde. To je hlavné posolstvo tohoto príbehu pre všetkých, čo pocítili stratu človeka tak, že ani nevedeli, ako majú ďalej dýchať. To všetko preto, že cez slzy člověk vidí iba kúsok pred seba a neverí, že práve za tým ho čaká niečo úžasné. Tiež preto, že keď niečo skutočne chceme, tak sa nám to splní. Možno inak, ako očakávame, ale kto už by presne chcel vedieť čo presne to bude? Keď je za oknom šedivo a životu chýba farba, je tento film tým pravým melancholickým a úžasne farebným spoločníkom. ()

Reklama

Reklama