Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle sluncem prodchunté, po středomoří vonící filmy, žel zde vinou ať už předlohy nebo scénáře je tato atmosféra neustále narušována stokrát opakovanými motivy, které často ani nejsou režijně zvládnuty. Diane je opět nádherná, italští herci plní své figurky, ale ostatní (i když často vinou sterilního děje či dialogu) nestíhají. Přesto přeze všechno, s dobrým vínem a v příjemné společnosti, se jedná o slušnou zábavu, !ale! jen na jedno shlédnutí. PS: prosím ani se nepokoušejte srovnávat s A Good Year, ten hraje tak o dvě soutěže víš. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zaskočená, čerstvě rozvedená a tím pádem i deprimovaná spisovatelka Frances přijímá nabídku kamarádky na výlet do slunného Toskánska. Právě tam se ve zpustošené vile pokusí začít znovu.. zní to jako klišé, nicméně začínající režisérka Audrey Wells už z 50% splnila zásadní úkol ještě před první klapkou – do hlavní role se jí totiž podařilo dostat nestárnoucí a stále zajímavou Diane Lane. Neobvykle milý film hýří pozitivní náladou, sic to Frances stále nevychází, tak je příjemné sledovat nástrahy docela kvalitního scénáře a celé to vyznívá jako návod k tomu zastavit se, jednoduše vypnout a nechat se kolíbat vlnami osudu!! ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Frances (Diane Lane) se po nepříjemném rozvodu rozhodne na pár dní zmizet. Od kamarádky dostane poukaz na desetidenní zájezd do Toskánska. Místní poměry jí ale natolik zaujmou, že koupí polorozpadlý domek, a za pomoci několika dělníků se jej rozhodne opravit. Mezitím se jí více vrývá pod kůži vstřícnost místních obyvatel, podnebí a možná právě Toskánsko je to místo, kde najde svoji novou lásku?... Film mi trochu připomínal podobně laděný film s Julií Roberts, Jíst, meditovat, milovat, a musím říct, že ten se mi líbil o řád víc. Pod toskánským sluncem mi přišlo až příliš naivní, odjezdem do Itálie se všechno Frances začalo dařit, hned narazí na pěkný dům, všichni se mohou přetrhnout jak jí helfnout a vůbec se Frances v podání Diane Lane celkově chovala jak nějaká pubertální patnáctka (fakt věřila tomu, že italský svůdník zůstane věrný?). Vím že tento film je asi koncipován tak, že se divák má jen dívat, a nic neřešit, ale něco takhle nereálného a naivního jsem už dlouho neviděl... ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Občas som mal pocit, že tento film ma tak trochu míňa. Diane Lane pri všetkej úcte veľmi nemusím (nemám nič proti nej, ale zase ani veľa pre) a príbeh o tom ako rozvedená kritička kníh prekonáva svoju krízu v starom dome v Toskánsku s partou poľských gastarbeitrov a postavičkami z blízkeho mesta vrátane Felliniho divy ma akosi neoslovil. Netvrdím, že ženám sa film páčiť nebude, skôr áno, ale v mojom prípade jedno zhliadnutie stačí. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie , ale určite milé. Chviľku sa to tvárilo ako ďalšie neskutočné a obvyklé používané klišé. Lenže , všetko je inak . Diane Lane je pani herečka a využila maximálne svoje zbrane , ktoré vlastní . Vlastne jej všetko veríte , režíserka sa umne vyhla všetkým nástrahám . A emócie sú tu na každom rohu. Aj menšie postavičky majú náboj . / vloženie poľských pracovníkov / Zbytočne sa tu neunavuje vysvetlovaním , skrátka život ako sa patrí so všetkým plus a mínus . Pekný film , skôr taký britský so srdiečkom a takmer za päť hviezdičiek ... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Starší majiteľ Bramasole, vďačný za znamenie, že Frances (Diane Lane) je tá správna kupujúca, vykríkne: "Grazie, Santo Francesco!", keď sa Frances na hlavu vykaká vták. „Santo Francesco“ je svätý František, patrón zvierat. (Arsenal83)
  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) píše pohlednici pro matku Rodneyho, se odehrává v Cortoně na Piazza della Republica, tak jako většina scén z tohoto města. Natočení filmu v Cortoně silně ovlivnilo návštěvnost města turisty z USA. (Tonula)
  • Režisér Audrey Wells chcel do filmu obsadiť skutočných poľských hercov, ktorí by si zahrali prisťahovaleckých poľských robotníkov, ale nepodarilo sa mu to pre problémy a meškania pri získavaní pracovných víz pre poľských hercov od talianskej vlády. (Arsenal83)

Reklama

Reklama