Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raketoplán Kozoroh jedna je připraven odstartovat na Mars. Pár minut před zážehem se dveře kokpitu otevírají, dovnitř vchází ředitel programu a odvádí tři astronauty mimo loď. Kozoroh jedna řízený počítačem přesto odstartuje. Piloti jsou drženi přes rok na tajné vojenské základně, kde museli natočit za pomoci nejlepší filmařské techniky fiktivní přistání na Marsu. Celá veřejnost se připravuje na návrat raketoplánu, jenže se stane chyba a loď shoří v atmosféře. Astronauti vědí, že se musejíí dát na útěk, protože jsou jediným důkazem toho, že vláda tahala celý svět za nos. Boj o holý život začíná... (Vitason)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Silnější trojhvězdí, které sráží nevyrovnanost první a druhé poloviny (aneb první hodina v područí dialogů a budování příběhu vs. druhá v područí akce a pseudonapětí). Stejně tak je rozdíl mezi tím, že se první polovina snaží tvářit chytře a poměrně jí to jde, zatímco ta druhá má děl slabý přeschlá špageta, což je velká škoda, být to více zaměřeno na měsíč... Ehm, tedy Marsovskou konspiraci a méně na z prstu vycucané události, kde "ti zlí" oplývají inteligencí pštrosího vajcete, byl by výsledek mnohem lepší, pořád je to dobře natočená věc, které čtvrtou hvězdičku ubírá až nechutně proslazený závěr, kterému nechybí dokonce ani taková ohavnost (pro mě) jako zpomalený záběr na běžící osoby. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jako děcko/mládežník jsem Kozoroh 1 žral i s navijákem, ale v dnešní době konspiračních teorií plné působí přece jenom trochu nevhodně. Hyams byl vždycky spíš průměrný režisér a samotné téma konspirace není kdovíjak využito, po většinu doby jde o klasický příběh muže na útěku. A logika dostává až moc často okatě na frak. 3+ ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi zaujímavé divadielko na nás rozohral Peter Hyams. Malá veľká konšpiračná hra, v ktorej je za nitky ťahanou bábikou celé ľudstvo. Myšlienka dnes aktuálna a pravidelná v každodennom živote vtedy predbehla dobu, ale že sa to podarí zrežírovať v takom veľkom poňatí som prekvapený. Obzvlášť v Hyamsovom prípade. V polovici filmu sa z príbehu pomaly stáva už 'len' štandardný thriller, ale v napätí ma držal až do konca. 80%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že tenhle film jsem viděl poprvé už jako malý kluk někdy na začátku osmdesátých let v ČST, neboť soudruzi nám sebekritické americké filmy pouštěli rádi. Mně ovšem tehdy nejvíc ze všeho uvízla v hlavě scéna s jezením hada. Viděno dnes dospělýma očima, jedná se o celkem záživný a napínavý thriller s výbornou zápletkou, sice svou formou poněkud zastaralý, ale svým tématem aktuální i dnes, kdy nás média masírují ze všech stran virtuální (mediální) realitou. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Vyčítat tomuhle filmu naivitu a hromadu klišé by asi nebylo úplně fér, když ve své době byl jeden z prvních, ne-li první:-) Co určitě stojí za pochvalu jsou poměrně slušné kaskadérské záběry a hlavně vtipné dialogy! To snad ani nepamatuju film, který by byl ve své podstatě tak vážně myšlený, přitom je to tu samá hláška.... ()

Galerie (83)

Zajímavosti (23)

  • Režisér filmu Peter Hyams již dříve reagoval na přistání Apolla 11 na Měsíci slovy: „Došlo k jedné události skutečně obrovského významu, která neměla téměř žádné svědky. A jediné ověření, které máme... pocházelo z televizní kamery.“ (Marek06)
  • Natáčení začalo 3. ledna 1977, natáčelo se v Kalifornii, Arizoně a v Texasu. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama