Reklama

Reklama

Film sleduje dramatický osud tří kosmonautů, kteří jako první měli absolvovat let a přistání na Marsu. Těsně před startem však dostanou příkaz opustit kosmickou loď. Jsou odvezeni do vzdáleného opuštěného hangáru, kde je jim svěřen úkol. Mají svůj let jen fingovat. Kosmonauté zpočátku odmítají podílet se na ohromném, dopodrobna připraveném podvodu, který má odvrátit hrozbu, že by vláda v případě neúspěchu odmítla dále financovat program kosmických letů. Nakonec však souhlasí a zúčastní se jen předstíraného letu, který je z ateliéru prostřednictvím televizní obrazovky veřejnosti a oficiálním místům předkládán jako skutečný. Až na několik zasvěcenců, nikdo nic netuší. Mladý reportér Caulfield však předjímá pravý stav věcí a hledá důkazy. Prudký zvrat v situaci nastane, když se kosmonauté dozvědí, že se údajně stali obětí katastrofy a že jsou pro své rodiny a pro veřejnost mrtví. Pokusí se o návrat domů, cesta však je příliš dlouhá, nebezpečná a vysilující. (Česká televize)

(více)

Diskuze

LAZARUS111

LAZARUS111 (hodnocení, recenze)

Tvrdolín Veliký

ja len ze jediny komentar v tomto roku bol ten na ktory som reagoval a predtym si tu nikdy nepisal a napises prave do tejto diskuzie a prave na mna a len pol hodinu po mne. spodina je tvoja mater ze ta porodila ty odpad spolocnosti. a dajmi pokoj laskavo.

na příspěvěk reagoval Tvrdolín Veliký

Dilvermoon

Dilvermoon (hodnocení, recenze)

Jako fikce je to dobrý film. Ale jako naznačování, že Apollo na Měsíci byl podvod, se jedná o stupidní sračku. Jen skuteční idioti se dnes ještě můžou zabývat touto konspirační teorií. Každý, kdo něco o kosmonautice ví a chápe, jakým způsobem lze ověřit skutečnost, se tomu musí jen zasmát. Hloupost nevymítíte. Ale jak říkám - Kozoroh 1 jako film dobré.

na příspěvěk reagoval LAZARUS111

Michal_Z

Michal_Z (hodnocení, recenze)

Je to rozhodne na zamyslenie, je jasné, čo tým chceli povedať a ťažko je sa prikloniť na jednu či druhú stranu..

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel majo25 smazal svůj příspěvek.

Ludovico

Ludovico (hodnocení, recenze)

Doporučuji pro závěry, zda-li přistáli či nikoliv, více číst a zajímat se, než dívat na filmy... Každopádně hodně odvážný snímek ve své době... 5*

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Tak takhle vypadal ve skutečnosti let na Měsíc a ne na Mars, hodně zajímavý film.

jkpj22

jkpj22 (hodnocení, recenze)

jasne, na mesic taky nikdo neletel, zeme je placka a jsme ve stredu Vesmiru... vlastne vesmir ani neexistuje, je to fikce, je jenom nase planeta a kolem jenom prazdno. tak to prece chtel stvoritel. takova picovina!

barbarito

barbarito (hodnocení, recenze)

V Alfe na to stavaly fronty jako blazen. Ten konec dost nedomysleli ale, ze by si nebyli schopny pohlidat pohreb po tom vsem? Stejna fantasmagorie jako nepristani na mesici. S odstupem casu uberu i na hodnoceni a ne, O.J. neumel hrat...

ESAva

ESAva (hodnocení, recenze)

Výborný film, který - bohužel - končí právě tam, kde to začíná být hodně "na tělo" .

Svata

Svata (hodnocení, recenze)

pěkný film,který se hodil v té době komunistickým pohlavárům do krámu,ukázka toho,že amíci jsou taky pěkný podvodníci

 (hodnocení, recenze)

viděl jsem ten film jen jednou - a už to nějakej ten pátek bude - ale ta myšlenka se mi v tý tobě strašně líbila, neznal jsem jinej film s podobným motivem....

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama