Reklama

Reklama

Film sleduje dramatický osud tří kosmonautů, kteří jako první měli absolvovat let a přistání na Marsu. Těsně před startem však dostanou příkaz opustit kosmickou loď. Jsou odvezeni do vzdáleného opuštěného hangáru, kde je jim svěřen úkol. Mají svůj let jen fingovat. Kosmonauté zpočátku odmítají podílet se na ohromném, dopodrobna připraveném podvodu, který má odvrátit hrozbu, že by vláda v případě neúspěchu odmítla dále financovat program kosmických letů. Nakonec však souhlasí a zúčastní se jen předstíraného letu, který je z ateliéru prostřednictvím televizní obrazovky veřejnosti a oficiálním místům předkládán jako skutečný. Až na několik zasvěcenců, nikdo nic netuší. Mladý reportér Caulfield však předjímá pravý stav věcí a hledá důkazy. Prudký zvrat v situaci nastane, když se kosmonauté dozvědí, že se údajně stali obětí katastrofy a že jsou pro své rodiny a pro veřejnost mrtví. Pokusí se o návrat domů, cesta však je příliš dlouhá, nebezpečná a vysilující. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na uvod je treba rict ze neni uplne jasny do jakyho zanru tenhle film zaradit ale kdyby existoval zanr konspiracni film tak je to naprosta spicka kdyz to clovek sleduje neubrani se myslence jak to vlastne bylo s tim pristanim na mesici protoze pokud muzu mluvit za sebe prijde mi divny ze pred 45 lety jsme byli schopni takovyho progresu a od ty doby se porad mluvi jenom o tom jak se posouvaji hranice lidskych moznosti ale skutek utek takze jsou dve moznosti budto to byl taky podvrh a Armstrong pristal buhvikde nebo naopak uz se dneska lita nekam do alfa centauri nebo kdovikam ale v Usa maji dobry duvod to svetu nesdelovat tak jako tak maloktery film ma tak genialne beznadejnou a depresivni atmosferu jako Kozoroh vymluvny je pak vystup jednoho z astronautu na ten kopec kdy si celou dobu povida sam pro sebe je stastnej ze je nahore a tam uz na nej cekaj pracovnik ridiciho strediska ktery podvod odhali je zlikvidovan tak dukladne ze je zcela vymazana jeho existence novinar co o tom chce napsat je zlikvidovan rovnez akorat ten konec mne preci jenom trosku zklamal i kdyz pripadny hapyend je nastesti jen naznacen a jak to vlastne nakonec dopadlo se poradne nedozvime ale jinak opravdu znepokojivy film ktery mi dlouho unikal ale shlednuti fakt stoji za to a pokud si libujete v nejruznejsich konspirancnich teoriich jako ja je to film presne pro vas ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Geniálne odvážny námet nemôže dostať všetky hviezdičky, pokiaľ spracovanie je naivné. Scenár napríklad okorenili vtipné hlášky, ale konšpirácia, od ktorej sa dej odvíjal, bola strašne zjednodušená na to, ako reálne táto situácia sama o sebe pôsobí. Za všetky spomeniem jeden príklad. Je fakt "premyslené" zajať pilotov, ktorí sú určení na elimináciu, pretože vedia príliš veľa, do miestnosti, kde ich delí jeden obyčajný zámok od použiteľného lietadla. A záver so slow motion sa už fakt nedá brať úplne vážne. Aspoň v dnešnej dobe nie, no nebudem sa hrať, že som schopný sa od nej odosobniť. Príbeh je však určite stále aktuálny a len výnimočne málo sci-fi. Napriek tomu, že som ho videl v rámci Season Challenge Tour (týždeň so sci-fi filmom). ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kozoroh 1 je pro mě snímkem, který mě jen utvrdil v přesvědčení, že je propaganda svinstvo, ať už ji provádějí ti aktuálně hodní, nebo ti aktuálně zlí. Propaganda slouží jen k tomu, aby začal dav myslet tím jediným správným způsobem, a to je z mého úhlu pohledu a způsobu myšlení vždycky špatně. Mně je totiž úplně jedno, jestli mi své názory vnucuje nácek, komunista nebo dnes tolik populární politicky korektní klika; já si prostě raději udělám svůj vlastní názor a jen se tiše divím, jak si lidé brojící proti diktatuře (pravicové či levicové) nechávají bez odporu implantovat názory každého proudu, který je toho času v kurzu. Smutné. Film jako takový mě nemálo potěšil i pobavil, přestože tu a tam trpěl akutním nedostatkem logiky a triky byly ne vždy úplně přesvědčivé. Nejsem zrovna příznivcem konspiračních teorií, ale k tomu, že si Neil Armstrong a Edwin Aldrin zaskotačili na úplně jiném pískovišti, nejsem úplně hluchý a mám pro to pádný důvod. Od mise Apolla 11 uběhne zakrátko už čtyřiapadesát let a na Měsíci si stále neposedíte v mekáči nebo v KFC. A to je tak neamerické, že to jednoho donutí pochybovat. / Poučení: Chceš se projít po povrchu měsíce? Začni nákupem bílého písku. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, ktore vlastne az tak moc sci-fi nieje. Pribeh poukazujuci na velku moc vysokopostavenych organov, ktorych manipulacna moc s ludstvom je priam neobmedzena. Ovladol ma tak trochu neprijemny pocit, ze nieco podobne, aj ked v uplne inej sfere sa skutocne molo udiat a mi sa o tom nikdy nedozvieme. Ale aj inak je to film natoceny velmi zabavnou formou, kombinujuci v sebe dramu, detetktivku a aj jednu velmi fajnovu akcnu scenu. Vydatne. (8.3/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónov║ V prvom rade musím potvrdiť, že tento film svojími myšlienkami zakotvenými vo filme predbehol dobu a tým pádom aj vďaka týmto trefným témam vytiahol tento film z priemernosti, kde mohol kľudne zapadnúť, lebo miestami ide o dosť vyhrotenú dráma rovnako tak občas až prílišnú dejovú pasivitu, kde sa nič zvláštne nedeje. Po technickej stránke v celku zvládnuté dielko, chýba tu troška zaujímavejšia postava, ktorá by dej o niečo spružila, takto tu ostáva najzaujímavejšia postava reportér pátrajúci po pravde, kozmonauti čo by mali ťahať dej sú tu trošku nevýrazní, chýba im skutočná vyformovaná osobnosť. /70%/ ()

Galerie (83)

Zajímavosti (23)

  • Název filmu Capricorn One je oficiální kódové označení pro fiktivní misi NASA na Mars. Brian De Palma později natočil film s tímto názvem – Mise na Mars (2000). (sator)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama