Konec světa

USA, 1999, 121 min

Peter Hyams

John Debney

• Cival

Za vynikající scénu s vrtulníkem si to úplné zatracení nezaslouží.(19.5.2002)

Není to tak hrozný, jak se píše. Když si odmyslím dějové faux-pas, že se všemocný Pán pekel nemůže vypořádat s bezvýznamným lidským červem, jde o film, jemuž nechybí atmosféra, místama solidní triky a člověk se u něho neukouše nudou. Arnie natočil už mnohem horší kousky.(13.4.2003)

• Galadriel

Lima: já si myslím, že to tak hrozný opravdu je. Atmosféra filmu trochu nechýbí, ale z tématu satanismu se dá vyždímat mnoooohem víc. Triky taky nejsou k zahození, ale to mě prostě k dobrému filmu nestačí. A nudou jsem se místy kousala.(23.11.2004)

• Tom Hardy

Do chvíle, než vběhl Arnie do kaple (či co to bylo) s obří puškou a všechny tam přirozeně pokropil, to byl celkem ucházející temný thriller. Vše co následovalo po této zářivé chvíli byl jeden velký nesnesitelný trapas... a něco takového trhne celosvětove 200 miliónů dolarů, tomu já říkám "end of days"!(26.8.2002)

• gouryella

Dalsi propdadak Arnolda, dle nazvu by se dalo rici End of Arnold - bohuzel si asi budeme muset jesta pockat.(7.8.2002)

• Djkoma

Špatné... Bohužel!!! zajímavý námět, ale Arnolda to zakopalo jeste více do hlubin země. Po čase přezkoumávání jsem musel 1* přidat. Pokaždé, když tento film dávali v televizi moje oči se na něj usadili a já ho sledoval a nenudil se.(1.7.2004)

Jako zřejmě každý smrtelník bych nechtěl zažít konec světa, ale kdyby byl napínavý a akční jako je tenhle nemohl bych si ho nechat ujít. Arnold Schwarzenegger se upsal do role, která není zas tak bitkařská, neprojeví zde svojí svalovou hmotu naplno, i když ke konci bude rád že jí má a dokáže zahrát slušně, což se mi na něm líbilo. Akčních scén je sice pomálu, ale film má po celou dobu solidní spád a zajímavý děj. Sice je příběh nadsazený až hanba, nemožný určitě, ale když pojmu fakt, kolik toho ve Vatikánu mají ukrytého, kolik fakt dokážou ututlat a kolik se jich dokázalo vydrápat na povrch tak je mi to celkem jedno. Přední je abych se pobavil a tomuto filmu se to podle mě zdařilo. --- Co to kurva děláš?! - Ty krvácíš! - No jistě, že krvácím, když jsi to do mě našil. - Promiň, musel jsem to zkusit. - To teda zkoušíš pěkný voloviny!(28.8.2007)

Robin byla výborná a Gabriel si taky střihl roličku, kterou mu nezazlívám .. některé scény fakt bomba.(26.5.2008)

Tohle byl shit. Jediné co mě na tomhle filmu drželo při životě je opět skvělý Arnold. Jinak blitka.(11.2.2005)

Rozpočet $100miliónovTržby USA $66,889,043Tržby Celosvetovo $211,989,043║ Arnold Schwarzenegger sa v tomto akčnom thrillery nachádza v dvoch rovinách, v jednej kde sa buduje v celku slušné temné až skľučujúce napätie a jeho zunovaná prepitá tvár nájomného ochrankára Jericha to len lepšie dokresľuje a druhá je už tá akčnejšia aj keď je v celku slušne natočená film trošku posúva do inej rozvláčnej roviny a tým mierne pokazí dojem s budovanej psychológie okolo diabla a dna keď má nastať nielen veľký výpadok počítačov ale aj nadobudnúť predpovedaný koniec sveta. Gabriel Byrne sa v celku dobre zhostil úlohy diabla, jeho pohľad je miestamy v skutku démonicky temný. U akčného hrdinu ako je Arnold sme poväčšinou zvyknutý na drsniacký neohroziteľní výzor ale do tejto úlohy dal aj trošku viac než naštvané pohľady, s úlohou bol spätý tak že mu úloha sekne ako ušitá na mieru. /videl v kine: 80%/(19.5.2005)

Jestli se vám tenhle Arnieho kousek nelíbil, tak se koukněte na jeho další filmy.(10.3.2004)

• mandes

rozpočet : $100 million tržby celosvetovo : $211,989,043(9.1.2007)

• tron

„Ubehlo tisíc rokov a Satan bol vypustený zo svojho väzenia. Jeho totiž nezabiješ. Iba ho uspíš“ Komentár obsahuje spoilery. Jajbože! Arnold Schwarzenegger ako opitý vdovec s nemožným rakúskym prízvukom verzus Gabriel Byrne ako Diabol v súboji o trón nad týmto svetom. Za sto miliónov dolárov. No... prečo nie. Potom ale niekto múdry najal Petra Hyamsa - a bolo vymaľované. Vizuálna stránka sa chvíľku ešte dá zniesť, ale postupne začne byť tej „atmosféry fyzického humusu“ prehnane veľa (dodnes ma prekvapuje, že je vysokorozpočtový film preplnený takými brutálnymi zábermi). A nepomáhajú ani neospravedlniteľne slabé CGI triky, Byrne ukazuje, aký trápny by bol Satan v DIABLOVOM ADVOKÁTOVI, keby ho nehral kvalitný herec a Arnold tvorí s Kevinom Pollakom takú rozpačitú buddy dvojicu, až som sa tešil, keď inak sympatická Kevinova postava zomrela. Akcia (až na helikoptéru) nestojí za veľa, najhoršie ale je, že tento film sa berie úžasne vážne a jeho „za každú cenu temnosť“ z neho robí tragikomické cesto, do ktorého Damien, Rosemary a spol. cikajú a ešte sa chichocú, bastardi rohatí.(30.10.2004)

Opravdu jsem jediný, kdo se u tohohle filmu bavil?(24.5.2002)

• Marius

Za Byrnovho Satana a tu peknú "vyvolenú".(4.6.2004)

Gabriel Byrne je dobrej Satan, Arnold vypadá dobře ošuměle. Nenudí to a docela se to z obvyklé Hyamsovy tvorby vymyká, takže je to slabej průměr. Ale nebyl by, kdyby Peter skončil před tou pitomou honičkou v metru. To je nejhorší a nejsmutněji nejsměšnější scéna filmu. A od té chvíle to jde hodně z kopce. Kdyby to skončilo v předchozím duchu trošku temnějšího thrilleru, byl bych celkem spokojenej. Ale protože to předělali do pitomýho klasickýho akčňáku bez trošky inovace a ještě tak strašně klišovitě podanýho, je to průměr.pro Rybkuu nebylo to Ježíš v New Yorku, ale napsaný anglicky CHRISTINEYORK, což se dá chápat nejen jako Kristus v New Yorku (jelikož to vyřezával do hrudníku a svýho, mohl se gramaticky zmýlit), ale i jako Kristin York.(19.12.2005)

Na první pohled hezkej satan, na pohled druhej jen diblík, malej skoro neškodnej šmudla. Těšil sem se na dalšího damiána, místo toho se mi dostalo arnieho neustále kopajícího do toho neschopnýho čertíka. Ale bavil sem se a atmosféra ujde(27.9.2009)

• Faidra

A hvězdičku získává archanděl Gabriel, chci říct arciďábel. Docela se divím, že po vzoru svých křesťanských odpůrců tentokrát ostře neprotestovali satanisté. Protože myšlenka, že pána všeho zla přemůže jeden zdeprimovaný a nesmysly pronášející smrtelník, musí z jejich úhlu pohledu překračovat hranici rouhání tak o sto kilometrů.(30.7.2007)

Jeden z Arnieho nejhorších akčních filmů, ale to neznamená že to je nějaká strašná sračka, protože akční filmy má arnie na docela nadprůměrný úrovni, bohužel se akle Arnold na boj proti zlu či satanovi moc nehodí a je to na tom filmu dost znát a ani scénář ho moc nepodpoří, ale to při jeho hereckých kvalitách by asi taky moc nepomohlo, ale přes všechny tyhle výtky se mi to i tak líbilo a dokázalo mě to slušně zabavit(12.11.2005)

Příběh je trochu na hraně o ničem, ale překvapily mně akční scény, které Arnold zvládl až překvapivě dobře na svůj věk.(18.4.2005)

<< předchozí 1 2 3 4 7 10 13