Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatný, vůbec ne... Jen trošku nevyážený. Schwarzenegger je docela dobrý a není mnoho fimů, kde by neustále dostával nakládačku (i od tlustejch ženskejch) a byl dokonce ukřižovanej. Gabriel Byrne je jako satan úžasně démonickej... Hodně to ubíjí střih, ale naopak zvedá kompozice záběrů, byť občas mizerně nasvícených, ale obě kostelové scény jsou úžasné. Mohutnost toho prostoru sama o sobě je děsivá, a když se zkombinuje se správnými hororovými prvky (lítající lavice, hořící svíce, nebo drobná postava uprosted prostoru, o které všichni vědí, že je to Satan, a že by tu neměl nic dělat) zvedají hodncoení navelice slušné 3 hvězdičky.. Kapitolou sama pro sebe je pak hudba, nebo někdy spíše zvuky. Občas probleskne skutečně zajímavý hudební motiv ale dost často je náhle velice nepřirozeně utnut. Naštěstí aspon na konci dostane větší prostor. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jericho je životným osudom Max Payne, ktorý ako Terminátor ochraňuje svoju Sarah Connor. O pol hodinu kratšia stopáž a menej dementných nápadov, ako skok na meč, a bolo by to úplne okej. Rozhodne to však nie je vôbec zlé a väčšinu času som sa super bavil. S prehnanou kritikou voči filmu sa neviem stotožniť. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Když to beru jako akční průplach mozkovny, tak je to super snímek na odreagování. Nic hlubšího v tom není radno hledat. Arnie není žádný dramatik, ani komediant a nejlíp mu to jde s mečem nebo pistolí. Tenhle film rozhodně neurazí. Když k tomu připočtu závan mysticismu a ponurosti, je to vlastně na Arnieho skvělý počin. 70% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Obrázek o filmu si můžete udělat už tím, že tu Arniemu dává na budku stará ženská... Snaží se to být temné a depresivní (inspirace Se7en a dalších podobných thrillerů té doby je zřejmá), bohužel to dost srážejí laciné triky a jalový scénář. Přes to všechno se ale na to dívá docela dobře, Arnie je cool jako (skoro) vždy a ta hlavní hrdinka je taky sympaťačka. Ale vsadím se, že i zarytí fanoušci Arnolda si na Konec světa možná už ani nevzpomenou. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když se pokusím opomenout neopomenutelné, tedy to, že samotný vládce pekel, který likviduje člověčstvo škaredým pohledem, má neskonalý problém poradit si s jedním bezvýznamným človíčkem. Bohužel, na jejich konfrontaci je snímek prakticky postaven, takže jej nejde brát až tolik vážně. Akcička na rok 1999 celkem ujde. Arnold má stále mladickou jiskru a děj odsýpá. Pár hlušších pasáží zde přeci jenom je a hned 2x se mi během stopáže podařilo prospat se. Nelze však opomenout velice vydatnou kadenci hlášek, která si mě celkem získala. Myslím si, že je zde snímek značně podhodnocen. Já bych jej viděl na ucházející předspánkovou relaxaci. Nudou jsem neumíral. Viděl bych to na ošklivé 3 kousky. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Jméno Jericho (Arnold Schwarzenegger) je odvozeno od názvu starobylého města, které bylo podle Bible na pokyn Boha zázrakem dobyto Izraelity. Sídlo zde měl i Herodes. Nedaleko Jericha také Ježíš vyléčil žebráky od slepoty. (rakovnik)
  • Jako kaskadér se na filmu podílel Arnoldův nejoblíbenější tréninkový partner a také nejlepší přítel Franco Columbu, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Dr. Franco-Columbo. (Rominator)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama