Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

monolog 

všechny recenze uživatele

Gabriel Byrne je dobrej Satan, Arnold vypadá dobře ošuměle. Nenudí to a docela se to z obvyklé Hyamsovy tvorby vymyká, takže je to slabej průměr. Ale nebyl by, kdyby Peter skončil před tou pitomou honičkou v metru. To je nejhorší a nejsmutněji nejsměšnější scéna filmu. A od té chvíle to jde hodně z kopce. Kdyby to skončilo v předchozím duchu trošku temnějšího thrilleru, byl bych celkem spokojenej. Ale protože to předělali do pitomýho klasickýho akčňáku bez trošky inovace a ještě tak strašně klišovitě podanýho, je to průměr.pro Rybkuu nebylo to Ježíš v New Yorku, ale napsaný anglicky CHRISTINEYORK, což se dá chápat nejen jako Kristus v New Yorku (jelikož to vyřezával do hrudníku a svýho, mohl se gramaticky zmýlit), ale i jako Kristin York. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Arnold versus Satan. Ano i tak se dá jednou větou definovat tento snímek. Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger) se živí jako bodyguard. V podstatě hned na začátku filmu se to začne ubírat však zcela jiným směrem. Na konci roku 1999 přichází Satan (Gabriel Byrme) aby našel vybrané děvče a s ní zplodil Antikrista. Gabriel je v roli parádní, snadno se mu ta role věří. Arnold v hororu, i když akčním působí decentně jinak. Pokud se nepletu tak je to jeho jediný horor. Ovšem není horor jako horor že? Zvlášť ne takový, když ikona akčního žánru střílí do Satana z kulometu. Konec světa není špatný. Má svůj nápad i zpracování. Pobaví jistě Arnoldovi hlášky a sledování jeho muž proti muži. (65 %) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když se pokusím opomenout neopomenutelné, tedy to, že samotný vládce pekel, který likviduje člověčstvo škaredým pohledem, má neskonalý problém poradit si s jedním bezvýznamným človíčkem. Bohužel, na jejich konfrontaci je snímek prakticky postaven, takže jej nejde brát až tolik vážně. Akcička na rok 1999 celkem ujde. Arnold má stále mladickou jiskru a děj odsýpá. Pár hlušších pasáží zde přeci jenom je a hned 2x se mi během stopáže podařilo prospat se. Nelze však opomenout velice vydatnou kadenci hlášek, která si mě celkem získala. Myslím si, že je zde snímek značně podhodnocen. Já bych jej viděl na ucházející předspánkovou relaxaci. Nudou jsem neumíral. Viděl bych to na ošklivé 3 kousky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $66,889,043Tržby Celosvetovo $211,989,043║ Arnold Schwarzenegger sa v tomto akčnom thrillery nachádza v dvoch rovinách, v jednej kde sa buduje v celku slušné temné až skľučujúce napätie a jeho zunovaná prepitá tvár nájomného ochrankára Jericha to len lepšie dokresľuje a druhá je už tá akčnejšia aj keď je v celku slušne natočená film trošku posúva do inej rozvláčnej roviny a tým mierne pokazí dojem s budovanej psychológie okolo diabla a dňa keď má nastať nielen veľký výpadok počítačov ale aj nadobudnúť predpovedaný koniec sveta. Gabriel Byrne sa v celku dobre zhostil úlohy diabla, jeho pohľad je miestami v skutku démonicky temný. U akčného hrdinu ako je Arnold sme väčšinou zvyknutý na drsniacky neohrození výzor ale do tejto úlohy dal aj trošku viac než naštvané pohľady, s úlohou bol spätý tak, že mu úloha sekne ako ušitá na mieru. /videl v kine: 80%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úvod vypadá velmi slibně, to se musí nechat. Kecy o konci světa, ponurá atmosféra, tajemná církev, zlověstný hudební podkres, několik nejasných vodítek, Arnold při těžkým ránu, slušná kamera, solidní newyorská honička, temná zákoutí. Pak se to podle očekávání začíná drolit a nedávat smysl, Satanova chvíle se blíží, potřebuje najít lidskou ženu, aby s ní zplodil Antikrista. Máme totiž konec tisíciletí a toho producenti museli náležitě využít. A kdo jiný by měl zlomit Satana, než samotný Arnold (mimochodem před tímhle temným kouskem na plátnech kin skoro dva roky absentoval). Škoda, že kdysi nepřemluvil Jamese Camerona, aby se látky ujal. Ten by při své přepečlivosti určitě dohlédl na přepsání scénáře a stomilionový rozpočet náležitě využil. Nestalo se, ale na druhou stranu neříkám, že by řemeslník Peter Hyams odvedl špatnou práci. Jen moc kopíruje slavnější kolegy, některé momenty jsou jen na efekt, ději nijak nepomáhají. Arnold se neusmívá, chlastá, neholí se a často dostává přes hubu. Není špatný, ale i jemu škodí, že z druhé poloviny snímku už jednoduše nijak nemrazí. Logika příběhu hapruje, počítačové triky mají hodně proměnlivou kvalitu. Škoda, náběh tam byl velmi solidní. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Jako kaskadér se na filmu podílel Arnoldův nejoblíbenější tréninkový partner a také nejlepší přítel Franco Columbu, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Dr. Franco-Columbo. (Rominator)
  • Udo Kier chtěl původně hrát roli Satana, ale producenti nechtěli, aby hlavní herec a hlavní záporný herec měli oba německý /rakouský přízvuk, a proto byl Udo Kier obsazen do vedlejší role. (DEXTER099)
  • Rola Jericha (Schwarzenegger), bola pôvodne plánovaná pre Toma Cruisa. (rador)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama