Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký pilot se během druhé světové války setká v Anglii s mladou ošetřovatelkou. Oba se na první pohled do sebe zamilují a Margaret zamlčí před Davidem důležitou věc. Je provdaná. Když Davida za nepřátelskou linií sestřelí, setká se Američan s britským tajným agentem a zjišťuje, že ve skutečnosti je manželem jeho milé. Jestli ale chtějí oba muži přežít, musí spolupracovat. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (27)

Han22 

všechny recenze uživatele

Od Hyamse jsem viděl pár výborných scifáren a Ford byl můj milovaný herec, takže jsem před lety Hanover Street marně sháněl. A když jsem film zapnul, byl jsem v šoku že na mě vybalil další červenou knihovnu, navíc se stejným námětem jak Amíci. Americký voják (tedy letec) v Londýně a žena, která už někoho má. Do pěti minut se políbí, do deseti zamilují, do dvaceti přijde sex a přitom pronášejí naprosto pekelné, kýčovité fráze. Je to málo? Ona má doma holčičku a manžela, který je svatý, navíc jako špion musí do Francie pro seznam německých špionů. A samozřejmě letí oba hrdinové, uvíznou a musí se spoléhat jeden na druhého. Prostě ultimátní béčko. Naštěstí je to krátké, Ford má charisma a romantika ustupuje napětí a akci. A tu Hyams umí, finální scéna (motorky v lese, most) byla famózní. A dopadlo to rozumně, takže smířlivé 3*, ale tady mi došlo jaký byl Hyams béčkař. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Milostná romance zasazená do roku 1973 v Anglii, konkrétně v Londýně. Mladý americký pilot se zamiluje do místní dívky, ktrá je ale vdaná za důstojníka rozvědky. Osud tomu ale chtěl, aby se oba muži setkali při plnění nebezpečné mise ve Francii, kde musí získat seznam dvojitých agentů pracujících pro Němce. Celé mi to připadalo takové neslané. První půle odehrávající se v Londýně byla typickou romancí, kterou Harrison Ford zvládl celkem dobře. Párkrát si odskočil do luftu, aby shodil pár bomb a pak se vrátil za svojí milou. No když už jsme u těch letadel, záběry při bombardování byly nedostačující. Sice jsme viděly pár B-25, ale flak a pak ty padající bomby (snad nějaký cáry hader), špatné. Potom, když se děj přenesl do Francie, vystřídala romantiku akce. Místy celkem slušná, na gestapu i napínavá. Takže celkově - jako romantický film dostačující, jako válečný s přimhouřeným okem taky. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

V této válečné romanci s výbornými dialogy, která se musí líbit všem, kteří ocenili (většinou nepochopený) Seltzerův Záblesk, si H.Ford natrénoval spoustu věcí, jež později zúročil v Indianu Jonesovi- nejen drsného chlapíka s měkkým srdcem, ale také honičku s nacisty na motorkách či dramatickou sekvenci na visutém mostě. A k tomu ty roztahané Barryho smyčce... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut filmu mne upoutalo. Laškování Harrisona Forda s Lesley - Anne Down v ulicích válečného Londýna bylo vtipné a romantické. O filmu jsem nic nevěděl, proto jsem se zaujetím sledoval (coby fajnšmekr válečných filmů o letcích) další osudy amerického kapitána bombardéru B25 Mitchell. Kdyby film pokračoval jako milostné drama či románek výše zmíněných a válka se odehrávala v pozadí, mohl mít zřejmě o dost vyšší hodnocení. Zpracování letecké základny kdesi v Anglii a starty Mitchellů k náletu ještě ušly. Stejně tak byl obstojně zpracován briefing osádek a konflikt velitele letiště s Fordem. Dál už to však byla jen bída. Pominu-li neustálé trapné hlášky navigátora které mne iritovaly, dostaneme se k hlavní dějové linii a špiónsko akční zápletce. Doba vzniku filmu byla dobou akčních filmů a tomu odpovídá i nesmyslnost a přiblblost celé dalšího děje. K dovršení všeho hrdinové bojují s totálně tupým wermachtem, kterému to samozřejmě ve smršti střel a explozí Ford s Plummerem natřou. Tu druhou hvězdičku dávám za úvodní melodii od Johna Barryho. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Peter Hyams prostě nebyl nikdy dobrý režisér. Měl námět z kterého se dalo vytřískat velké drama, ale jeho neschopná režie tenhle film zabila. A nejenom ta - i scénář. Laciné scenáristické berličky a dále romantické dialogy, které vypadají jako kdyby je psal čtrnáctiletý puberťák ( patos, klišé, kýč ). Navíc postavy své hrozné repliky jen ledabyle odříkají, ale neprožívají ( ani Harrison Ford nestojí za nic ). I melodramatická sentimentální hudba Johna Barryho dělá z tohoto filmu příšernou limonádu. Většinu filmu se nic neděje a jediné dvě slušně natočené scény se odehrají ke konci filmu. Jedna napínavá a druhá akční ( alespoň ty Peter Hyams trochu umí - ale neradujte se, i tam je minimálně dvakrát vidět, že na motorce při spektakulárním skoku přes most sedí figurína ) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Patsy Kensit soutěžila o Cenu mladého herce v kategorii nejmladší herečka ve filmu. (Terva)
  • Vzdušné sekvence se natáčely na nepoužívaném anglickém letišti Bovingdon, kam se z USA letecky přesunulo pět bombardérů B-25 Mitchell, které byly během natáčení použity. (Terva)

Reklama

Reklama