Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tully vypraví příběh Marly (Charlize Theron), matky tří dětí, které její bratr (Mark Duplass) pořídí chůvu. Přes počáteční nedůvěru si Marla k pozorné, nepředvídatelné a mladé chůvě Tully (Mackenzie Davis) vytvoří silné pouto. (Bontonfilm)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (107)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman je stejně, ne-li i více, talentovaný režisér jako jeho otec z Komárna. Očividně mu nejdou pouze jen chytré komedie, ale i něžná a příjemná dramata, což mi dokázal právě tímhle snímkem, ve kterém pořád stejně krásná Charlize Theron hraje unavenou matku dvou dětí, přičemž třetí je už za rohem. Teprve až příchod nezvykle mladé a zajímavé chůvy nabije sympatickou matku nezvykle pozitivní energií, která se odrazí i k lidem kolem ní. I přes pár hlušších míst je Tully velice hezkým a příjemným filmem. Skvělý scénář, charaktery, plus práce s hudbou... Reitman prostě umí dělat filmy. Průměrné 4* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Syrově originální příběh obyčejné maminy od tří dětí, co pozná svoji spásu v o generaci mladší noční chůvě jménem Tully. Spojení herečky Charlize Theron, scenáristky Diablo Cody a režiséra Jasona Reitmana je celkem zajímavé. Film sám využívá zvláštních režijních poloh, začíná porodem třetího potomka, prostředek je souzněním dvou žen, chyběl už jen jazyk a prsty, dojezd za mnoho nestojí. Objevují se v něm mysteriozní prvky a vyvstanou pochyby, zda chůva vůbec byla reálná, tedy já jsem to tak chápal, respektive to bylo podáno nesrozumitelně. Role mamin, ke všemu trojnásobných, nemají velké místo ve filmografii paní Theron. Ta svůj vysněný projekt chtěla mít pod kontrolou, nabrala kila navíc, takže do modelky má daleko a její proměna z akčních rolí v hospodyňku je pozoruhodná. Žádný div, že jí ve vedlejších rolích nikdo moc nestačí. Ron Livingston v roli jejího manžela plní svoji submisivní hereckou normu, sekundantkou hlavní hvězdy je vycházející hvězdička Mackenzie Davis, která utvořila s Charlize dobrou vazbu. Charlize kojí, nesouloží se svým manželem, přiměje chůvu k jeho svádění, paří v rockovém klubu - potud velmi dobré, ale co ten slaboučký závěr?! Od chvíle, kdy se Marla ocitne v podroušeném stavu mimo svůj domácí rajón, začal být film také lehce podroušený v kreativním ohledu. Konec bych úplně předělal, nepasoval mně do celé formy. Jsem ale vděčný, že spousta, pro jiné filmy dramatických prvků, jako třeba postižení syna, depresivní stavy a podobně, zde jen slouží coby okrajový problém, naopak třeba kojení se ukazuje pro film celkem zásadním. Ve větší míře je to film pro ženské publikum, pánům ale rozhodně není vstup zapovězen. Pokud vám nevadí, že to nejpodstatnější pro děj proběhne v domácnosti, máte možnost celkem realistického netradičně otevřeného náhledu do života jedné zasloužilé maminy. 7/10 ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek. Charlize předvedla skvělý výkon. Jsem stále lehce rozpačitá z toho konce. Nevím zda-li by si to s jiným koncem nezasloužilo další hvězdu. Ale rozhodně je to film, který se mnou nějakou dobu zůstane. Netuším, proč to má nálepku komedie. Je to drama všech dramat. Jako komedie to opravdu nefunguje ani trochu. Jako drama je to ovšem působivé. A dost realistické. Za mě 4* a jsem moc ráda, že jsem film viděla. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman natočil dva skvělé filmy: "Prodloužený víkend" a "Juno".. A od té doby se tak nějak plácá ve svých oblíbených vyhrocených melodramatech na téma rodina.. Charlize Theron opět musela pro svou roli potlačit status krásky udělat ze sebe otahanou, zanedbanou a vyčerpanou matku tří dětí, aby dokázala, že zvládá i náročnější role.. Myslím, že to ani nebylo zapotřebí, protože by tuhle roli hravě uhrála i s 50 kg a celý sál by jí to baštil.. "Tully" především ukazuje, kam žena, o kterou nikdo s láskou nepečuje, může klesnout.. A naopak se správným zacházením může jednoduše rozkvést.. Kdyby se Reitman této pointy držel a zbytečně celou záležitost ke konci nepřekombinovával, vyzněl by příběh podstatně lépe.. I když bez toho závěru by tam bylo víc WTF scének, než bych chtěla v mainstream snímku vidět.. Jednohubka, která nestojí za zmínku, i když téma bylo zajímavé.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Reitman se zamýšlí nad tím jak asi zvládají matky narození 3. dítěte. Charlize Theron předvádí opět svou další dokonalou transformaci a tuhle typickou 35třicítku ji v pohodě uvěříte. Snad poprvé se Reitman snaží šokovat nečekanou pointou. Není důležité ji prokouknout, spíše oceňuji, kterak suverénním stylem dokáží jeho snímky plynout. 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Charlize Theron kvôli roli pribrala zhruba 22 kíl. Jej deti si o nej mysleli, že je naozaj tehotná. (Astonko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • V květnu 2017 získala distribuční práva na film společnost Focus Features a stanovila datum uvedení do kin na 20. dubna 2018, avšak v březnu 2018 bylo datum posunuto na 4. května 2018. (griph)

Reklama

Reklama