Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V neurčitej budúcnosti niekde v Nemecku sa nemý barman Leo (Alexander Skarsgård) snaží vypátrať, kde nečakane a záhadne zmizlo jeho dievča Naadirah (Seyneb Saleh), ktoré pred ním ukrývalo jedno tajomstvo. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozmanitý žánrový mišmaš, který ale u mě fungoval naprosto. Je to hravé, je to docela vtipné, místy i dojemné, trikově navíc docela vymazlené. Zasazení do futuristického cyberpunkového města, ač to nemá s příběhem jako takovým, co dělat, mi přijde vlastně originální a svěží. Upřímně moc nechápu, proč se na to snesl až takový hejt. Je ale fakt, že to není film pro každého. Je to své. Ale nepřehledné a zmatené? Notak. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Atmosféra téhle podivné sci-finky byla dobrá - město, kde nikdy nevychází slunce, špinavé jak stoka, vyzdobené neony a jediný únik od všednosti dne je virtuální svět nebo bordel. Alexander Skarsgård nezklamal a němého bouchače s asketickým stylem života vystihl skvěle. Horší byla dějová linie, která mnohdy nedávala smysl a pokud divák smysl nakonec objeví, tak je to natolik nezajímavé, že je mu vlastně líto času, který filmu věnoval. Žádná z postav mi nepřirostla k srdci, takže mi bylo v podstatě fuk, jaký osud je postihne. Relativně kvalitně vystavěné béčko. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Čo je dobre. Pretože je do určitej miery nekonvenčný ako prasa. Je tu absencia výrazného antagonistu aj protagonistu. Futuristický Berlín je kulisou, ktorá je využitá minimálne. Snaha o prepojenie s Moon smiešna. Množstvo dejových línií zbytočných. Hlavná je rozťahaná a nedobre zmotivovaná. Veľa vecí sa tu neuzatvorí, ale kupodivu všetko je tu poprepájané a všetky detaily fungujú. Rovnako aj hudba, Rudd, Theroux aj Skarsgard. Hoci ako postavy sú skôr bábky, než niečo plnohodnotné čo môže zaujať a s čím sa môžeme stotožniť. Je to iné. Nepovažujem to úplne za prešľap, lebo dopozerať sa to dalo a cítiť za tým konkrétny úmysel aj cieľ. Len to nemá dušu a filozofický presah Moon, čo asi každý ( vrátane mňa) čakal. Inak na jedno pozretie vôbec neurazí, ako by sa z hodnotení mohlo zdať. Koniec je kupodivu aj pekne krvavý. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Ultra light nealkoholická verze Blade Runnera v podání strmě dolů klesajícího Jonese, který se asi rozhodl světu ukázat, že po suchém Warcraftu dokáže natočit ještě něco mnohem horšího. Mute působí jako by se Duncan Jones podíval na Scottovu kultovní klasiku, pozval domů Michaela Roberta Johnsona a za hodinu přišli na svět s tímhle zmatečně prázdným scénářem. Nejhorší na tom celém je, že se to snaží působit až moc jako dílo velkého vizionářského režiséra, který předběhl dobu. Mute je ale důkaz toho, že Jones má do velkého vizionáře ještě hodně daleko. Netflix je v tomhle hodně zrádná cesta. Dostanete sice peníze, v podstatě na co chcete a absolutní kreativní volnost, to na první pohled vypadá jako super věc, jsou ale lidi jako např. Jones, pro které je to spíš cesta do pekla. Na Mute není vůbec nic záživného, je to jen spousta futuristického bordelu s naprosto nudným hlavním hrdinou, jehož myšlenkové pochody jsou naprosto nelogické a jeho sebedestruktivní povaha působí spíš směšně než jako badass postoj cool hrdiny. Alexander Skarsgård a jeho pohled utrápeného štěněte tomu taky moc nepomáhá a rozhodně nepodává herecký výkon, na kterém by měl celý film stavět. Celá honba za záchranou jeho lásky je strašně málo opodstatněna, vlastně jen úvodní částí filmu a zbytek Mute je jen pomalá honička skrze zbytečně zmatený děj. To Paull Rudd sice trochu přehrává, ale jeho herecký výkon je stokrát záživnější. Kdyby byl Mute alespoň o trochu víc přímočařejší, dalo by se mu ledacos odpustit, takhle je to jen naplněný sen jednoho režiséra, který zanevřel na fanoušky a bude muset udělat podobnou fintu jako M. Night Shyamalan, aby se vrátil zpět mezi ty, které se vyplatí sledovat. 30% ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Duncan Jones poprvé zklamal a netrefil se zcela do mého vkusu. Mute je zvláštní produkt u kterého lze těžce hádat o co tvůrcovi šlo, neboť snímek se evidentně snaží divákům něco sdělit, ale těžko říci co a tak zůstává pouze pátrání hlavní postavy, které se až podezřele snadno žene vpřed až do cíle. Mute zaujme hereckými výkony, kdy především Paul Rudd exceluje ve všech svých scénách a očím lebedí také povedený vizuál světa blízké budoucnosti. Se zbytkem filmu už je to poněkud složitější. Snímek nabízí několik potenciálně silných emocionálních momentů i příběhových zvratů, které jsou zabity a umírněny nešikovnou dramaturgií, kdy se tyto chvíle stanou jakoby nic a zničehonic a tak jim chybí potřebná údernost, což podtrhuje také divná a často nepasující hudba. Tyto chyby jsou zásadní, ovšem i přesto má Mute své kouzlo, kdy v mnoha scénách nabídne zajímavé zprostředkování fungování svého světa, či postavy vedou zajímavý a hloubavý dialog, což alespoň na chvílí vrátí děj na správnou kolej a ačkoliv na ní snímek nikdy nezůstane příliš dlouho, nedá se mu upřít dobrý záměr, který dokáže kvality vytáhnout alespoň do vod lepšího průměru. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Film bol opísaný režisérom Jonesom ako "duchovné pokračovanie" jeho filmu Moon z roku 2009. (WalterIK7)

Související novinky

Mute už je za rohem

Mute už je za rohem

22.01.2018

Duncan Jones se po Zdrojovém kódu vrhnul na Warcraft, teď se ale konečně vrací ke kořenům. Už 23. února se totiž na Netflixu objeví sci-fi noir Mute, duchovní nástupce jeho debutu Moon, který chce… (více)

Reklama

Reklama