Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušební jízdu nové železnice lemující řeku Colorado provázejí nečekané potíže. Místní provozovatel dostavníkové sítě se snaží nekalou konkurenci zlikvidovat sabotážemi na trati, a když neuspěje, poštve proti ocelovému oři indiány.
Technicolorový western o počátcích úzkokolejky Tomahawk and Western Railroad je zajímavý především menší rolí tehdy ještě neznámé Marilyn Monroe. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

Mol 

všechny recenze uživatele

POOR GRANDPA JUST COULDN'T STAND THAT.. a tak mu vystřelil mozek z hlavy než aby se udusil! Western pojatý naivně, ale o to víc mile. Kit i Johnny jsou sympatičtí a hezky se na ně dívá. Film je dobrodružný z prostředí Skalnatých hor a jde o to dostat první lokomotivu do městečka jménem Tomahawk v určitém termínu, což je poledne dne 5.9.1876. To se nelíbí dostavníkové společnosti a tak celou výpravu infiltruje agent Dakota, který se nakonec proletí, jako hadrovej panák z 300 metrového srázu. Dole mimo záběr ho jistě roztrhala smečka vlků, ale to už vidět není. Na film z roku 1950 je to masterpiece! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přeci jen hodně naivní kousek plný umělých stromů, zadních projekcí, obrovských výbuchů a taky prostřílené lokomotivy. Dostojím svému předsevzetí, a za indiány opět zobrazené jako roboty pošlu jednu * pryč. Hlavní mužská postava ve vlaku hraje na malou kytaru, a pozor držte se, hlavní ženská postava, jejíž pevná ruka a rozhodnost si vysloužila šerifskou hvězdu, nikdy neokusila polibek a moc se chce tomuto umění naučit... Zajímavostí je, že část repliky vyslovené indiánským náčelníkem (There's No Business Like Show Business) se později stala titulem filmu s božskou Marilyn. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama