Reklama

Reklama

Medvěd Brigsby

  • USA Brigsby Bear (více)
Trailer 1

VOD (1)

Posedlost fanouška Jamese zábavným dětským pořadem Medvěd Brigsby nezná mezí. Bystrý a citlivý muž s chlapeckou duší vyrostl v podzemním krytu společně se svým oblíbeným televizním pořadem. A jak James dospíval v muže, vyvíjel se stejně i samotný pořad. Jedné dramatické noci je však Jamesův uzavřený svět narušen. Přechod do nového, reálného života je pro Jamese značně dezorientující. V tomto novém světě ale není nic tak, jak to James zná. Nic kromě pořadu Medvěd Brigsby, který se stává jeho záchranným lanem. Poté však zjistí, že byl dětský pořad zcela zrušen. Jamesovi je ale jasné, že show musí pokračovat. Členové jeho rodiny i úřední autority mají sice starosti kvůli Jamesově očividné fixaci, ten však, coby nový tvůrce Medvěda Brigsbyho, pozvolna chápe čím dál více souvislostí, které jeho život doposud postrádal. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (51)

Tft 

všechny recenze uživatele

Už od Sundance se s Brigsby Bearem táhne dobrá pověst a překvapivě jí i dostál, opravdu to je vydařené indie, od kterého by člověk čekal, že si diváctvo na festivalech podmaní. Tajemný začátek filmu nejdřív navodí post-apo atmosféru, ale rychle se z toho vyklube něco kompletně jiného. Brigsby Bear je feel good film o smutné věci, výjimečný je v tom, že v podobných filmech o zotavování z únosu většinou divák soucítí s hlavní postavou především skrze to co si prožila během zajetí a následné těžké zotavení, filmy tak hrají především na smutnou notu. Brigsby Bear však volí cestu originální komedie, divák často neví jestli má s Jamesem (Kyle Mooney) soucítit a nebo se smát a snímek vlastně své smutné poselství skrytě nese až do finále, které je o to víc uspokojivé. Film tak plní svůj úděl komedie a přihazuje mnohé na vrch. Příběh, který sám o sobě není extra originální, volí velmi netradiční cestu, všechny klasiky jako je vypořádání se s minulostí, sžívání se s novou rodinou, objevování nových věcí a přátel tak vůbec nepůsobí jako klasické styčné body, které by se dali od filmu o traumatech z únosu čekat, ale spíš jako logické vyústění příběhu filmu, který ke každému z nich má svůj originální přístup. Brigsby Bear má navíc jedno eso v rukávu v podobě dětského seriálu, s kterým je děj pevně spjatý a tvoří velmi originální páteř celého filmu. Kyle Mooney je v hlavní roli naprosto skvělý, jako vtipný podivín, který má pobavit a zároveň vyvolat soucit plní úkol na jedničku, malou o to však víc důležitou roli si tady střihl i Mark Hamill. Za zmínku stojí i výborný Greg Kinnear v roli detektiva. Brigsby Bear je film, který dokáže vyvolat ten správný mix pocitů, aby dokázal pobavit, ale i tak trochu zapsat do paměti. 79% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně originální nezávislý americký divno-film (odstartuvší na Sundance), který v sobě mísí hned několik zajímavých rovin - psychologické drama reflektující Stockholmský syndrom, nezávislou americkou komedii a její tak typickou poetiku, v tomto případě cílenou i oslavující geeky, volné aluze na hrané filmy s medvědem Paddingtonem a ovšem tou zdaleka nejnosnější je ,,ošvédování" fiktivního seriálu Dobrodružství medvěda Brigsbyho - Michel Gondry se musel ve své střižně obracet, Prosíme přetočte bylo vyrovnáno... Atmosférou a vyzněním mi ale Brigsby Bear asi nejvíce připomínal skvělý britský indie divno-snímek Frank... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takových filmů, které točí geekové pro geeky moc není. A i když je tento za tři hvězdy, pořád jsem rád, že jsem ho viděl. Je ulítlý, což se dá předpokládat, ale kvůli některým, podle mě, nelogickým momentům, nemůžu tříhvědičkový poděl zvýšit. Ten film byl i na mě až moc divnej a ulítlej...a i když má silné momenty a hodně silný závěr, pořád mi Medvěd Brigsby k srdci nedokázal přirůst víc, než by chtěl. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Jeden z najmilších a najpohodovejších filmov, aké som mal možnosť vidieť. Brigsby Bear je skutočne jeden zábavný, vyrovnaný a miestami aj prekvapivý snímok a naviac excelentne spracovaný príbeh ústrednej postavy vás dokonale vtiahne do deja. Teda, ak sa tomu pekne oddáte a pohodlene sa do filmu ponoríte. Herci sú skvelí, hudba krásna a záver úžasný. Krásny "feel good" film, ktorých je veľmi málo. 80 %!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal, že tenhle snímek bude ještě o něco divnější. Ze začátku to vypadalo na zajímavou retro atmosféru, ale nakonec se ukázalo, že ta jen místy probleskuje, místo toho, aby skutečně zazářila. Ale i tak je "Brigsby Bear" snímek, který je hodně specifickým zážitkem, který stojí za to absolvovat. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama