Reklama

Reklama

Medvěd Brigsby

  • USA Brigsby Bear (více)
Trailer 2

VOD (1)

Posedlost fanouška Jamese zábavným dětským pořadem Medvěd Brigsby nezná mezí. Bystrý a citlivý muž s chlapeckou duší vyrostl v podzemním krytu společně se svým oblíbeným televizním pořadem. A jak James dospíval v muže, vyvíjel se stejně i samotný pořad. Jedné dramatické noci je však Jamesův uzavřený svět narušen. Přechod do nového, reálného života je pro Jamese značně dezorientující. V tomto novém světě ale není nic tak, jak to James zná. Nic kromě pořadu Medvěd Brigsby, který se stává jeho záchranným lanem. Poté však zjistí, že byl dětský pořad zcela zrušen. Jamesovi je ale jasné, že show musí pokračovat. Členové jeho rodiny i úřední autority mají sice starosti kvůli Jamesově očividné fixaci, ten však, coby nový tvůrce Medvěda Brigsbyho, pozvolna chápe čím dál více souvislostí, které jeho život doposud postrádal. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (51)

Tft 

všechny recenze uživatele

Už od Sundance se s Brigsby Bearem táhne dobrá pověst a překvapivě jí i dostál, opravdu to je vydařené indie, od kterého by člověk čekal, že si diváctvo na festivalech podmaní. Tajemný začátek filmu nejdřív navodí post-apo atmosféru, ale rychle se z toho vyklube něco kompletně jiného. Brigsby Bear je feel good film o smutné věci, výjimečný je v tom, že v podobných filmech o zotavování z únosu většinou divák soucítí s hlavní postavou především skrze to co si prožila během zajetí a následné těžké zotavení, filmy tak hrají především na smutnou notu. Brigsby Bear však volí cestu originální komedie, divák často neví jestli má s Jamesem (Kyle Mooney) soucítit a nebo se smát a snímek vlastně své smutné poselství skrytě nese až do finále, které je o to víc uspokojivé. Film tak plní svůj úděl komedie a přihazuje mnohé na vrch. Příběh, který sám o sobě není extra originální, volí velmi netradiční cestu, všechny klasiky jako je vypořádání se s minulostí, sžívání se s novou rodinou, objevování nových věcí a přátel tak vůbec nepůsobí jako klasické styčné body, které by se dali od filmu o traumatech z únosu čekat, ale spíš jako logické vyústění příběhu filmu, který ke každému z nich má svůj originální přístup. Brigsby Bear má navíc jedno eso v rukávu v podobě dětského seriálu, s kterým je děj pevně spjatý a tvoří velmi originální páteř celého filmu. Kyle Mooney je v hlavní roli naprosto skvělý, jako vtipný podivín, který má pobavit a zároveň vyvolat soucit plní úkol na jedničku, malou o to však víc důležitou roli si tady střihl i Mark Hamill. Za zmínku stojí i výborný Greg Kinnear v roli detektiva. Brigsby Bear je film, který dokáže vyvolat ten správný mix pocitů, aby dokázal pobavit, ale i tak trochu zapsat do paměti. 79% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Milý príbeh. Unesený chlapec vyrastal v izolácií a ako dospeleho ho oslobodili a on sa vyrovnáva s nástrahami moderneho sveta čo do vtedy nepoznal. A paradoxne nebolo to založené na tom ,ale na jeho posadnutosti rozprávkou, ktorú pozeral cely svoj život. Film viac oddychový, ale aj zaujímavý. Isto san a tom podiel tím psychologov aby to malo edukatívny charakter a ukázalo ľuďom silu priatelstva. 2 z 5 ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrý film, který málem dostal plný počet, až tak mě film zaujal. Příjemné drama okořeněné troškou komediálních situací a především zajimavý a originální nápad, kdy hlavní hrdina miluje smyšlený pořad svého únosce natolik, že i po jeho osvobození ho tento pořad nepřestává ovlivňovat a chce ho prožívat i nadále. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu na mě Brigsby Bear hrozně silně zapůsobil. Největší podíl na tom zřejmě má Kyle Mooney a jeho postava beznadějně infantilního umělce, který se odmítá začlenit do společnosti, navzdory nátlaku okolí. Také mě potěšily skvělé vedlejší postavy Marka Hamilla a Andyho Samberga. Od Napoleona Dynamite a Gentleman Broncos jsem neviděl takhle dobrý "divno"-film, bez sebemenšího zaváhání plný počet a moc se těším, s čím dalším dvojice Mooney a McCary přijde. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pohodový snímek s originální zápletkou, který skrze laskavý humor odhaluje naše nejniternější emoce. Brigsby Bear Vás zaujme již od samotného začátku, kdy sledujeme hlavního hrdinu s mimikrami výborného Kyla Mooneyho, k němuž v jakémsi podzemním krytu prmlouvá jeho "otec" s mimikrami Marka Hamilla. Pokud si tedy, stejně jako já, nebudete pročítat obsazení, budete velmi příjemně překvapeni jak jeho účastí, tak i svižným příběhem, soundtrackem a poklidným spádem. Režisér Dave McCary na ploše čítající 95 minut vytvořil něco nového, něco úžasného a ojedinělého. Na film se totiž krásně kouká, což jde ruku v ruce s faktem, že se málokdy přestanete usmívat. Jen škoda, že film obsahuje několik hluchých míst, které kazí celkový dojem a narušují kontinuitu celého příběhu, potažmo i filmu. Až na tento drobný detail jsem se snímkem Brigsby Bear velmi spokojen, pročež ho mohu jen doporučit a zařadit do filmové kartotéky s tučným nadpisem "Feel Good Movies". Skvělá práce! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama