Reklama

Reklama

Max Walker je v roce 2004 už deset let zaměstnancem tajné vládní agentury, střežící tajemství stroje času a dbající na to, aby nikdo možnosti cestovat v čase nezneužil ve svůj prospěch. Nekompromisně zasahuje ve chvíli, kdy někdo mění události a tím ohrožuje budoucnost. Ani on sám nesmí daná pravidla porušit, přestože by mohl zabránit nevysvětlitelné násilné smrti milované manželky před deseti lety. Když se mocichtivý senátor McComb rozhodne stroje času použít k tomu, aby získal peníze pro chystanou prezidentskou kampaň: Tento bezohledný kariérista hodlá zasahovat do času – v nově vzniklé budoucnosti má v plánu zlikvidovat agenturu, aby měl volné ruce pro své špinavé plány. Dokáže se mu postavit jedině neúplatný Max… (TV Prima)

(více)

Recenze (219)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $44,853,581Tržby Celosvetovo $101,646,581║ Tak dostal som sa k tomuto filmu aj keď to nebola žiadna priorita ale len akísi malí priestor pre nejakú spomienku na časy, keď sa ešte Jean-Claude Van Damme dal stráviť. Nuž tento film nemá zle načrtnutý dej ale nemá to tie správne grády aby to mohlo byť viac než predvádzanie bojových umení. /40%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ono se k tomuhle něco skutečně blbě vymýšlí. Je to ta nejobnošenější béčková vesta, ze které chvílemi zasvitne nějaký náznak napětí a cár celkem slušného námětu. Opravdu zazáří jen několik málo míst, kde Jean Claude rozehraje své herecké nadání v grimasách tak tajemných, že i Mona Lisa proti němu vypadá jako čitelná úřednice z banky. K vizuálním efektů nelze než s lítostí poznamenat, že jich mohlo být víc, neboť jsou tak kouzelně nejapné a amatérské, že zaručeně baví. Stejně tak design vozidel, proti nimž vypadá vytůněná Škoda Rapid vulgo Upír z Feratu jako Tie Fighter proti trojplošníku Rudého barona. Maličko škoda, že se scénárista více neopřel do dialogů, mohla být i velká legrace a nejen pár krásných perel ducha, volně roztroušených ve vizuální hlušině. Takhle je Timecop jen snesitelná nuda o cestování časem ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Hrátky s časem nejsou nijak promyšlené, ale především je tu málo akce (a proč se asi chodí na film s Van Dammem?). Větší střet je na konci, ovšem tato bitka v dešti a v noci je dost nepřehledná a chvílemi jak z animovaného filmu ("nesmrtelnost hrdinů")- vím, že se tyhle filmy berou s nadsázkou, ale tady už je to příliš. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Klasická srágora o cestování v čase. Jean Claude předvede obvyklou sestavu kop, roznožka, holá prdel, podsek nohou, roznožka, ale jinak je to nejlepší na celém filmu a dost to táhne, chvílema dokonce i zahláškuje "čti mezi řádky." Ovšem ostatní herci stojej za hovno. Abyste pochopili celou debilitu a zbytečnost tohohle filmu stačí se podívat na auto, kterým tam Van Damme jezdí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najlepším filmom Petra Hyamsa v rokoch 1972 - 2005 je v mojich očiach nenáročný horor RELIC, takže to zrejme o ňom niečo vypovedá (možno o mne, ale možno aj nie). Akčný sci-fi triler TIMECOP ale tiež nie je nič strašné ani nudné; je to solídna priemerná žánrová rutina, ktorej scenár párkrát prekvapí šikovne využitou „časovou zápletkou“ (rotačný guľomet na Divokom západe). Nič inteligentné netreba čakať, ale Jean-Claude Van Damme má parádnu čiernu uniformu, Mia Saraová (panna z Ridleyho LEGENDY) má niečo do seba, béčkar Ron Silver (novinár z Cronenbergovej MUCHY) na poste slizkého hlavného gaunera je muž na správnom mieste a ako bonus slúži jeho nechutná filnálna likvidácia a čokoláda Gloria Reubenová. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech lepsich Van Dammeovo filmu. Pribeh je docela dostatecnej a zajimavej, akorat by to obcas chtelo vic akce, misty se jen zbytecne keca. Triky na dobu vzniku ujdou a Van Damme se snazi, takze slabsi 4*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden ze tří dobrých snímků Jeana Claudea VanDammea (ještě Univerzální voják a Dvojitý zásah) a jeden ze tří dobrých snímků Petera Hyamse (ještě Kozoroh jedna a 2010 Druhá vesmírná odysea). Od obou mužů jsou všechno ostatní opravdu nepříliš zdařilé bláboly. A můžete mě citovat. A když jsme už u toho vypočítávání, jeden ze dvou dobrých snímků Mii Sary (ještě Legenda) a jeden ze čtyř dobrých filmů Rona Silvera (i když nikde nebyl hlavní postavou, ještě Exploze, Silkwoodová a Ali), jen Bruce McGill je světlou vyjímkou v tomhle filmu plným hvězd ze druhé kategorie. Nejen v McGyverovi měl životní roli. Mimochodem, a neříkám to často, dabing s Jiřím Pomeje je mnohem lepší, jak originál. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Časoprostorovými skulinami tentokráte proskakuje "Boule z Belgie" a navíc nám k tomu servíruje několik efektních rozštěpů. Ono souboje tu jsou poměrně zdařilé (James Lew si s nožem rozumí jako Chuck Norris s kopem z otočky), jenom jsou porcované rychlým střihem. Druhá půle je celkem nudná, finále chabé, přesto se ale jedná o jeden z těch lepších kousků evropského mistra v karate. Jo a nekraďte v obchoďácích kabelky nebo vám dá Van Damme přičuchnout ke své Wolverince... 28 miliónů dolarů(rozpočet)/102,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Je to klasické béčko (to zábavné). Děj koukatelný, scénář není zas tak špatný, celkový nápad dobrý. Van Damme ve své lepší roli. Nudit se nebudete, ale duševní orgasmus nezažijete. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě jsem to nikdy dřív neviděl a to jsem v 90. letech teda tyhle akční filmy sjížděl na videokazetách do zblbnutí. Tenkrát by se mi to asi líbilo víc, ale ani teď nemůžu napsat, že by se mi to snad nelíbilo. Od filmu s JCVD v hlavní roli samozřejmě nejde čekat žádný zázraky, ale na jedno zkounutí se to dalo. Akorát teda ta papundeklová budoucnost byla fakt k smíchu. Jestli si někdo v roce 1994 myslel, že v roce 2004 budou třeba auta vypadat jako ve filmu, tak asi musel čuchat toluen. Jinak v rámci filmografie JCVD to patří rozhodně k tomu lepšímu. 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

TIMECOP pochází z prostředku van Dammova zlatého období, odstartovaného na začátku 90. let DVOJITÝM ZÁSAHEM a UNIVERZÁLNÍM VOJÁKEM a živeného především spoluprací s asijskými tygry Johnem Woo, Ringo Lamem a Tsui Harkem. Van Dammovy filmy s béčkařem Peterem Hyamsem TIMECOP A NÁHLÁ SMRT stojí na půl cesty mezi shity jako QUEST a STREET FIGHTER (kterého ale osobně miluju) a vycizelovaným ŽIVÝM TERČEM a zběsilým DOUBLE TEAMEM a KONTRABANDEM. Není to žádná sláva, ale má to nápad, příběh a pár dobrých akčních momentů. Van Damme nechal pro tentokrát svůj playboyovský úsměv a vtípky doma a Mia Sara je jednoznačně nejhezčí ze všech jeho filmových partnerek. Solidní béčko. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dvojitý zásah? Replikant? Moc piju? Ne! Timecop, co nenechá číst mezi řádky! Hojná účast vymetačů béček, finanční, dietologické i existenciální rady svým druhým já v časoprostorovém kontinuu, futuristický vůz, co se umístil v prestižní soutěži designu na 2.místě hned za plechovým kontejnerem na odpadky, Jean-Claudeovy roznožky (obzvlášť užitečné poté, co vytře kuchyň) - když pominu Martyho McFly na skateboardu, nic mi nechybělo. Jedině snad, že by si Max Walker vzal plavky, lehátko, krém a alobalovou fólii, na systému TEC nastavil: 6.srpna 1945, 8:05 a přemístil se na střechu Hirošimského prefekturálního paláce pro podporu průmyslu.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Hlavním tématem filmů, v nichž hlavním hrdinou je tento Belgičan, bývá hra jeho svalů propagovaná prostřednictvím nikdy nekončících samoúčelných rvaček; děj filmu je jakousi osnovou, která této kultovní virtuální kulturistice dává znamení jakés takés umělecké legitimity. Z kategorie odpadu, kam se tyto filmové výstupy zpravidla dají nejlépe zařadit, vybočuje pozitivně několik málo výjimek. Jednou z nich je i TIMECOP, nejvíce zásluhou režiséra Hyamse, specializujícího se - podle mně dostupných informací - právě na vědeckofatanstickou tematiku. I tak si však Van Damme prosazuje na mnoha místech svou. Ke škodě filmu i kultivovaného filmového diváka-fanouška scifi. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Van Damme sa po dvoch rokoch opäť vracia ku sci-fi téme, tentokrát si vyberá atraktívnu tématiku cestovania časom a opäť je z toho jeden z jeho najlepších filmov. V tomto prípade sa ale okrem svojich schopností môže oprieť aj o veľmi dobrý scenár, čím síce netvrdím, že by ho jeho predchádzajúce filmy mali zlý, to určite nie, ale predsa len mi vďaka téme Timecop v tomto príde trochu nepredvídateľnejší a nápaditejší. Teda hlavne prvú polovicu, ktorá ideálne rozoberá celú tú tématiku cestovania časom, nové typy zločinu a polície a ponúkne niekoľko atraktívnych sekvencií z minulosti. V druhej polovici to už prejde prakticky do čistého akčného žánru, do popredia ide osobný motív, záchrana manželky a tu už nemá moc čo prekvapiť, ale aj toto je slušne zvládnuté a tak je to vydarená zábava až do konca. Celkovo to samozrejme nie je nič výraznejšie originálne a inteligentné, na túto tému vznikli aj neporovnateľne prepracovanejšie filmy, ale v rámci akčného žánru mi toto bez problémov stačí. Trochu ale sklame akcia, ktorá celkovo nie je zlá a pozerá sa na ňu dobre, ale na Van Damma tej doby je to predsa len výrazný podpriemer. Sci-fi téma sa na nej zase tak moc neprejavila, stále sú to hlavne klasicky podané súboje a prestrelky, ale práve tým chýba drsnosť a súboje majú zase horšiu a pre Van Damma nie úplne prispôsobenú choreografiu a slabší strih. A tak sa tu síce nenájde žiadna akčná sekvencia, ktorá by ma bavila celkovo, ale zase poteší plno výborných momentov, ako rožštep na kuchynskej linke, pretočenie brokovnice, zastavenie zlodeja, zmrazenie ruky a viacero iných. V rámci obsadenia musím vytknúť iba radových záporákoch, ktorí nestoja za nič a viacerí dokonca pôsobia dojmom, akoby vyšli z nejakého lacného postapokaliptického filmu, skôr by som ich čakal v takom Cyborgovi a Timecop je predsa len úplne iná liga. Ale zase Jean-Claude Van Damme je tu skvelý a tie dlhé vlasy mu podobne ako v Živom terči pristanú, potešia obe ženské postavy, teda jeho manželka a nová partnerka a nesklame ani policajný šéf Bruce McGill a slušný hlavný záporák. Režijne s tým nemám väčší problém, Peter Hyams je schopný režisér, len mal vždy trochu problém s akciou a to vidno aj tu. Takže pár záporov sa tu nájde, ale pre mňa je Timecop aj tak jeden z najobľúbenejších Van Dammových filmov. 79% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jeden ze tří nejlepších Van Dammeho filmů. Člověk znalý filmů jako Kickboxer nebo Krvavý sport by čekal řadovou mlátičku, co se scénáře týče absolutně primitivní. Jenže tady to zas až tak neplatí. Cestování časem není teda až tak nic originálního, možná by to bylo stejně originální jako machrovat v Microsoftu že víme co je Windows. Jenže tady nechybí spád, dějově bohatý film s kvalitními speciálními efekty a hodně slušná Jean Claude, kterému přidali do scénáře pár vtipných hlášek. Na čtyři hvězdičky to nebude neb mi film vždycky připadal jako videoprojekt, ale dvě by byly opravdu hodně nespravedlivé, neb jde o kvalitní sci-fi. Takže drazí filmový strávníci fandům akčních filmů doporučuji jako hlavní chod a fanouškům sci-fi alespoň jako předkrm. ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama