Reklama

Reklama

Max Walker je v roce 2004 už deset let zaměstnancem tajné vládní agentury, střežící tajemství stroje času a dbající na to, aby nikdo možnosti cestovat v čase nezneužil ve svůj prospěch. Nekompromisně zasahuje ve chvíli, kdy někdo mění události a tím ohrožuje budoucnost. Ani on sám nesmí daná pravidla porušit, přestože by mohl zabránit nevysvětlitelné násilné smrti milované manželky před deseti lety. Když se mocichtivý senátor McComb rozhodne stroje času použít k tomu, aby získal peníze pro chystanou prezidentskou kampaň: Tento bezohledný kariérista hodlá zasahovat do času – v nově vzniklé budoucnosti má v plánu zlikvidovat agenturu, aby měl volné ruce pro své špinavé plány. Dokáže se mu postavit jedině neúplatný Max… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (219)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Van Damme bol v roku 1994 este stale za akcnu mlatacku, a da sa povedat, ze vdaka svojej predchadzajucej tvorbe /Neni Uniku, Zivy Terc, Universal Soldier/ za znacku akej-takej kvality. V rokoch 1993 - 1994 vsak dosiahol svoj akcny vrchol, a upadok nenechal na seba dlho cakat. Cestovanie casom vo filme je fajn, ale Peter Hyams /Relic/ nepredviedol nic viac, nez rezisersku rutinu. Priemernu a zrucnu, to ano, ale stale len rutinu. Zaroven Timecop je posledny ako -tak kvalitny film Van Damma, lebo ten hrat nevie. Akcia je casto neprehladna a samoucelna, ale stale aspon trochu uveritelna. Skoda, ze dalsia Van Dammova filmova tvorba sla tam, kde dnes je aj samotny JCVD. 55 % ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Hrátky s časem nejsou nijak promyšlené, ale především je tu málo akce (a proč se asi chodí na film s Van Dammem?). Větší střet je na konci, ovšem tato bitka v dešti a v noci je dost nepřehledná a chvílemi jak z animovaného filmu ("nesmrtelnost hrdinů")- vím, že se tyhle filmy berou s nadsázkou, ale tady už je to příliš. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě jsem to nikdy dřív neviděl a to jsem v 90. letech teda tyhle akční filmy sjížděl na videokazetách do zblbnutí. Tenkrát by se mi to asi líbilo víc, ale ani teď nemůžu napsat, že by se mi to snad nelíbilo. Od filmu s JCVD v hlavní roli samozřejmě nejde čekat žádný zázraky, ale na jedno zkounutí se to dalo. Akorát teda ta papundeklová budoucnost byla fakt k smíchu. Jestli si někdo v roce 1994 myslel, že v roce 2004 budou třeba auta vypadat jako ve filmu, tak asi musel čuchat toluen. Jinak v rámci filmografie JCVD to patří rozhodně k tomu lepšímu. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najlepším filmom Petra Hyamsa v rokoch 1972 - 2005 je v mojich očiach nenáročný horor RELIC, takže to zrejme o ňom niečo vypovedá (možno o mne, ale možno aj nie). Akčný sci-fi triler TIMECOP ale tiež nie je nič strašné ani nudné; je to solídna priemerná žánrová rutina, ktorej scenár párkrát prekvapí šikovne využitou „časovou zápletkou“ (rotačný guľomet na Divokom západe). Nič inteligentné netreba čakať, ale Jean-Claude Van Damme má parádnu čiernu uniformu, Mia Saraová (panna z Ridleyho LEGENDY) má niečo do seba, béčkar Ron Silver (novinár z Cronenbergovej MUCHY) na poste slizkého hlavného gaunera je muž na správnom mieste a ako bonus slúži jeho nechutná filnálna likvidácia a čokoláda Gloria Reubenová. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký akčný sci-fi snímok "Timecop" je inšpirovaný komiksovou predlohou. V rámci filmov, v ktorých sa v hlavnej úlohe objavil belgický borec Jean-Claude Van Damme, to patrí rozhodne ku tomu lepšiemu. Réžie sa chopil skúsený Peter Hyams. Jedným zo štedrých producentov bol Sam Raimi. Van Damme bol vtedy na vrchole svojej hereckej kariéry. Zaujal ma i námet a scénar. Príbehy o cestovaní v čase radím medzi moje obľúbené témy. "Timecop" síce nepatrí v tomto špecifickom žánri ku špičke, ale za tri slabšie hviezdičky to stojí. *** ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • Futuristické hodinky jsou ve skutečnosti Casio model DW-400. (ČSFD)
  • Akčnú sci-fi snímku nakrútil režisér a kameraman Peter Hyams podľa rovnomenného komiksu Mikea Richardsona a Marka Verheidena publikovaného pod hlavičkou vydavateľstva Dark Horse. (ash99)
  • Film a komiks se liší v tom, že předchozí časový konflikt v původním komiksu se odehrává v odlehlé hornické vesnici v Jihoafrické republice, kde jsou afričtí horníci strašlivě zanedbáváni a zneužíváni svými bílými majiteli. Tato zápletka se ve filmu nevyskytuje. Zločinec z budoucnosti, John Adam Packer, se snaží ukrást obří diamant, který se nachází v dole. Walker (Jean-Claude Van Damme) se objeví v dole, aby zatkl Packera a přivedl ho před soud. Packer aktivuje high-tech robota lovce/zabijáka, kterého si přivedl z budoucnosti, aby bojoval s Walkerem. Walker v boji zvítězí a rozdrtí robota pod troskami. Podmaní si Packera a předá obří diamant, po kterém Packer toužil, jednomu z černých horníků, kteří zachránili Walkera během boje, Josephu M'Botovi. (Untentrauer)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama