Reklama

Reklama

Kukuřičné děti: Přízrak města

  • Česko Kukuřičné děti 3: Sklizeň ve městě (více)
Trailer

Obsahy(1)

Temné vize Stephena Kinga v nejbrutálnějším díle celé série! Eli a Joshua Porterovi, pocházející z Gatlinu, mají krušné dětství. Po smrti svého otce jsou nuceni přesídlit do Chicaga k adoptivním rodičům. Zatímco starší Joshua se poměrně rychle začlení do víru velkoměsta, mladší Eli nezapomíná na své Gatlinské kořeny a začíná ovlivňovat městské děti. V opuštěném skladišti pěstuje kukuřici a připravuje se na návrat démona. Jediný, kdo má dostatek vědomostí a sil na zastavení Eliho řádění, je jeho starší bratr. Odváží se však riskovat smrt svého sourozence? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dva bratři, kteří vlastně nejsou pokrevnými bratry, mezi sebou pěstují incestně-homosexuální vztah. Ten menší z nich – odhodlaný ekologický aktivista – po nocích tajně uctívá nahnilý kukuřičný klas a občas vyloudí výraz, jako by měl plný močový měchýř a mermomocí se snažil nic nevypustit. Ostatní postavy jsou rovněž nesympatické a k tomu hloupé jak malované sáňky. Když například někoho naleznou s vodovodní trubkou zaraženou hluboko v lebce (jediný dobrý vtípek s vodou z ní stříkající), berou to jako přirozenou smrt. Kukuřičné děti 3 jsou nehorázně špatným céčkovým hororem – v tomto filmu vůbec nic nefunguje. Podstata scénáře mi úplně unikla, režisér ať dělal cokoliv, tak určitě nerežíroval, herci nehrají, jen se blbě tváří, a vyjadřovat se o bůhvíproč se zjevivší zrůdičce na konci filmu bez použití těch nejtvrdších vulgarismů prostě nejde. Připomíná to horu oživlých sraček – jakoby zmutoval vystřižený filmový materiál se zbylými financemi, přičemž vystřižený materiál byl ještě děsuplnější než ten zveřejněný a zbylé finance mizivé. Něco tak otřesného nenajdete ani doma za ledničkou. Právě posledních deset minut bylo ovšem natolik zvrácených, že jsem se neubránil smíchu. Kéž by takový byl celý film. 15% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho mě to trvalo než jsem to zkouknul. A musím říct ,že jsem byl příjemně překvapen. Film má hned od začátku spád a napětí ,žádná zbytečná omáčka než se něco semele. Nejdřív se Eli vypořádá s opilým otcem v kukuřičným poli. Pak jsou posláni na výchovu do města spolu se starším bratrem Joshuo ,tomu nedělá problém se přizpůsobit novému prostředí. Jenže Eli si vede svůj život a snaží se ovládat jiné lidi což se mu díky kukuřici daří. Každý kdo má náké podezření ,že není něco v pořádku ,je brutálně zlikvidován. Daří se mu ovládat lidi a nutit je ho poslouchat. Jeho bráchovi je jasné ,že je on s tím může něco udělat a tak zjistí ,že ho něco ovládá a že za vším stojí kniha zla ,kterou je třeba zničit. není to jen tak. Nebýt závěrečného proměnění hlavního hrdiny na děsnou obludu ,která vypadala hodně lacině ,mohlo to být ještě lepší. Celé je to hodně krvavé s dobrým scénářem .I herci jsou slušný. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Kým prestávka medzi jednotkou a dvojkou trvala až 8 rokov, po dvojke sa tempo drasticky zvýšilo a od r. 1992 (kedy vznikla dvojka) do r. 1999 vzniklo päť (!) sequelov. Trojka je hrozne, ale fakt hrozne zlá. Chvíľu som uvažoval nad tým, že z recesie (a z dôvodu, že je to taká blbosť, až je úchylným spôsobom zábavná) udelím „až“ 2*. Ale nie, to by som urazil sám seba, toto je fakt sračka za 1*. Jednotlivým scénam, postavám a nápadom sa nestíhate čudovať. Je to otrasne obsadené (celkovo má táto hrozná séria tragický kasting, česť výnimkám), ešte obludnejšie zahraté (miestami som až úprimne neveril, čoho sú niektorí herci schopní), odpadovo zrežírované a scenár je žalostný. Už vidím, ako sa stal špičkovým basketbalistom, lebo veď čo iné mal v lánoch kukurice a počas hnojenia robiť, ako sa inšpirovať Michaelom Jordanom a Dennisom Rodmanom. Kôš mal určite zavesený na strome. Story o dvoch bratoch, z nich mladší „rafinovane“ a „démonicky“ manipuluje starším, je o ničom. Budovanie novej sekty v novom (prekvapivo mestskom) prostredí až tak blbo neznie, ale prevedené do reality je katastrofálne. Vlastne znie. Budovať kukuričnú sektu v meste bez kukurice, to ako vážne? Scenáre jednotlivých dielov potvrdzujú, že nikto tomu nemal chuť vtisnúť vnútornú štruktúru, zmysel a logiku, takže je to naprieč jednotlivými dielmi neskutočný bordel. Najskôr vraždili iba deti, v dvojke im pomáhali niektorí dospelí, ktorých ale následne deti zabili a v trojke vlastne už nezabíjajú ani tak samotné deti, ale skôr akési, čo ja viem, telepatickými schopnosťami posadnuté kukuričné pole rastúce na dvore starej, opustenej fabriky. To ako fakt? Páčila sa mi deväťdesiatková atmosféra chudobnej okrajovej americkej štvrte. Zvláštnosťou je, že (v rozpore s prvými dvoma dielmi, ktoré nejak enormne explicitné neboli) trojka je po stránke gore brutálna (trubka v hlave, puknutá lebka, chrbtica). Miestami ide až do Hellraisera. Možno na tom mal podiel Anthony Hickox, režisér o tri roky staršieho Hellraisera 3. Anthony Kukuričné deti 3 produkoval a režíroval ich jeho milovaný bráško James. Konečne historicky prvý raz vidíme Toho, kto kráča medzi riadkami. Inak je trojka fakt príšerná žumpa. Kvôli Charlize Theron to nepozerajte, nájdete ju tu len prostredníctvom lupy. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

No tak se nám děcka z Gatlinu přestěhovaly do města a to byl docela dobrý nápad... Sice jsem čekal mnohem větší masakr, přece jenom město je o dost větší, než nějaká vesnička v úplné prdeli světa a pobíhá tam tak mnohem více teenagerů zralých ke sklizni, ale co už... Sklizeň ve městě je béčko jako stehno, takže jako takovému mu nelze moc co vytknout, ale přestavitel Eliho, mě štval celý film... Choval se jako malý rozmazlený parchant a tvářil se, jako by měl už dlouhou dobu zácpu... Jinak je vše víceméně průměrné... Včetně konce... I když ten červ (nebo co to je), je hodně legrační, tak to zase vynahrazujou hodně výživné jatka docela velké skupinky mladých... Takže jsem se nakonec toho očekávaného masakru dočkal.... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní pokračování série. Moc se mi líbí stop-motion efekty a sadistické krvavé smrti, jsem staromilec. Idea přesunu kukuřičného božstva do městského masakru se mi rovněž zamlouvala. A zase další adoptivní rodiče na popravu - kdo si chce proboha ještě osvojit děti po všech těch zkušenostech z hororů. Tenhle horor je pohoda se zlým malým spratkem, kterého chcete zabít od začátku (je to přece záporák), ale nehraje ho tak dokonalej herec jako v jedničce. Nechápu hysterii ostatních hodnocení, lidi tady dělaj, jako by to bylo pokračování Temnýho rytíře, je to přece horor a trojka něčeho, co jste čekali? :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Kukuričná biblia je v skutočnosti kniha Stephena Kinga "Nočná zmena" (Night Shift) so zamenenou tvrdou väzbou. (beso74)

Reklama

Reklama