Reklama

Reklama

Cage Dive

  • Austrálie Under the Deep (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Traja priatelia sa vydajú do Austrálie. Čaká ich príjemné dobrodružstvo, ale všetky očakávané atrakcie prevyšuje jedna. Tou je ponáranie sa v klietke a sledovanie žralokov, ktorí sa pohybujú v okolí. Ich vysnívaná zábava sa však zmení v boj o život na otvorenom mori plnom nebezpečných nástrah. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Open Water. Found footage formát dovoluje trochu stalkersky nahlédnout do soukromí postav a pomáhá je to docela slušně vykreslit. Samotný survival na moři není nikterak objevný a nejedná se o podívanou, která by se otiskla do paměti nebo přinesla něco nového, ale film umí vykřesat slušné napětí, postavy jednají vyloženě hloupě jen v opodstatněných zkratových momentech a neměl jsem potřebu jim co minutu naliskat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tři Američani - bratři Josh a Jeff + Megan - se vydají do Austrálie, aby se zde účastnili potápění v kleci mezi žraloky. Moc si ho ovšem neužijí, protože ve chvíli, kdy se nacházejí v moři, přijde obrovská vlna a smete loď i s lidmi. Všichni jsou tak ve vodě plné žraloků a je jen otázkou, kdy skončí na jejich jídelníčku. Proč nemám rád FF? Protože její autoři si myslí, že je třeba co nejvíce klepat kamerou, takový nesmysl! A zde se ještě horečně zoomuje, což je šílenství pro oči. Dal jsem tomu však šanci kvůli žralokům. A musím říci, že jejich útoky patří mezi to nejlepší. Realisticky vytvořené, až by si jeden myslel, že aktéři byli vskutku sežráni. K postavám jsem ale žádné sympatie necítil. Bratři na zabití a Megan kurva a kráva v jednom, jelikož scénka se světlicí se jí opravdu povedla. Slabé 3* získávají mořští predátoři spolu s mořem. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodinu můžete klidně přeskočit a o nic nepřijdete. Nicméně jakmile se ústřední trojice dostane do vody, tak začne překvapivě zábavné plácání. Tedy zábavné na FF. Nicméně žralok se asi tak dvakrát blýsknul a akce na člunu neskutečně rozesměje. A to je pořád o dost víc, než jsem od toho čekal. 40% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Není to čistokrevné found footage, zpočátku se to spíš tváří jako mockumentary, kvůli čemuž ten film má asi tři začátky a dva dějové rámce, které diváckou snahu uvěřit, že jde o záznam, nemile narušují. Hlavní podíl na tom má ale ta trojice nesympatických, bezpáteřních a slabomyslných wannabe adrenalinových šílenců. Bohužel tyhle filmy o ničem jiném než o postavách nejsou, na útoky žraloků se opravdu zlákat nenechte. Většinou už nad tím u found footage nepřemýšlím, ale tady mě opět zaráží, proč tu kameru prostě neodloží. Nemluvě o tom, že jim jednou uplave a v další scéně už je zas poslušně zpátky. Pěkný nápad používat podvodní kameru, aby postavy měli přehled o situaci pod nimi, ale nechápu, jak přesně to má fungovat (takový The Reef s brýlemi byl v tomhle mnohem uvěřitelnější a efektivnější). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

První hodinu můžete přesunout rychloposuvem. Ve filmu se totiž seznamujeme s ústřední trojicí a nic se tam neděje, navíc se jedná o příšerně nesympatické kretény a jejich osud vám je úplně u prdele. Ruční kamerou koukáte na jejich slinty, jejich motivaci a jejich cestu a párty, nuda, že jsem si chtěl vyškrábat díru do čela abych se dočkal dřív nějaké krve. Potom přijde fajn vlna, dva skvělé záběry se žralokem, nesnesitelná a uječená píča kterou bych okamžitě tomu žralokovi předhodil a dementní konec. Nápad fajn, žraloci jsou vždycky dobrej námět, ale to by režisér nesměl být netalentovaný zoufalec a jeho herecký ansámbl parta debilních ochotníku se šarmem larvy. O proti 47 metrům nebo Mělčinám totální průser.20%. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama