Reklama

Reklama

Nemesis

  • USA Sam Was Here
Horor / Mysteriózní / Thriller
Francie / USA, 2016, 75 min

Práca predajcu v americkej púšti je nepríjemná, o čom vie svoje hlavne Sam (Rusty Joiner). Ten to má naozaj ťažké, pretože dostať sa v týchto podmienkach k zákazníkovi je nesmierne komplikované a navyše to vypadá, že sa mu i každý vyhýba. Jeho marketingu vôbec nepomáha ani skutočnosť, že sa v rádiu opakujú oznamy o tom, že sa v oblasti pohybuje sériový vrah. A najväčší šok prichádza vo chvíli, keď v rádiu oznámia, že jeho meno je Sam. (Marceloo)

(více)

Recenze (29)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Když horror začíná tím, že se prvních třicet minut nic neděje, je to vždycky na 100% sračka. A platí to i v tomto případě.Jeden chlápek se nachází v zapadákově a na každém kroku nachází fungující telefon a tak telefonuje. Film nemá ani hlavu ani patu a navíc miluji filmy s jedním amatérským hercem :-( ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Nemesis je přesně tím typem snímku, který si hororový expert jako já zkrátka nemůže plně vychutnat. Paradoxně doplácím na svou genialitu. Uběhlo totiž sotva dvacet minut a já už musel Deroovi pořádně vyčinit za předvídatelný scénář, který dle předpokladů zcela neochvějně vyústil v očekávanou pointu. Pokud jste však obyčejnými hororovými diváky, scénáristovy úmysly rozhodně jen tak neodhalíte a pravděpodobně budete v závěru dokonce zmateni, jelikož k rozpletení celého příběhu je vyžadována poměrně vysoká míra intelektu. Nemesis na mě zapůsobil hlavně svou znepokojivou atmosférou, které dodává palivo osamělost hlavní postavy a její pozvolný propad žebříčkem oblíbenosti. Musím ocenit i omračující scenérii vyprahlé buše, na které trochu šikovný kameraman téměř vždy nasbírá plusové body. Když si odmyslím ty patálie se scénářem, do kterých bych ještě zařadil mírné zhloupnutí postavy Sama v druhé polovině stopáže, tak se jedná o vskutku povedený debut, kterému uděluji přívětivé tři hvězdy s doporučením ke zhlédnutí. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Práca potulného predajcu v americkej púšti je nepríjemná, o čom vie svoje hlavne Sam (Rusty Joiner). Ten to má naozaj ťažké, pretože dostať sa v týchto podmienkach k zákazníkovi je nesmierne komplikované a naviac to vyzerá, že sa mu každý vyhýba. Jeho marketingu vôbec nepomáha ani to, že sa v rádiu opakujú oznamy o tom, že sa v danej oblasti pohybuje sériový vrah. Najväčší šok prichádza vo chvíli, keď v rádiu oznámia, že jeho meno je Sam. - Tak toto ma velmi príjemne prekvapilo svojou nepríjemnosťou. Tešil som sa na spoluprácu Ameriky a Francúzska, ale dostal som ešte viac. Už od začiatku je atmosféra plná neistoty a tá nezmizne až do úplného konca, v ktorom sa našťastie, ako som mylne, rovnako ako kopa ďalších hororových fanúšikov, predpokladal, neukáže, že hlavná postava má mentálnu poruchu. Rusty Joiner bol vo svojej úlohe velmi sympatický a celý čas som mu držal palce. Strety sú v tomto horore dosť surové, aj keď bez nejakého výraznejšieho gore. Exteriéry púšte sú pekelne dobrým miestom pre tento druh hororu. V neposlednom rade musím spomenúť ešte aj nepríjemné masky záporákov a parádny finálny soundtrack. Na vyššie hodnotenie by som však v sedemdesiatich minútach potreboval vidieť trochu intenzívnejšiu akciu, viac brutality a aj záver by mohol byť objasnený trochu lepšie. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Sympatický malý film; pripomínal mi môj obľúbený "Dark Country", s ktorým má spriaznené aj to fatálne vyznenie. Ktoré je síce nejednoznačné, ale dá sa vydedukovať bez toho, aby bol človek génius. Nie všetko je priamočiare a nie je definitívny koniec tam, kde (pre hlavnú postavu) byť ani nemôže. Pekne natočené, krátke, hypnotické, s 8O´s soundtrackom v 9O´s zasadení ;-) Pecka nie, ale debut slušný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera, výborný soundtrack, solídne atmosféra. Na horor možno trošku málo, no na mysteriózny thriller so zaujímavým príbehom určite viac než dosť. Škoda, že nedostalo väčší priestor gore, lebo táto špinavo pôsobiaca prvotina od Deroo-a rozhodne nie je žiadna amatérčina - 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Polovičatý lynchovský thriller koketující s horůrkem, který sice nebaví, ale krásně se u něj za přítomnosti mladšího bráchy Aarona Eckharta medituje. Prošlo to hipsterskou schvalovací komorou a doporučuje to devět obrýlených vousáčů z deseti! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororovo nudná, mdlá hatlanina, ktorá sa snažila tváriť veľmi múdro a na záver diváka "šokovať" svojim rozuzlením. Neviem, asi som to moc nepobral, ale väčšinu času som sa nudil, aj keď netvrdím, atmosféra opusteného púštneho vidlákova bola celkom fajn. Ani predstaviteľ hlavnej postavy nebol najhorší, vďaka týmto dvom veciam slabučký priemer. Lepší režisér však z toho mohol vydolovať podstatne viac. 50/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tož slušná prvotina. Sice to má pomalejší rozjezd ale jakmile se to rozjede tak to celkem šlape. Plusem je určitě sympatická stopáž(jen 75minut). Zamrzí snad jen absence gore a krve(té taky moc není) jinak bych šel klidně na 4hvězdy. Takhle to jsou jen silnější 3hvězdy. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Sam Was Here zaujme především působivými reáliemi americké pouště, skvěle zvoleným soundtrackem a "špinavou" atmosférou, která obestírá celý film. Avšak dále už je to jen prázdná a předvídatelná nuda, které ani relativně krátká stopáž nedělá vůbec dobře. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi se mi nepodařilo odhalit nějaký hlubší význam či co, každopádně já viděl jen cesťáka, který z jakéhosi záhadného důvodu prodává cosi uprostřed liduprázdné americké pouště, kde ho občas prohání banda naprosto neschopných idiotů v gumových maskách. No a vzhledem k tomu, že nějaké ty naháněčky dostaly jen minimální prostor, většinu filmu jsem prozíval. 10% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Od začátku se film tváří hodně atmosféricky, vyvolávající neklid před bouří, který umocňuje výborná hudba z dob minulých a "špinavost" ponurého zapadákova. Trošku jsem měl pocit, že vidím horor, který má něco společného s tvůrci takových kousků, jako je Drive nebo Quest. Bohužel na škodu se začíná něco dít velmi pozdě. Z ničeho nic vyskakují zabijáci, které musí hlavní postava vykosit a pořádně divák netuší, proč se co děje. Poslední pasáž dostává takový rychlý spád, že není čas nad něčím přemýšlet a nechápal jsem logiku, proč se snaží někdo riskovat život, aby rozsekal dealera "OVB". Ve většině hororů by to na škodu nebylo, ale tady to postrádá napětí a paradoxně je úvod více nepříjemný, než samotné zabíjení. Někde se stala chyba.......6/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nepodstatnost děje mi v případě snímku „Sam Was Here“, který je někdy uváděn také jako „Nemesis“, přišla celkem zásadní, protože tohle je film, který potřebuje, aby měl silný děj. Příběh má skvělý začátek, ale bohužel se z něj nepodařilo vykřesat i skutečně dobrý film. „Sam Was Here“ zůstává něčím na půl cesty, co ke konci už netáhne a svou podivností nedokáže táhnout. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Scénář by to byl asi dobrý, kdyby to nebyla jen kostra, protože mi přišlo, že se ten nápad stejně nedotáhl moc do konce a v podstatě nedostaneme žádné odpovědi. Má to hodně lapsů, které nebyl režisér schopný vyřešit. V podstatě Nemesis skončí ještě dřív než stihne začít. V průběhu je to ale značně znepokojivé, musím pochválit hudbu a že mi to uteklo, ale jak jsem řekla, moc se tam toho nestane. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Parádně natočený, ale absolutně nevím o čem to jako bylo a kdo mi to vysvětlí má u mě písničku na přání v místním rádiu. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Představte si klasickou pouštní epizodu Twilight Zone roztaženou na 70 minut okořeněnou synthwave soundtrackem francouzskejch Christine. Bohužel se i přes malou stopáž skoro nic ve filmu neděje a moc se tomu nedaří ani v atmosféře, ta je nakopnutá až v posledních minutách kdy se těšíte na nějaký vysvětlení který však nepřijde, a tim nemyslim že film má volnej konec, ono to prostě nějak skončí a jako divák nemáte šanci pochopit ani jednu minutu filmu. ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Z počiatku zaujímavé a docela sa režisérovi darilo držať diváka v napätí a očakávaní no aj na tak krátky snímok ako je tento som sa ku koncu začínal nudiť a záverečná (ne)pointa taktiež nijak zvlášť nepotešila. (50%) ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Atmosférická pecka se sympatickým hlavním hercem, kterému musí držet palec i ten největší kritik. Ačkoliv mě vždy vytáčí horory, kde se dlouho nic neděje, tak tady jsem se sám divil, jak mě to drželo celou první ,,nudnou" půl hodinku v napětí. Působilo to dost znepokojujícně, ať už to byla nejistota, výborně zvolená hudba nebo úžasná liduprázdná poušť, která tomu dodala tu pravou hororovou atmosféru. I když v podstatě nedošlo na žádné gore scény, tak to všechno stejně působilo dosti brutálně, což je nejspíš známka kvalit debutujícího režiséra a já doufám, že o něm ještě uslyším. Na jednu stranu jsem byl uchvácen vysvětlíením rádiového vysílání a jeho posluchačů, na stranu druhou jsem byl zklamán závěrečným (ne)vysvětlením toho všeho. Máme polovinu roku a moc kvalitních hororů zatím nevyšlo, no tenhle patří mezi ty nejlepší co letos spatřily světlo světa. Kdyby to zašlo více do detailů vražd a lépe byl vysvětlen děj, neměl bych problém udělit plný počet. ()

Reklama

Reklama