Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro fanoušky filmů tzv. "teenage vlny" devadesátých let nebude jméno Coreye Haima jistě žádnou velkou neznámou.
Je-li vám kolem "nácti" či lehce přes, máte nemožné rodiče a toužíte po opravdickém fáru, pak si jistě v tomto příběhu plném studentských recesí (nezapomenutelný je kupříkladu bonbónový turnaj) a lásek, navíc zpestřeném kriminální zápletkou i pointou (darovanému autu do kufru raději nehleď), najdete tu svoji parketu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Poslední solidní film kde hraje Corey Haim? Možná, kdoví. Já jen vím, že jsem se nudil a nedával pozor. Dabing by pomohl. 2-* ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

"Perfect car." "Perfekt girl" "Perfekt murder...almost" Jeden z filmíků, který mě nutí přemýšlet nad tím, jaký by byl život středoškoláka v USA a jaká by to byla pohoda. ()

Reklama

wdc 

všechny recenze uživatele

Film s kriminální zápletkou, chvíli pronásledování autem (při příležitosti prvního rande), část filmu scény se starým Porsche 911 SC Cabrio (1983). Nic skvělého, ale celkem dobré. Za mě lepší ***. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem si znovu připomněl, jak zajímavé a kultivované, ale přitom kvalitní teenage filmy se točily v 80. letech a na přelomu 80. a 90. let. Tato teenage komedie nenabízí soulože, fekální humor, sprostá slova, intriky ani jiné pubertální rozmary náctiletých hrdinů, ale i přesto dokáže být kvalitní a já si dokonce troufám tvrdit, že to je jedna z nejkvalitnějších teenagerovských komedií, jaké jsem kdy viděl. A také jedna z těch nejoriginálnějších, protože aby byla do tohoto žánru přimíchána kriminální zápletka, to se opravdu jen tak nevidí. Díky mrtvole v luxusním Porsche je film nejen zajímavý, ale také velice napínavý a musím říct, že já jsem se ani na okamžik nenudil, protože tohle byla jedna velká jízda. Coreyho Haima jsem dosud příliš neznal, což je způsobeno i tím, že starší teenage komedie nejsou u nás zase tak lehce k mání, ale musím říci, že zde mě v hlavní roli opravdu zaujal a rád jsem se s ním vydal na 90minutovou jízdu, protože to byl opravdu zážitek. Tenhle film opravdu nebylo lehké získat, ale o to více jsem rád, že jsem ho mohl vidět a že jsem si mohl připomenout, proč mám tak rád starší teenage komedie. Nejsou trapné, jsou atraktivní a pobaví, aniž by člověka znechutily. Jen velmi zřídka dávám teenagerovským komediím pět hvězd, ale tentokrát to udělám, protože tohle je pro mě ideální představitel tohoto žánru a jeho spojení s kriminální zápletkou bylo geniálním nápadem, který rozhodně funguje. Takže zcela bez váhání a naprosto zaslouženě ode mne tenhle nenápadný, ale přesto bezchybný film získává pět hvězd. ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

POVZDECH PLNÝ SPOILERŮ: Nevím, co vedlo uživatele freddy napsat takovýto sprominutím blábol, ale muselo to být opravdu silné. Mám rád lehkou naivitu filmů osmdesátých let.. Hlavně muzika tehdejší doby nemá pro mě konkurenci, no nedokonalost a zkratkovitost tohoto scénáře a z toho vyplývající jednání lidí v příběhu je ostudná. Dostanete Porsche a ani si to auto neprohlédnete? Děvče hraje důležitý zápas a vy na ni začnete pokřikovat.. ona tím přijde o koncentraci a zájezd na Hawai a stejně vám padne do náruče?.. aniž byste se ji omluvil?... nic neřešte s policií, ni kvůli mrtvole v autě, kontaktujte hned kamoše atd atd .. je toho tam nesmyslného daleko víc .. no a proto vás zákonitě "nakrkne", když hlavní hrdina v závěru mrkne na diváky do kamery .. věc těchto filmů odpustitelná jen v případě, pokud by příběh nebyl děravý jako ementál. Možná mě někdo může vyvést z omylu, ale film určený výhradně k VHS distribuci. Jsou daleko lepší a kvalitnější filmíky, které Corey Haim natočil, toto už byl hodně slabý a nedomyšlený odvar. Radši divákům doporučím obdobný a daleko vydařenější kousek tohoto žánru .. Útěk s Patrickem Dempseym z roku 1991. V hlavní roli rychlé auto a byť přímočařejší, no o to kvalitnější kus. :-) Nicméně, pokud odprostíte mysl od triviální logiky, která dostane v tomto filmu dost na frak, žádnou psychickou újmu byste po jednom shlédnutí neměli dostat! :-) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama