Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kvílící vítr bičuje stromy v bouřlivé noci roku 1940. Jako ozvěna hromu vtrhne do starého viktoriánského domu na samotě u jezera muž. Rozhněvaný a plný hrubosti. Strachem ovládaná matka schovává svého malého syna do podkroví. Ten se stane jediným svědkem její vraždy. Když muž dům opouští, ozvěna mu donáší slova chlapce z úkrytu. "Jsi prokletý, nemůžeš uniknout!"

Teď je rok 1996 a skupina přátel plánuje společný víkend. Alabert nabídne jako místo k odpočinku dům u jezera, který patří jejich rodině. „Byl sice nějaký čas opuštěný, ale bude to nádhera“ láká Albert své přátele. Jako nádherný víkend to vypadá do chvíle, než se dábelské síly dají do pohybu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

bubun 

všechny recenze uživatele

Ještě že tam byl ten Indián, bez něj by to nebylo ono. Sice jsem to teda vůbec nepochopila (vlk, který napadá lidi, ale v okamžiku napadení se asi zneviditelní či co, takže oběť sebou zmítá na zemi v prachu sama (tady bych to viděla na omezený rozpočet, zaplatit si trenéra vlků, aby s nimi nacvičili napadení člověka, to musí stát majlant, tak si tvůrci asi řekli, že to nevadí, že to bude o to mysterióznější. Není.), v té samé chvíli se jeden z kamarádů začne dívat doblba, nebo začne zběsile utíkat bůhvíkam, a, samozřejmě, v ten samý moment právě onen již zmíněný indián čumí do ohně, případně u nej stojí, mává rukama a vydává podivné skřeky - to vše je velmi vtipně sestříháno, jindy se zase na kraji silnice objeví malý chlapec, ale toho taky spatří jen někteří jedinci, v průběhu filmu filmové postavy mění svůj charakter, ale to je asi to nejmenší, s čím si dělat hlavu, no a na konci chce šerif podpálit dům, ve kterém, jak tvrdí, žije ten Indián, i když ho uvnitř nikdy neudivíte, ale je také sídlem zla, takže si přinese malý, ale zřejmě bezedný kanystr a začne zuřivě polévat živý plot a betonové schody ), tvůrci si s vysvětlením nebo s nějakou logikou hlavu rozhodně nelámali, ale film má rozhodně cenu vidět právě kvůli té spoustě humoru a zábavy. Nejvíc "hororová" (berte s rezervou) scéna se odehraje úplně na konci a trvá asi minutu a půl. A samozřejmě, jak je obvyklé, studentky střední školy si zahrají tři vyžilé ženské na prahu třiceti let. Já doporučuji, ale jen pokud si zařadíte film do jiného žánru a nebudete očekávat horor. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Náhodou to zase taková hrůza nebyla. Jasně kult jako třeba Halloween z toho podle všeho nebude, ale je to ideální horor na večer s přítelkyní, která se u hororů většinou bojí. Tady se totiž bát nebude a bude mít radost jak je statečná no a vy i kdy se bát rozhodně také nebudete, tak zjistíte, že to uteklo hrozně rychle a bylo tam i pár momentů kdy se film snažil alespoň na nějaké nesmělé baf...rozhodně to nenadchne, ale ani mě to neurazilo. Herci snesitelní, dům hezkej a občas atmosféra vykoukla zpoza rohu takže tedy dáme jednu za barák a jednu za pár slušných momentů, ale doporučit to nemůžu. Max na ten večer s přítelkyní :-D ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Jazero hrôzy začína ako sľubný nadprirodzený slasher - partia mladých ľudí sa vyberie na víkend do neobývaného domu kdesi vo vidlákove, kde líšky dávajú dobrú noc a tunajší usadlíci skrývajú akési strašné tajomstvo... na prvý pohľad osvedčená hororová rutina, ktorá v podstate nemôže sklamať, problémom je však to, že Fever Lake po chvíli začne príšerne nudiť. Ako vo svojich komentároch už uviedli užívatelia SOLOM či blackrain, zabíja tu akási zlá sila, ktorá sa zhmotňuje do podoby vlka či hmly a vraždy, ktoré pácha sú zobrazené príšerne nepriamym spôsobom. Čiastočne to zachraňuje aspoň záver, v ktorom sa táto nezáživná story trochu rozbehne a na chvíľu sa objaví aj nejaké to strašidlo, celkovo však ide o značne podpriemernú vyvražďovačku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejsilnějších mozkových klystýrů z mé sbírky trafikových DVDček, na který jsem se kdysi nechal nejspíš zlákat obalem. Film ze všeho nejvíc připomíná parodii na špatné videofilmy z osmdesátých let a jeho scénář i herecké výkony jsou zhruba na úrovni Birdemiců. Ale zatímco Birdemicy jsou očividná recese, tohle někdo myslel vážně. Naštěstí díky mému 'démonu zvrácenosti' si někdy špatné filmy dokážu radostně vychutnávat, takže jsem se při jeho sledování spíš dobře bavil, než nadával. Některé momenty byly fakt kulervoucí; například 90% všech dialogů, nebo zlý duch jezera v podobě bílého kouře z dýmovnice, nebo naprosto masakrózní postava "Indiána". Ano, ty uvozovky jsou tam správně, protože i jugoslávští cikáni ve vinnetouovkách, nebo v dederonských indiánkách s Gojko Mitićem, byli lepší Indiáni než tenhle kašpar s příčeskem. Při jeho výstupech jsem vyl jako šakal. A za co ta druhá hvězda? Za osmdesátkově hezké holky a za vydatnou, i když nechtěnou zábavnost. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Hele, rejžo, nám tam nějak pořád chybí ta atmosféra, prostě něco, čeho by se lidé báli." "Klid, tak tam flákneme Indiána, který bude všechny přesvědčovat, že se mají bát, že přichází zlo, bude házet kamenné ksichty, na břehu jezera strnule zírat do plamenů, když bude nejhůře, předvede epileptický záchvat, jakožto indiánský tanec a pomalujeme mu ksicht. Pronese pár mouder o duchách, starých časech a tak. A to zabere. Snad." Nezabralo. Je sice fakt, že díky roku vzniku je ten film trošku jiný, než záplava nulkových horrorů (mládežníci jsou trošku normální), a pokud si, stejně jako já, přečtete před shlédnutím zajímavý životopis Coreyho Haima, protože vám to jméno něco řekne, budete sledovat jeho výkon, který vám nebude připadat zrovna nezajímavý (i když vám bude jasné, že to je hlavně jen díky tomu životopisu), ale i tak se neubráníte obrovskému zklamání. Tak obrovskému, že se ho nezbavíte ani při docela slušné poslední čtvrthodince (ta měnící se žena je až neočekávaně a překvapivě velmi slušná). Nevyužitý potenciál. Zbytečně dlouhá stopáž. 75 minut nudy na 15 minut slušných kousků. Na filmu je tak nejzajímavější asi jen ten životopis Coreyho Haima, vyhaslé a vlastní vinou zhaslé možné horrorové hvězdičky. 0,5* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Prolog se odehrává v roce 1940 a "současnost" v roce 1996, tudíž by musel Albert zestárnout o 56 let - v prologu byl ale zobrazen jako přibližně pětiletý chlapec a v současnosti jako nanejvýš dvacetiletý. (StrYke)

Reklama

Reklama