Reklama

Reklama

Až oči mé se rozevřou

(amatérský film)

Obsahy(1)

Návštěva u slepé pacientky se pro oční lékařku změní v noční můru ve chvíli, kdy poznává, že v tomhle domě něco není úplně v pořádku. Film je součástí projektu Pionýři hororu 2. (oficiální text distributora)

Recenze (29)

Tosim 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu jsem si říkal, že pro něj někdo složil hudbu á la Zdeněk Liška a pak jsem zjistil, že je převzatá. :-) Škoda, také zbytečná doslovnost (záběry na obličeje) hází snímek víc do průměru. 70%. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Lekárka prichádza pomôcť pacientke so zrakovým ochorením, ktorá žije na dedine. Po prvom kontakte s pacientkou zaregistruje jej zvláštne správanie, ale považuje ho za jeden z prejavov choroby. Doktorka však čoskoro zistí, že sa dostala do smrtonosnej pasce. - Myslím, že je velká škoda, že tvorcovia zvolili čiernobiely filter. Keby to bolo farebné, bolo by to pre mňa ovela pútavejšie. Na druhú stranu je to možno tým, že tieto krátke horory pozerám jednotlivo a v projekte Pionýři hororu mohla byť tá čiernobiela výhodou, pretože sa od ostatných odlišovala. Atmosféra bola dobrá, čo sa týka techniky bolo všetko na velmi dobrej úrovni. Už klasicky je najväčším zádrhelom u hororov z našich končín nezaujímavý a jednotvárny scenár bez nejakých výraznejších zvratov. Herecké výkony boli velmi slabé, ale celkom dobre ich vyvažovala okolitá atmosféra. Takou menej výraznou chybou, ktorá mi udrela do očí, bolo to, že pacientka povedala doktorke aby jej našla červenú platňu, čo môže kvôli čiernobielemu filtru byť pre diváka trochu nezmyselné. To sú však už len nepodstatné detaily, ktoré netreba riešiť, pretože ostatné veci fungovali tak ako mali. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Můj osobní favorit v druhých PIONÝRECH. Minule s V1 u mě Robert bodoval vtipem a ztratil na nezajímavé filmařině a nehororovosti, tady vsadil na vážnou notu a sugestivní filmařinu odkazující k mé oblíbené české ponuré filmové škole 60. let a je z toho slabších 5 hvězdiček. Pochmurná, znepokojivá atmosféra se díky vyšinuté kameře a Liškově hudbě dá od prvních okamžiků doslova krájet a prodávat na deka a scénář ani herecké výkony neurazí, byť konec diváka nesejme. Nemám Robertovu hojnou filmografii moc nakoukanou, ale z těch čtyř filmů, co jsem zatím viděl, mi OČI sedly s přehledem nejvíc a podobně jako Vierzbowskii se tiše užírám závistí :) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Temné, depresivní a nesmírně atmosférické. Hororová, nostalgická, retro výprava, která nás zavede do dávných časů a do jedné staré, rozpadající se chajdy uprostřed zapadlé vesnice. Gramofonové desky, pavučiny, loupající se omítka a jedno hrůzné tajemství. Inspirace Spalovačem mrtvol je zřejmá a člověk jen čekal, jestli se tam někde neobjeví Karel Kopfrkingl:) "Nikdo nebude trpět. Spasím je všecky." ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nebudu se k tomu nijak obšírněji vyjadřovat. Mě to prostě totálně nebavilo a vůbec nevtáhlo do děje. To, že je to černobílé z toho ještě mistrovskej kousek nedělá. Nuda málem jsem to ani nedokoukal.10% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Povedený! Atmosféra je tu skvělá sice hlavně díky využítí hudby jednoho z nejlepších cs skladatelů, ale na působivosti filmu to moc neubírá, neb tvůrci moc dobře věděli, jak onu hudbu použít a i bez ní by docílili tísnivého pocitu, který je hlavním plusem filmu. Hodně dobré je bezčasné zasazení kamsi do komunistického československa, kdy jako bonus všichni aktéři působí jako exotiální a nepříliš hezké kreaturky z nějaké podpultové literatury, což je velmi fajn! Když se to snoubí s dobrym zvládáním řemesla, je tu skvělej výsledek, kterému chybí jen postarší muž, co se mu v rukou houpá sekyra a je poněkud neklidný. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oči, oči, oči...oko za oko, jiné oči za mé oči. Čekal jsem inspiraci Andaluským psem nebo Fulcim. Vynikající kamera, černobílá dává snímku správnou špinavost a syrovost a s Liškovou hudbou vytváří působivou atmosféru. Nejvíce se mi líbila scéna objevení dcery s nájezdem kamery. Osobně bych dotáhl film do skutečného konce, tvůrci jej ale nechali na divákově fantazii... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po minulém průseru V1 to měl režisér Vrba v mých očích doslova spočítané. Jeho dílo patřilo k tomu nejhoršímu, co jsem v prvních Pionýrech měl možnost vidět. Tentokrát však zůstaly mé oči doslova „vytřeštěné“ nad tím, že dokázal natočit něco, co je minimálně o dvě třídy lepší. Tento krátkometrážní kousek se mu skutečně povedl. Černobílé zpracování bylo super, vytvořená atmosféra rovněž a já doslova litoval, že vše bylo utnuté. Klidně bych zvládl ještě delší stopáž. Rozhodně společně s To není moje sestra! nejvydařenější kousek druhých Pionýrů. 70% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó-má to atmošku, takovou tu studnovskou špinavost a je to zručně napsané... Jen osobně tak něják nevím co si o tom myslet. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná věcička z české dílny, která ve mně hodně evokovala Spalovače mrtvol svou ponurou a nadmíru znepokojivou atmosférou. Ze všech stran je tato jednohubka velmi dobře řemeslně zpracována a konkuruje i zahraničním kouskům. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Perfektná práca s kamerou a svetlom. Vôbec celá štylizácia a atmosféra bola lahôdková (inšpirácia - nielen - SPALOVAČEM MRTVOL je asi jasná). Sadlo mi to. Trochu ma ťahali za uši dialógy (resp. ich prednášanie, hoci herci boli inak dobrí). Výborná vec, až sa pohrávam s absolútnym hodnotením... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Atmosféra mohla byť lepšia, ale možno to súvisí len s dĺžkou filmu. Kamera, čiernobiely filter a šepkanie robia trochu zimomriavky. Dom nebol až tak temný a zaujímavý, ako mohol byť. Slabšia pointa aj gradácia veľmi znižujú kvalitu kraťasu. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s predchádzajúcim Vrbovým V1:The Hunters of Carnivorous Bitches klenot. Plusom je hlavne atmosféra, mínusom herci a až príliš jednoduchý scenár. Jemný nadpriemer 60% ()

Reklama

Reklama