Reklama

Reklama

Americké princezny za milión dolarů

(seriál)
  • Česko Milionářské americké princezny (více)

Obsahy(1)

Podíváme se zblízka na životy slavných a mocných žen, které pomáhaly utvářet kolem sebe společenskou scénu ve svět, jak jej známe dnes. Od 90. let 19. století po 70. léta 20. století uvidíme, jak tyto vlivné ženy vykročily ze svých svazujících panských a okázalých domů, aby hrály stále více živou roli v kulturním a politickém životě Británie a Evropy. V této nové éře byly nejen okouzlující, bohaté a předmětem závisti i divokých snů, rovněž se však nenechaly svazovat konvencemi a nebyly poslušnými dcerami, ženami a matkami. Od zálib Grace Kelly, která se vzdala kariéry, aby si vzala knížete Rainiera z Monaka, po Peggy Guggenheim, která se stala známou pro svou spoustu milenců a jako mecenáška umění, všechny tyto ženy vyšly z rozličných prostředí a měly vliv jak na kulturní změny, tak své osobní boje. (Viasat)

(více)

Recenze (5)

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá série dokumentů o bohatých, krásných a rozmařilých amerických slečinkách, ze kterých se často stávaly nespokojené a zkroušené evropské šlechtičny s tragickými osudy. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Seriál má tři díly v první sérii a čtyři díly v druhé. Zatím jsem viděla první tři. Jako fanoušek seriálu Panství Downton jsem si to nemohla nechat ujít a byla mi poskytnuta řada informací, o kterých jsem neměla ani tušení. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument jak jsme u BBC zvyklí. Trochu mne mrzelo, že si herci občas nebyli moc podobní se svými historickými protějšky. Samo o sobě by to nevadilo, ale jelikož jsou do dokumentů vkládány i historické (originální) záběry na aktéry, někdy pak ta skutečná podoba s nepodobou herců ostře kontrastovala. To je ale opravdu jen detail. jinak je to skvěle zpracováno a drží se to striktně historických faktů. Jen jsem se zase nedozvěděl o dalších osudech Edwarda VIII a jeho americké manželky Wallis Simpsonové. Skoro vždy se člověk doví o abdikaci krále v roce 1936, zde nějaké detailnější podrobnosti z králova života, ale o osudech po abdikaci se mlčí i zde. Škoda, celkem by mne to zajímalo. Jinak ale super! * * * * ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jen jako takový malinký pohled na pár žen v historii, které se mnohdy dostaly kam chtěly a někdy tam byly z donucení "natlačeny". Mě to přišlo dost nepřehledné, jelikož se tam třeba prolínalo více těchto žen a pak jsem se v tom ztrácela. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Konečně zajímavý historický dokumentární seriál z britské produkce. Dozvěděl jsem se i něco jiného, než citové výlevy přes "pokrokové" ideologické brýle. A to už jsem od nich nečekal. Obzvlášť popis elity a jejího původu v New Yorku 19. století nebo Winstonova pomoc jedne nešťastné příbuzné, toho času nejbohatší Anericance provdane do Británie, byl hodně přínosný. A tak to má být, snad toho bude víc. Fenomenální Panstvi Downton má na své francizy dobrý vliv. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama