Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (341)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ze Stephena Chboskyho se rýsuje poměrně solidní odborník na silné lidské příběhy. Byl jsem správně naladěnej na tenhle druh příběhu a přiznám se že jsem se nechal úmyslně dojmout. Malinko mě neseděla role Owena Wilsona, přišlo mě že mají s Julií prohozené role v rodině. Owen zde hraje hrozného podržtažku :) Tématicky podobný film Maska z roku 1985 mě sice zasáhl více, ale mě to vůbec nevadí. 75% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Je doslova osvěžující zajít si v roce 2018 na film s Julií Roberts. Tentokrát září v roli statečné maminky (medvědice). Matky desetiletého chlapečka, který se narodil s výraznou deformací obličeje. A který má konečně, v páté třídě, nastoupit do běžné školy. Jedná se o malý VELKÝ film, jemný, laskavý, lásky plný, dojemný a velmi silný. Ano, jedno oko nezůstalo suché, ale přesto nejde snímek označit za prvoplánovaný doják. To, že jsou děti kruté, všichni víme a přesto nás to pokaždé dostane... A malý Augií je úžasný! Miluju ho!!! Teď a navždy! A nebojte se, jestli ho uvidíte, taky budete. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to film, na který by se měly dorůstající děti podívat a přijmout jeho poselství. Ale rozhodně to není kdovíjak výborná filmařina, protože jednorozměrným charakterům to moc nebaštíme a střípkovité vyprávění občas pálí ve vztahu k celku trochu do ztracena. Hodně tomu pomáhají přirozeně hrající herci a líbilo se mi přepínání do fantazie hlavního hrdiny, ale jinak nic víc než rutinní sentiment pro celou rodinu s nejočekávanějším možným happyendem... Více zde ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí snímek o tom, že nikdo z nás by neměl soudit knihu podle obalu, a že každý z nás si alespoň jednou v životě zaslouží potlesk ve stoje. Wonder staví na jednoduché kostře příběhu, díky níž víte hned na začátku, jak to celé dopadne. To by zase tak tolik nevadilo, jelikož snímek nabídne perfektní herecké výkony a velký pozitivní náboj. Bohužel, ke konci se film zvrtne v šíleně přeslazený "cringe fest", z něhož Vás rozbolí hlava. Tento styl zavděčit se úplně všem mi zde vážně nesedl, přičemž velmi pokazil výsledné hodnocení. Škoda. „Auggie can't change how he looks. Maybe we should change how we see.“ ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Charlieho malá tajemství mám moc rád a tak jsem byl zvědav jaký příběh nám bude Stephen Chbosky vyprávět teď a jaký bude. Je opět výjimečný!!! A čím byl pro mně výjimečný? Tím, že nám ukazuje, že to nejdůležitější v životě co máme není kariéra ani peníze, ale vztahy. Když má člověk vedle sebe rodinu co ho má ráda, pár přátel kolem sebe tak to je tím největším štěstím. Štěstím, které je trvalé. To nějaká koupená věc nikdy být nemůže. A právě děti jako August Pullman nám můžou pomoci vidět svět lépe. Stephene děkuji. 10/10 ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama