Reklama

Reklama

Hitlerova poslední tajemství

(seriál)
  • Velká Británie Hitler's Last Secrets
všechny plakáty
Velká Británie, 2014, 6x52 min

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.)

Obsahy(1)

1. Hitlerova soukromá válka 1914-18 Choval se Adolf Hitler v I. světové válce skutečně zbaběle a byl skutečně svými spolubojovníky považován za podivínského samotáře? Byl, nebo nebyl vážně zraněn? Za co získal železný kříž s meči? Navštívil při své triumfální cestě do poražené Francie hroby svých padlých přátel? Na tyto a další otázky odpovídá první díl dokumentární série Hitlerova poslední tajemství.

2. Podivný vztah Adolfa a Evy Známá romance Adolfa Hitlera a Evy Braunové započala v v roce 1929 a skončila společnou sebevraždou v roce 1945. Co se odehrávalo mezi tím? Odpověď lze nalézt právě u Evy Braunové. Málokdo totiž ví, že byla vášnivá fotografka a kameramanka a vedla si soukromý deník. A právě z těchto dokumentů lze vyčíst jejich společná tajemství. Druhý díl dokumentární série Hitlerova poslední tajemství.

3. Hitler a Wagner Hudba Richarda Wagnera zaujímala v Hitlerově mysli význačné místo. Jak veliké? Nehraničilo to až s posedlostí? A co víc: nepokusil se Hitler složit operu, která by uctila Wagnerova hudebního génia? Poslední tajemství Hitlerova vztahu k Wagnerovi odkrývá právě tento díl z dokumentární série Hitlerova poslední tajemství.

4. Hitler, Himmler a okultismus Hrad Wevelsberg, domov SS, odhaluje svá poslední tajemství! A sice skutečnost, že nejen Hitler a Himmler, ale celé nacistické hnutí se více méně stalo obětí šarlatánů. O co se opíralo pseudonáboženství nového světového pořádku nacistů? Málokdo ví, že ... odhaluje další díl z dokumentární série Hitlerova poslední tajemství.

5. Hitler fluktuant Nebyl Adolf Hitler, současníky oslavovaný jako nesmírně pracovitý člověk, ve skutečnosti pracovně nestálý a svým způsobem vlastně nespolehlivý? Jak vlastně probíhal pád ambiciózního studenta malířství až na společenské dno, mezi bezdomovce žijící ve vídeňském mužském útulku? Na to odpoví další díl z dokumentární série Hitlerova poslední tajemství.

6. Hitler a pivní puč Co se skrývalo za neúspěšným pivním pučem Adolfa Hitlera v roce 1923? Byl Hitler původně pasivním agentem nasazeným do Německé dělnické strany? Nebo aktivním provokatérem? A co když už tenkrát neochvějně kráčel za svým, jak říkával, dějinným posláním? Závěrečná část šestidílné dokumentární série Hitlerova poslední tajemství. (Kino Svět)

(více)

Recenze (3)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aké už len môže mať Adolf Hitler posledné tajomstvá? Už musia byť všetky zaručene odhalené. Veď keď prepínam televízne programy (mám ich asi tak päťdesiat) tak vždy, v hoci ktorý deň v hoci ktorom čase, na mňa odniekaľ vybafne Hitler. Všade samé pseudo dokumenty o Hitlerovi. Samé polopravdy, nezmysly, fabulácie, senzácie, výmysly, hlúposti. A ani tieto "Hitlerove posledné tajomstvá" z dieľne anglických dokumentaristov mi veru dych nevyrazili. ** ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neskutočne podrobná a aj podľa počtu hodnotení málo známa séria, ktorá rozoberá Hitlera a jeho osobný život do morku kosti. Konečne niečo, kde nejde len o Židov a vojnu, ale skúmanie osobnosti, ktorá za tým stála. Dozvedáme sa, že Hitler nebol až tak márny maliar a že väčšinu života žil z ruky do úst a takmer nemal kde spávať. Eva Braunová je tu vylíčená rovnako detailne, ako aj ten čudesný vzťah s vodcom. Dozvedáme sa, že mal dokonca dvorného fotografa, ktorý za pár rokov urobil vyše milión Hitlerovych fotiek. Tretiu a štvrtú časť považujem za slabšie, hoci aj tu je zaujímavá informácia, že za nacistického Nemecka pôsobil len jediný dirigent a aj ten bol proti systému. Celkovo je to mimoriadne hodnotný materiál na obrazovkách. ()

Reklama

Reklama