Reklama

Reklama

Pokoj s vyhlídkou

  • Velká Británie A Room with a View (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jak snadné je zamilovat se! A jak těžké poručit srdci, aby ustoupilo konvencím a tradici! ... Přepis románu anglického spisovatele Edwarda Morgana Forstera, odehrávajícího se na počátku století rovným dílem ve Florencii a v Anglii. Hrdinkou je mladičká dívka z dobré společnosti Lucy, která se na své cestě do Itálie seznámí s mladým sympatickým Angličanem Georgem Emersonem, než však může jejich vzájemné prvotní okouzlení přerůst v cosi většího, její ostražitá gardedáma ji urychleně odveze do domácího bezpečí. Tady ji – v duchu zavedených tradic – čeká zasnoubení se sice poněkud nudným, ale společensky vhodným a zajištěným mladým mužem. A Lucy by nepochybně – tak jako všechny dívky jejího věku a společenského postavení – skončila ve spořádaném, byť asi nepříliš šťastném manželství, kdyby se shodou okolností v sousedství neusadili otec a syn Emersonovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď som dopozeral Sense and sensibility alebo Emmu, chcel som aspoň rok života stráviť v tom čase a na tom mieste. Keď som dopozeral Izbu s vyhliadkou, povedal som si, že je dobre, že nemusím tráviť čas s takými suchármi, akými boli všetky postavy tohoto filmu. Od Day-Lewisovej karikatúry až po Mr. Emmersona. Nechápem, ako mohli hrať tenis na body, keď si nenakreslili ani čiary. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica ma dosť uspávala, ale tá druhá stála za to a napravila môj dojem z filmu natoľko, že dávam nadpriemerné hodnotenie a odporúčam... Okrem skvelého hereckého obsadenia je tu fakt dobrý scenár a hlavne výprava! Stále som sa totiž zamýšľal nad tým, ako sa tvorcom podarilo vytvoriť tak autentické prostredie, že som mal ozaj pocit, akoby to bolo natočené pred viac ako 100 rokmi. :o) ()

Reklama

Eva_D666 

všechny recenze uživatele

Toto je prvotní snímek Helen Bonham Carter, kde ji můžete vidět jakožto rozkošnou mladou dívenku, místo extravagantní podivínky (vlastně se mi na ní nejvíc líbí právě její podivínství!) :-). Ale zde zahrála ona i ostatní představitelé svoji roli velice dobře. Bohužel herecké výkony a občasné úsměvné chvilky mi celkový dojem z filmu nevylepšily. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Máme tu zase jaro a já mám lýtka celá zapálená, i rozhodla jsem se přetlak vášně upustit u romantického dramatu, a když už něco cituplného, tak jedině z viktoriánské Anglie. Jak je patrné, tak jedinou tehdejší dívčinou povinností bylo se dobře vdát. Na výběr pak bylo ze dvou mužských exemplářů. První nápadník byl ztělesněná serioznost, nažehlené puky ostré jako břitva, s delším rodokmenem než měla Lassie, ovšem krapánek nudnej patron. Druhý potencionální manžel byl oproti tomu samej vtípek, většinou to bývál taky poměrně fešák, jenže duše rozervaná a každá žena ví, že s těmahle osudovejma je to kříž, protože se do vás sice zamilujou, ale dřív nebo později dostanou pocit, že je jich pro jednu ženu škoda. Těžký rozhodování. Tenhle film má ale bonus a to přibližně šedesátou druhou minutu, kdy jsem musela cudně sklopit zrak, protože tvůrčí tým nechal na plátně dovádět hned tři nahé mladíky (no, ten jeden možná úplně mladík nebyl, ale zase do tý doby hrál faráře). Takže dívkám a homosexuálům film vřele doporučuji, pokud ale máte normální hladinu testosteronu, tak se tomu raději vyhněte. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Asi je film lepsi nez me hodnoceni, ja uz ale nemuzu vydychat tyto klasicke britske filmy plne romantiky, anglickych zpusobu a typickeho britskeho humoru (ten je mi neskutecne odporny). Otravuje me cumet na ty skarede anglicanky, ktere jsou podle me asexualnejsi nez eskymacky ci mongolky:-). Nuda a utrpeni, pekna vyprava, hudba a hvezdicka navic za par zaberu na Florencii. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (4)

  • Obě hlavní hlavní herečky Maggie Smith a Helena Bonham Carter se potkaly o dvacet let později znova při natáčení filmů série Harry Potter (andaa)
  • Natáčení probíhalo ve Florencii. (M.B)
  • Scéna, ve které George políbí Lucy (Helena Bonham Carter), se v knižní předloze odehrávala v poli plném fialek. To však nebylo vzhledem k době natáčení možné, a tak se filmová scéna natočila na louce, kde rostl ječmen. (..Lucas..)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama