Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Posaďte se, Clarku. Tady je vašich 223 dolarů,“ říká správce vězení propouštěnému Billu Clarkovi (Steve Cochran). Ten je udiven, že si má sednout, jasně, po 18 letech v base. Přišel sem jako patnáctiletý, když zabil svého otce, který mlátil rodinu. V hospodě se k němu kamarádsky přidá Dan Monroe (John Kellogg), ale brzy se ukáže, že je to novinář, který chce napsat senzační článek o dětském vrahovi a Biill ho pošle hodně daleko. V tančírně se seznámí s Cathy „Cay“ Higgins (Ruth Roman) a jde s ní domů. Tam na něj vytáhne její ex Conover (Hugh Sanders) bouchačku. Porvou, se, Bill ztratí vědomí a Cathy Conovera v sebeobraně smrtelně postřelí. Když dívka zjistí, že Bill si nic nepamatuje, namluví mu, že střílel on. Postupně se do sebe zamilují a dokonce se pod falešnými jmény vezmou. V Kalifornii potkají manžele, kteří jedou sbírat salát do Salinas, a přidají se k nim, pilně pracují a žijí spokojeně v pronajatém domku. Cathy otěhotní, ale pak zjistí, že je vypsána odměna 1 000 amerických dolarů za informaci o tom, kde Bill žije. Drama vygraduje, když se nedaleko jejich domku objeví policista. Cathy se Clarkovi přizná, že střílela ona. Oba manželé jsou ochotni se přiznat k vraždě, aby uchránili toho druhého, netuší ale, že ve hře je ještě Conoverovo doznání na smrtelném loži. Co tam umírající vypověděl? Jak drama dvou nešťastníků dopadne? (Peabody)

(více)

Recenze (4)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zdá se jako mad-lovers zločinecký případ a předem beznadějný útěk před policií, načež se změní v něco víc jak z Johna Steinbecka a vyústí pak v nečekaný happy end. Což se řadě diváků nelíbí, ale dá se přes to přenést, jde o pěkný jednoduchý příběh s kvalitní a dostatečně charismatickou hereckou dvojicí. #Noirvember ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Vrah propuštěný z vězení a novopečená vražedkyně na cestě za novým životem. Docela příjemné noirové road movie, které trochu (hodně trochu) připomínalo You Only Live Once. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Skvele vygradovaný príbeh noirovej lásky! Cochran ako vznetlivý, vnútorne rozorvaný tulák mi pripomenul role Johna Garfielda. Veľmi príjemný príspevok do (noirového) "subžánru" milencov na úteku. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama