Reklama

Reklama

Tato mrazivá adaptace děsivého románu H. G. Wellse o invazi Marťanů, naplněná oscarovými speciálními efekty, přináší divoké vzrušení, žhavou akci a nepolevující napětí, které vám nedovolí vydechnout. Gene Barry (televizní Bat Masterson) a Ann Robinson (televizní seriál Fury) jsou jedni z lidí, které zaujala havárie objektu, připomínajícího meteor... až na to, že jeho posádka rozhodně nebyla přátelská. Útok na Zemi je v plném proudu a marťanské stroje – vznášející se nástroje destrukce ve tvaru "labutí” –, stejně krásné jako děsivé, si neúprosně klestí svou cestu zkázy. Válka světů, natočená v produkci George Pala (Když se světy srazí) a v režii Byrona Haskina (Ostrov pokladů), je obecně považována za jedno z nejlepších sci-fi všech dob a získala tři nominace na Oscara. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglický spisovateľ Herbert George Wells napísal v roku 1898 vedecko fantastický román "Vojna svetov", v ktorom opísal agresívnu mimozemskú inváziu na našu planétu. Mars zaútočil na Zem. Bohužiaľ som ešte túto knihu nemal možnosť čítať. Videl som však filmovú adaptáciu, ktorú v roku 2005 natočil režisér Steven Spielberg. No a teraz som si pozrel aj verziu z roku 1953. Tá nie je ani zďaleka tak akčne bombastická ako tá Spielbergova. No určite poteší všetkých divákov, čo majú radi klasické americké sci-fi filmy. **** ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zde se mísí žel nepříjemně strnulý filmařský přístup s velmi ambiciózním tahem po vyprávění a pompézními scénami neomezujícími se na USA. Do pořádného áčka bohužel chybějí slušní herci, je to bída. Ale aspoň tam neotravuje skřet Cruise. Technicky, technologicky, logicky, teologicky je tenhle klasický Wellsův příběh na velmi slušné úrovni (pochopitelně na rok 1953). Venkoncem lepší pachuť v ústech po jeho skončení, než dosáhl Spielberg s verzí roku 2005. Potěšil Northrop YB-49. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Triky vynikající (až tak, že jsem si občas nebyl jistý, jestli sleduji tu nejstarší verzi Války světů :-) ). To, že se snaží snímek pojmout celou problematiku globálně, je také velice sympatické. Díky tomu ale působí trochu chaoticky a nefilmově. Nejvíc mi ale nesedí na příběhu Války světů její rychlé rozřešení, alespoň v té filmové verzi, kdy se celý problém vyřeší v úplně posledních vteřinách tak strašně nahonem a dost hloupě (ale holt Wells to tak napsal). Rovněž ta obrovská akcentace náboženství v závěru mě strašně zklamala, jinak by to bylo za víc. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

TAk jsem po dlouhý době konečně viděl tohle přelomové dílo a bohužel ve mě zůstalo trpké zklamání, což o to efekty jsou vynikající a bezchybné ale ta prvoplánovovst jako že všichni všechno vědí mě strašně štvala a ta naivita byla nepřekonatelná. Takže bohužel. Nicméně se na film celkem dobře kouká, takže 3*. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Válka světů jako kniha nemá absolutně žádnou chybu i přes svůj pokročilý věk. Se stejnojmenným filmem už je to poněkud horší. Ty směšné, byť Oscarem oceněné triky, to by snad divák autorům i odpustil (vzhledem k datu výroby). Ale jinak je to bohužel opravdu jen tuctová podívaná, nijak senzační, s topornými herci, snad jen hudební složka je na slušné úrovni. Z těch tří hvězdiček je jedna jen za tu románovou předlohu. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Zvukové efekty tepelného paprsku marťanských válečných strojů byly vytvořeny ze tří elektrických kytar hraných pozpátku. Zvuk marťanského křiku poté, co ho Forrester (Gene Barry) zasáhl, byl směsí mikrofonu škrábajícího po suchém ledu a ženského výkřiku přehrávaného pozpátku. (Marek06)
  • Marťanské válečné stroje měly každý asi dvacet drátů. Některé byly pro zavěšení a manévrování, zatímco jiné přenášely energii do různých světel a mechanismů. (Marek06)
  • Létající křídlo zobrazené ve filmu je Northrop YB-49. (Marek06)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama