Reklama

Reklama

Potvora

(neoficiální název)
  • USA Vixen!
Trailer

Obsahy(1)

Děj filmu se točí kolem sexuálních dobrodružství Vixen (v překladu "liška" nebo také "potvora") Palmerové, která s manželem Tomem vlastní hotel v Britské Kolumbii. Tom Palmer pracuje jako pilot a doprovází hotelové hosty na lovech - a znuděná Vixen v manželově nepřítomnosti lačně vyhledává jiné muže a ženy za účelem sexu. Podle časopisu Time si začne "s každým od příslušníka kanadské jízdní policie po manželku muže, který si přijel zarybařit". Film se zabývá i aktuálními náměty, jako je rasismus, antimilitarismus, komunismus a únosy letadel, které soud posléze zhodnotil jako "neústrojný společenský komentář, jenž naprosto nesouvisí s hlavním tématem snímku". (lewwin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

seeker23 

všechny recenze uživatele

Ani veškeré Meyerovo kamerové a střihové mistrovství nevyváží poslední půlhodinu, v níž film zvážní a snaží se reflektovat dobová témata (Vietnam, rasismus, komunismus), čehož výsledkem je obludná karikatura komunisty (chtěná, leč nevtipná) a ještě obludnější zobrazení černocha jako podčlověka (nezáměrné, o to však horší). Kde je ona radostná anarchičnost Meyerových filmů? (Úplný konec ji zase navrací, po politickém intermezzu už je ale všechna lehkost ta tam) ________ Pozn.: žánrové zařazení Akční/Drama?! - k tomu mě nenapadá smysluplnější komentář než "ROFL!!" ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jestli si ještě vzpomínáte na půlnoční erotické filmy vysílané na Nově ve druhé polovině devadesátých let minulého století (to zní tak archaicky, ovšem já si živě vzpomínám, já byl v pubertě), tak Vixen by se dal škatulkovat tam někam. Nicméně většina vzpomínaných filmů byla z produkce 90´s, takže Russ Meyer by mohl být v tomhle směru označován jako "průkopník".___ Příliš silný děj (alespoň) zpočátku nečekejte, je to takové to klasické softP "skoro každý s každým", závěr ale příjemně překvapí.__ Dále vám doporučuju si přečíst komentáře ostatních kolegů ke kterým přidávám poznámku, že uživatel Cushing má setsakramentskou pravdu, zrzečka Janet v podání Vincene Wallace je mnohem půvabnější než souloživá Vixen Erica Gavin, které to sice v některých záběrech taky moc sluší, ale nějakej blbec jí nalepil příšerný obočí evokující s. Brežněva a tím mi ji (trochu) znechutil. ()

Reklama

Cushing 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, na to, že se tomu blíží čtyřicítka. Některé momenty jsou OPRAVDU erotické, to se ve filmu jen tak nevidí, stejně jako se už nevidí takto krásné ženy (tj. plné na těch správných místech, ale s pohlednou tváří a štíhlým pasem). Vadilo mi, že když už se tam rozehrála ta pseudopolitická taškařice, erotika se vytratila. Režisér to měl lépe vyvážit. A jedna zhola zbytečná poznámka: ta zrzka byla MNOHEM víc sexy než ta bruneta! ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

„You bitch. Cold bitch.“ Russ Meyer začína rozprávačom a nádhernou prírodou. Dialógy aj strih bavia. Herečka v hlavnej úlohe navyše pri prenášaní zábavných dialógov volí výbornú dikciu a baví aj mimikou, čo je kvalita herečiek Meyerových filmov z tejto doby kvalita nevídaná. Dočkáme sa aj rasových narážok, ktoré sú do filmu vhodne zakomponované. Tanec s rybou v rukách musel byť inšpiráciou pre Tarantina pri napísaní scenára ku From Dusk Till Down. Scéna je v jednom momente pri jazere a dialóg plynule pokračuje do posteľných scén vnútri bez toho, aby sa vo filme minul ten čas, čo by v realite prešiel. Tento mix zábavných scén Russa Meyera mi ozaj prišiel zábavný. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Děj v kostce: kouzelná mrcha ojíždí všechny další postavy kdesi ve vyhlídkový kanadský divočině. Už jsem si říkal, jak je to tentokrát Russ Meyer o ničem a chybí jakákoli přidaná hodnota nad pouhý lechtivý eroťák, když z toho náhle vyústila úsměvná patálie na téma rasismus, dezerce a komunismus. Kupodivu, nějak to funguje a má něco do sebe, Erica Gavin má krom zjevných vnad i velký charisma. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film se promítal pouze v nezávislých kinech. (Zetwenka)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě v Britské Columbii a v Kalifornii ve městě Miranda. (Terva)
  • Snímek byl ve své době označen jako skandální a dostal okamžitě tehdy nově zavedenou přístupnost "X". (Epistemolog)

Reklama

Reklama