Reklama

Reklama

Alchimiste Parafaragamus ou La cornue infernale

  • USA Mysterious Retort, The
všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1906, 3 min

Obsahy(1)

Film vypráví příběh stále usínajícího alchymisty a jeho kouzelné baňky, kolem které se dějí velmi podivné věci... (Stegr)

Recenze (13)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tiež známe pod názvom "Alchimiste Parafaragamus", alebo "The Mysterious Retort". Kde sledujeme spiaceho kúzelníka, okolo ktorého sa začnú diať divné veci. Centrum podivností je v skennej banke s vriacou vodou. Toto je je presne látka pre Meliasa ako stvorená (triky, triky, triky). ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Magie Georgese Mélièse s povedenými triky. Schválně jestli si všimnete při stopáži 2:09, jak dívenka vystrčí ruku z báně. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Rok 1906 a Méliès robil to, čo dajme tomu 6 či 8 rokov dozadu, ten chlap akoby zastal v stereotype, nebyť niektorých scénok, tak by som išiel ešte nižšie s hodnotením. Taktiež ma prekvapil ten hračkársky had, že už vtedy sa s ním hrávali, no to len tak pomimo hodnotenia. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Alchymista spí a nevšímá si kouzel, která (omylem) stvořil. Moc krátké a moc prázdné, aby to zaujalo. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Atmosféra jako by přenesená z (či do) prastaré hry King's Quest III. Dobrá hudba, efekty, uhozenost... přesně tak, jak to má být, když není více prostoru. Snad jen pochopitelná pointa navíc by přišla k dobru. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Skrytá osvícenská agitka ukazující těžké, strašidelné sny pověrčivých alchymistů. Zatímco jak známo, seriózním vědcům se zásadně zdají pouze poklidné věci, třeba o mihotání elektronek ve vakuu, čehož se poleká jen málokdo. ()

Reklama

Reklama