Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Další klasický film, který jsem ve své opožděnosti viděla pořádně až teď. Příběhově vlastně nic až tak mimořádného, ale ústřední dvojice to drží hodně nad vodou (výborná chemie!) a atmosféru samozřejmě hezky dotváří písničky Whitney Houston. Jen ten konec mi přišel takový náhlý a nepropracovaný. Nebylo mi z toho jasné, proč ti dva vlastně nemůžou být spolu. Divák to sice nějak pochopí (patří oba do jiného světa, bla bla bla...), ale když Rachel (Whitney) na konci odlétá letadlem pryč a není vlastně jasné kam a proč, tak to působí trochu jako klišé - taková sladkobolná napodobenina Casablancy. I přes nedotažený konec ale dobrý, mírně nadprůměrný film. Za mě na pomezí 3 a 4 hvězd. ~(3,5)~ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Osobní strážce s osobním kouzlem, které se ani po letech nedá přehlédnout. Režisér zrovna nepředvádí úchvatný výkon, i když jistě půjde o jeho životní film, ale velký trn z paty mu vytrhává dvojice Kevin Costner - Whitney Houston. Mezi nimi je to ukázková chemie, která funguje po celou dobu a filmu dává naprosto všechno a zvedá ho z velkého klišé a obyčejnosti ke hvězdám. A mimo jiné oblíbený film mojí maminky. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner v nezvyklé roličce. Slaďáčku. Děj jde podle očekávání, nic překvapujícího a udivujícího, ačkoli se člověk narodil proto, aby se i divil. Tedy pardon, diví se jen ti diváci, co se jim tato neskutečná blbina líbí. W. Housten začala později enormě chlastat. Inu děj filmu a realita obvykle jsou si hodně vzdáleny.***(4.10.2010) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kevča Kosťa herecky ještě jakeš takeš ujde, ale božská Whitney je mírně řečeno strašná (nemluvím o hudbě, ta je jen podprůměrná). Scénárista by rád pozvedl romantickou zápletku někam výš, jen neví, jak na to. No a celá ta krimi zápletka je tak zpatlaná, že to snad museli vymejšlet deset minut před začátkem natáčení. Jediný světlý moment - střelba v lese po sluchu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Whitney Houston na vrcholu své kariéry. Všichni víme, jak to s ní dopadlo. Costner neměl chybu, byl hodně přesvědčivý. Pro mě neodolatelný. Ústřední dvojice byla velmi dobře zvolena. Mezi nimi to krásně jiskří. V práci osobního strážce platí jedno pravidlo. Nesmíte se zamilovat do svého klienta, protože ohrozíte sebe i jeho. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Frank Farmer (Kevin Costner) použije k rozseknutí šály vyhozené do vzduchu meč wakizaši, který je podobně jako katana jedním z nejostřejších a nejnebezpečnějších japonských mečů. (Yoshitsune)
  • Ústřední filmová melodie „I Will Always Love You“ zazněla i na pohřbu Whitney Houston (Rachel Marron). Kevin Costner (Frank Farmer), který se ho také účastnil, při své řeči uvedl, že si při natáčení s Houston nebývale rozuměli. (Lynette)
  • Jednou z favoritek na roli Rachel (Whitney Houston) byla i Mariah Carrey. Nakonec ji však producenti odmítli, protože chtěla zpívat veškeré písně jen ve vysokých tónech. (Lenny09)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama