Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (476)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nedá se to dost dobře popsat, jednoduše se to musí cítit. Nostalgie ? Samozřejmě, ale můj plný počet není jen z tohoto důvodu. Bodyguard je kvalitní film ať se to někomu líbí nebo ne. Má v sobě dost decentního humoru, výtečnou akci, oduševnělou romantiku a příjemně rodinný (v žádném případě kýč) nádech. Mick Jackson natočil nesmírně stylovou a dospěláckou jízdu, která se v žádném případě nemusí za svou výpovědní hodnotu stydět. Má sílu, solidní obsah a hlavně nesmírně šarmantního hrdinu. Olizování se až za ušima z Franka Farmera u dámské části populace relativně i chápu, neboť v této roli je Costner naprosto neodolatelný. A i herecký projev Whitney Houston není špatný, i když zde přece jen hraje prim její úchvatný hlas. Romantika jak se patří. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se Osobního strážce přehodnotit a po krátkém rozvážení přihazuji jednu * navíc. Bodyguard má jistou latentní magii, kterou jsem dlouhá léta přehlížel. Dalším zásadním pozitivem je kombinace akce a romantiky, která je naprosto strhující. Zejména pokus o dopadení v nočním lese je dechberoucí a romantika je přesně taková jaká má být. Procítěná ( i když uznávám, že závěr je malinko po americku sentimentálnější), ale v tomhle případě to filmu nějak extra neškodí. Duo Costner - Houston je legendární a její píseň "I Will Always Love You" je klasa. Zkrátka jeden z mála filmů, na kterém si každý divák najde něco, na co bude rád vzpomínat. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne? Spíš než vyčítat, co všechno film má, bych spíš jen chtěl říct, co si myslím, že nemá: Totiž herečku v hlavní roli. Ne a ne, Whitney na to neměla, ke Costnerovi se fakt nehodí, ačkoliv musím uznat, že i když zrovna jeho nemám rád, tady jsem mu tu roli celkem i věřil. Takže asi tak, jinak to byl naprosto pohodově strávenej nedělní odpolední čásek... S českým dabingem je to asi horší než originál, ale co se dá dělat... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jako malou mě to bavilo a když jsem to shlédla nedávno,připadala mi tahle krimi slaďárna jako nevýslovný kýč,ve svém žánru je Osobní strážce rozhodně slabý,s nesympatickým obsazením,nudným táhnoucím se dějem...A navíc ta obehraná písnička "I will always love you"!Tak ta mě opravdu dokáže nas*at,když ji slyším..Jedna hvězdička za to,že odpadové filmy bývají i horší. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

"The Bodyguard" byl a pro mě i je jeden z největších filmových hitů. Kevin Costner jako zásadový osobní strážce, který má za úkol chránit úspěšnou zpěvačku a herečku Whitney Houston. Je známo, že protiklady se přitahují a osobní strážce po počáteční averzi poruší všechny svoje zásady a podlehne kouzlu svojí svěřenkyně. Romance se vším všudy, která dává nahlédnout do života celebrit. Zatímco Costner byl sázka na jistotu, ve filmu debutující Whitney Houston ukázala celou šíři svého ohromného talentu. A předělávka ústředního hitu "I Will Always Love You" je nesmrtelná...Bohužel každý z nás je smrtelný a o to smutnější je skutečnost, že 11.2.2012 Whitney Houston zemřela ve věku 48 let... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Nápad na tento film byl před jeho natáčením 67krát prezentován a odmítnut. (Kulmon)
  • Frank Farmer (Kevin Costner) použije k rozseknutí šály vyhozené do vzduchu meč wakizaši, který je podobně jako katana jedním z nejostřejších a nejnebezpečnějších japonských mečů. (Yoshitsune)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama