Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých prvních filmů na videu a jeden z nemnoha popcornových romancí (i když v tomto případě spíše v akčnějším hávu), které mám rád. Velice dobrý Kevin Costner je v roli bodyguarda Franka Farmera přesvědčivý a Whitney Houston také neškodí, i když herecky je úplně někde jinde. Ústřední písnička sice začíná být čím dál tím víc vlezlá, přesto mám na film tak trochu nostalgické vzpomínky a rád se na něj dívám. Ten odstřelovač s kamerou byl úžasný nápad. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nechci být krutý, ten film je určen přece jen jiné cílové skupině, ale když už jsem to viděl, tak to ohodnotím. ... ... ... ... ... ... 1) Při vší úctě, Whitney je možná dobrá zpěvačka, ale herečka moc ne. 2) Příběh nemá čím překvapit a tudíž ničím nepřekvapí. 3) Většina dialogů je beznadějně blbá. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Whitney Houston - pro mě osobně největší zpěvačka všech dob. To je důležité podotknout. Jinak k filmu. Nejde o žádný velký počin. Všechny filmové prvky se pohybují někde okolo průměru. Herecké výkony jsou slušné, ale na druhou stranu : toto není film, kde by se dalo ukázat herecké umění. Trochu mi přijde, že do toho šel režisér i s tím, aby to nějak nepokazil, tak málo riskoval, šel na jistotu a v zásadě neudělal ani dobře ani špatně. Naservíroval nám příjemný dvouhodinový film s dramatickou i romantickou zápletkou. A na to, že už má tento film nějaké ty roky, tak stále dokáže zaujmout. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Americká limonáda, ale kvalitní značky. A když si ji servírujete jen svátečně, tak se dá nasládlý příběh vychutnat, a to nejen díky jiskření mezi hlavními hrdiny, ale také díky vtipným dialogům a v neposlední řadě pěkným písničkám. Volba ústřední dvojice byla základem úspěchu: K. Costner byl na začátku 90. let ověnčen prestižními cenami, písničky W. Houston zněly z rádií. A když se Rachel hned při prvním setkání podívá na Franka Farmera, je jasné, že Frank nebude jen bodyguard. Pompézní podívaná nenudí díky změnám prostředí – vila, klub, hospůdka, honosný hotel, lesní srub, vyhlašování Oskarů – a díky zajímavým prostřihům – Ráchel pozorující z okna, jak Frank sleduje její klip. Nejakčnější scéna: Frank učící plavat Rachelina syna Fletchera...Příjemná oddychovka. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jako malou mě to bavilo a když jsem to shlédla nedávno,připadala mi tahle krimi slaďárna jako nevýslovný kýč,ve svém žánru je Osobní strážce rozhodně slabý,s nesympatickým obsazením,nudným táhnoucím se dějem...A navíc ta obehraná písnička "I will always love you"!Tak ta mě opravdu dokáže nas*at,když ji slyším..Jedna hvězdička za to,že odpadové filmy bývají i horší. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Kevin Costner (Frank Farmer) napísal scenár k pokračovaniu. Ochraňovať mal princeznú Dianu, ktorej bol ponúknutý honorár 10 miliónov amerických dolárov. Najprv váhala, no nakoniec rolu prijala. Z projektu zišlo po tragickej autonehode, pri ktorej v roku 1997 princezná Diana zomrela. (Nolanofil)
  • Kevin Costner (Frank Farmer) uvedl, že se ho lidé v době uvedení filmu často ptali, zda mu nevadí, že jeho hereckou partnerkou je zpěvačka a herečka černé pleti Whitney Houston (Rachel Marron). (Lynette)
  • Jednou z favoritek na roli Rachel (Whitney Houston) byla i Mariah Carrey. Nakonec ji však producenti odmítli, protože chtěla zpívat veškeré písně jen ve vysokých tónech. (Lenny09)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama