Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'M HERE TO KEEP YOU ALIVE, NOT HELP YOU SHOP." --------- Veľmi silné tri hviezdy. Aj keď film stavia na romantickej zápletke, prezentovaná bola kvalitným spôsobom, miestami intuitívne, ale hlavne bola dávkovaná sporadicky, zmixovaná spolu s poriadnou akciou a napätím. Keďže som film nevidel miliónkrát ako väčšina, patrične som si ho vychutnával aj teraz a keď po dvoch hodinách konečne začala znieť ospevovaná skladba I Will Always Love You, zimomriavky nesklamali a kompletne ma pohltili. Ak sa dnes dobre vyspím, bude to za štyri. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Věrohodně zahraná romance s nostalgií ztraceného mládí. Kevin Costner se své role bodygarda zhostil skvěle a tak jak bývá zvykem, lidi se v práci zamilují, u bodygardů to je skoro pravidlem. Whitney, s manýry rozmazlené sebejisté hvězdy navenek, s citlivou duší uvnitř, taky celkem ušla. Ovšem kdeže její slavné časy jsou, dnes je z ní ubohá drogová troska. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zvedavosť a chýbajúci komentár ma motivovali k tomu, aby som sa na Osobného strážcu pozrel ešte raz a zistil, prečo existuje taká silná averzia nielen k filmu, ale aj ku Kevinovi Costnerovi. Nezistil som ani jedno, ani druhé, ale utvrdil som sa v tom, že Osobný strážca je príjemný romantický film (s prienikmi z iných žánrov), ktorému pôvodné štyri hviezdičky bez problémov ponechám. Okrem iného aj preto, že ukázal Whitney Houston v poslednom dobrom období pred jej strmým alkoholovo-drogovým pádom a do slovníka bežných ľudí pridal nové slovo "bodygárd". ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jako malou mě to bavilo a když jsem to shlédla nedávno,připadala mi tahle krimi slaďárna jako nevýslovný kýč,ve svém žánru je Osobní strážce rozhodně slabý,s nesympatickým obsazením,nudným táhnoucím se dějem...A navíc ta obehraná písnička "I will always love you"!Tak ta mě opravdu dokáže nas*at,když ji slyším..Jedna hvězdička za to,že odpadové filmy bývají i horší. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Další klasický film, který jsem ve své opožděnosti viděla pořádně až teď. Příběhově vlastně nic až tak mimořádného, ale ústřední dvojice to drží hodně nad vodou (výborná chemie!) a atmosféru samozřejmě hezky dotváří písničky Whitney Houston. Jen ten konec mi přišel takový náhlý a nepropracovaný. Nebylo mi z toho jasné, proč ti dva vlastně nemůžou být spolu. Divák to sice nějak pochopí (patří oba do jiného světa, bla bla bla...), ale když Rachel (Whitney) na konci odlétá letadlem pryč a není vlastně jasné kam a proč, tak to působí trochu jako klišé - taková sladkobolná napodobenina Casablancy. I přes nedotažený konec ale dobrý, mírně nadprůměrný film. Za mě na pomezí 3 a 4 hvězd. ~(3,5)~ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Jednou z favoritek na roli Rachel (Whitney Houston) byla i Mariah Carrey. Nakonec ji však producenti odmítli, protože chtěla zpívat veškeré písně jen ve vysokých tónech. (Lenny09)
  • Frank Farmer (Kevin Costner) použije k rozseknutí šály vyhozené do vzduchu meč wakizaši, který je podobně jako katana jedním z nejostřejších a nejnebezpečnějších japonských mečů. (Yoshitsune)
  • Kevin Costner (Frank Farmer) uvedl, že se ho lidé v době uvedení filmu často ptali, zda mu nevadí, že jeho hereckou partnerkou je zpěvačka a herečka černé pleti Whitney Houston (Rachel Marron). (Lynette)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama