Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je hlavne obľúbený film našich mám. Mňa to až tak moc neberie. Je to romantický, ale možno až moc dlhý film. Niekedy je to chápané ako hudobný film, ale možno by pomohlo viac pesničiek. Pristalo to tu Kevinovi Costnerovi, to je asi tak všetko na čo si z minulosti pamätám. V deväťdesiatych rokoch a na prelome tisícročia tento film išiel snáď každý pol rok. Videl som ho asi 5x (nič iné nedávali), ale nikdy ma úplne nedostal. Takže u mňa priemer. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se Osobního strážce přehodnotit a po krátkém rozvážení přihazuji jednu * navíc. Bodyguard má jistou latentní magii, kterou jsem dlouhá léta přehlížel. Dalším zásadním pozitivem je kombinace akce a romantiky, která je naprosto strhující. Zejména pokus o dopadení v nočním lese je dechberoucí a romantika je přesně taková jaká má být. Procítěná ( i když uznávám, že závěr je malinko po americku sentimentálnější), ale v tomhle případě to filmu nějak extra neškodí. Duo Costner - Houston je legendární a její píseň "I Will Always Love You" je klasa. Zkrátka jeden z mála filmů, na kterém si každý divák najde něco, na co bude rád vzpomínat. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nechci být krutý, ten film je určen přece jen jiné cílové skupině, ale když už jsem to viděl, tak to ohodnotím. ... ... ... ... ... ... 1) Při vší úctě, Whitney je možná dobrá zpěvačka, ale herečka moc ne. 2) Příběh nemá čím překvapit a tudíž ničím nepřekvapí. 3) Většina dialogů je beznadějně blbá. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem dal tři hvězdičky, dnes zvedám o další. Mám ten pocit při zpětném vidění jen já, nebo je The Bodyguard docela jedinečný? ■ Zajímavosti: Píseň I Will Allways Love You je v taneční scéně označena jako "country song". Doopravdy se původně o country skladbu jedná. V roce 1973 ji napsala americká country zpěvačka Dolly Parton. Přičemž původně měla být ústřední skladbou filmu píseň What Becomes of the Brokenhearted, poté, co se však objevila v jiném filmu (Fried Green Tomatoes), byla zakoupena práva na I Will Always Love You a skladba přearanžována do stylu rhythm and blues. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Romantika nejen pro producentská bankovní konta, kde se Costner neustále vrhá. Do nebezpečí, do milostných dobrodružství, do střel, do postele Whitney, občas dokonce vrhne nožem a vám nezbývá nic jiného, než se nakonec s něžným šepotem na rtech „I will always love you“ vrhnout do jeho ochranářské náruče. To mi připomíná dětský vtip: „Víte, co spojuje Kevinovu trvalou erekci při natáčení milostných scén Franka Farmera a americké astronauty v nesnázích? Je to věta: Houston, we have a problem.“ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Sya Spectora, manažéra Rachel Marronovej (Whitney Houston) hrá Gary Kemp, hlavný gitarista britskej skupiny Spandau Ballet, známej hitmi ako "True" alebo "Gold". (AAsniper)
  • Píseň "I Will Always Love You" je v taneční scéně označena za "country song". Původní verzi písně z roku 1973 napsala americká country zpěvačka Dolly Parton. (Jirka_Šč)
  • Původně měla být ústřední skladbou píseň "What Becomes of the Brokenhearted". Poté, co se však objevila ve filmu Smažená zelená rajčata (1991), byla zakoupena práva na "I Will Always Love You" a skladba přearanžována do stylu rhythm and blues. (Jirka_Šč)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama