Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (476)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Solidní film, který snad nikdy nechyběl ve skřínce s kazetami - řidičům autobusů během jízdy na dovolenou. Snad pokaždé nám to pustili znovu a znovu…Nicméně ani po letech neztratil Osobní strážce nic ze svého kouzla. Působivý příběh plný emocí, akce i skvělých hereckých výkonů – jak Whitney Houston tak i Kevin Costner se díky tomu stali nesmrtelnými. Jde vidět, že práce osobního strážce není vůbec jednoduchý a už vůbec se u toho člověk nenudí. Mnohem horší je však to, že jde často o kejhák…Musím však souhlasit s názory, že akční stránka filmu se mi vždy líbila mnohem více, než ta romantická… ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

"The Bodyguard" byl a pro mě i je jeden z největších filmových hitů. Kevin Costner jako zásadový osobní strážce, který má za úkol chránit úspěšnou zpěvačku a herečku Whitney Houston. Je známo, že protiklady se přitahují a osobní strážce po počáteční averzi poruší všechny svoje zásady a podlehne kouzlu svojí svěřenkyně. Romance se vším všudy, která dává nahlédnout do života celebrit. Zatímco Costner byl sázka na jistotu, ve filmu debutující Whitney Houston ukázala celou šíři svého ohromného talentu. A předělávka ústředního hitu "I Will Always Love You" je nesmrtelná...Bohužel každý z nás je smrtelný a o to smutnější je skutečnost, že 11.2.2012 Whitney Houston zemřela ve věku 48 let... ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

No jasně, je to romantika ostrá jako břitva a měl bych tady teď mávat čurákem a vykřikovat, jaká je to nebetyčná kokotina. Jenže zároveň je to první film, kterým mě jako klacka pan Ježíšek obdaroval na originální véháesce, můj přehrávač Blaupunkt z roku 1977 (stejný, jako používá Lino Ventura v Doteku medúzy, heč!) opustil až po jednom předlouhém měsíci a proto jsem si k němu vybudoval jisté citové vazby. Whitney Hostouň nebyla žádná čokoládová princezna, ani když ještě nesjížděla mouku a neusínala ve vaně a Kosťnerův zabiják mluví a chodí, jako kdyby ho poskládali z Lega. Přesto na mě ta atmosféra bohatství, přepychu, luxusu a salámismu působí jako mršina na šakala, i já bych chtěl být VIP a v horizontu nejbližších třiceti let na tom už opravdu začnu pracovat! No nic, zatím vezmu igelitku, spacák a čokly a půjdu Máně zanotovat Run to You, aby věděla, že i přitulený k parovodu jsem za dlouhých zimních nocí ze všech chlapů ten nejšťastnější chlap jenom s ní. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Žánrové dojímání je přesně mým šálkem kávy, ale Bodyguard mi nikdy k srdci nepřirostl. Kevin Costner sice svůj part odehrává s naprostým přehledem, ale Whitney Houston ani přes veleslavnou a dnes už nesmrtelnou píseň jako herečka absolutně nefunguje. Mé nezapomenutelné páry hollywoodské romantiky vypadají úplně jinak. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste na mě příliš chytrá, nestačím držet krok." Nemám obvod bicepsů vyšší než IQ, neumím zabíjet nacvičeným pohledem a ani mi žádný sval nepřekáží při vytírání řitního otvoru, takže se logicky nemohu stát strážcem nějaké obzvlášť pitomé celebrity. Takový Frank výše uvedené požadavky sice rovněž nesplňuje, ale omluvou mu budiž to, že bodyguardoval v době, kdy ještě steroidy netvořily základ každé dobré snídaně. Tehdy ještě stačila intuice a rychlá reakce k obraně proti zabijákovi, který ani neuměl zaútočit zároveň z pěti světových stran. Nebudu zastírat, že jsem si Frankovo ochraňování užil, i nějaké to napětí jsem v kalhotách občas pocítil, ale zároveň se musím přiznat k tomu, že kdyby mne nějaká celebrita oblažila svými dvěma až třemi hvězdnými manýry, tak bych jí ustřelil hlavu, aby si to příště dobře rozmyslela. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Natáčelo se od 25. listopadu 1991 do 27. března 1992 na Floridě, v Kalifornii a New Jersey v USA. (Varan)
  • Když Whitney Houston (Rachel Marron) zemřela na předávkování v roce 2012, tak Kevin Costner (Frank Farmer) na jejím pohřbu pronesl: „Teď je v nebi mladá dáma, kvůli níž Bůh žasne, jak mohl stvořit něco tak dokonalého. Navzdory úspěchu pořád pochybovala, jestli je dost dobrá. Nebylas jen dobrá, bylas úžasná. Mou roli bodyguarda mohl hrát kdokoliv, ale roli Rachel jsi mohla hrát jen ty.“ (Cucina_Rc)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama