Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'M HERE TO KEEP YOU ALIVE, NOT HELP YOU SHOP." --------- Veľmi silné tri hviezdy. Aj keď film stavia na romantickej zápletke, prezentovaná bola kvalitným spôsobom, miestami intuitívne, ale hlavne bola dávkovaná sporadicky, zmixovaná spolu s poriadnou akciou a napätím. Keďže som film nevidel miliónkrát ako väčšina, patrične som si ho vychutnával aj teraz a keď po dvoch hodinách konečne začala znieť ospevovaná skladba I Will Always Love You, zimomriavky nesklamali a kompletne ma pohltili. Ak sa dnes dobre vyspím, bude to za štyri. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Osobních strážců není nikdy dost. Na hlídání jedné celebrity však bohatě postačí jen jeden a sice Kevin Costner. Ostříhaný na "blbečka" bude hlídat čokoládovou zpěvačku a řešit zapeklité anonymy, které její úspěšnou kariéru ohrožují. Pravidlo nezamilovat se do toho, koho bezpečí střežím, bodyguard poruší. Skloubení romantiky a thrilleru je poměrně odvážný scénáristický nápad a v podstatě je z něj cítit originalita. Kevin Costner je pak prototypem milovníka jemuž věříte, že dokáže uhranout ženu. Ovšem Whitney Houston mně opravdu neučarovala. Měla být ztělesněním sexy ženy a obletované celebrity, ale ona mně v roli neseděla. Romantika byla zvládnuta tak akorát, děj občas stagnoval, neměl potřebné tempo a gradoval až posléze. Whitney Houston chybně obsazená a Costner si tehdy upevnil svůj status obdivovaného herce než se herecky propadnul do nevýrazných filmů. S průměrným scénářem zázrak nevznikne. Nutno ocenit skloubení dvou nehodících se žánrů do sebe, které si tentokrát až tak nepřekážely. Pověst filmu je značná, ale nesdílím nadšení z něj. Odmyslím-li si Costnera, tak to takové terno není. Líbit se vám bude za předpokladu, jak moc máte rádi v té době velmi oblíbeného Costnera. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"A už o tom nebudeme mluvit." Kevin Costner hrál na začátku 90. let v obrovských diváckých hitech. Osobní strážce proto nemohl zklamat. Whitney Houston naopak představí svou rolí snad všechna pozlátka šoubysnysu. A je tak dokonalou protiváhou soustředěnému Kevinovi, který přes všechny své zásady zpěvačtině kouzlu stejně podlehne. PS: Svého času se tento film nevyndával z videa. 70% ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Osobní strážce britského režiséra Micka Jacksona je typickou ukázkou filmu, který je sice sestavený podle šablony „jedno klišé za druhým“ (i divák, který normálně nevyniká v odhalování toho, co se stane, si tady zvýší sebevědomí), ale poměrně příjemně se na něj kouká. Není to žádná bomba, ale jako zpestření sobotního večera určitě poslouží velmi dobře. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Whitney Houston - pro mě osobně největší zpěvačka všech dob. To je důležité podotknout. Jinak k filmu. Nejde o žádný velký počin. Všechny filmové prvky se pohybují někde okolo průměru. Herecké výkony jsou slušné, ale na druhou stranu : toto není film, kde by se dalo ukázat herecké umění. Trochu mi přijde, že do toho šel režisér i s tím, aby to nějak nepokazil, tak málo riskoval, šel na jistotu a v zásadě neudělal ani dobře ani špatně. Naservíroval nám příjemný dvouhodinový film s dramatickou i romantickou zápletkou. A na to, že už má tento film nějaké ty roky, tak stále dokáže zaujmout. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Frank Farmer (Kevin Costner) použije k rozseknutí šály vyhozené do vzduchu meč wakizaši, který je podobně jako katana jedním z nejostřejších a nejnebezpečnějších japonských mečů. (Yoshitsune)
  • Sídlo Rachel (Whitney Houston) je stejné jako to, ve kterém se odehrála slavná scéna s koňskou hlavou v posteli ve filmu Kmotr (1972). (Kulmon)
  • Produkci snímku zaštítila filmová společnost Tig Productions, kterou v roce 1989 spoluzaložil Kevin Costner (Frank Farmer). (5150)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama