Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (538)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dvojka Sicaria nezklamala a je téměř stejně dobrá jako jednička. Bohužel jsou oba filmy na hranici mezi hvězdami a z pokračování jsem neměl takový pocit a tak z toho jednička nakonec vyjde o něco lépe. Je to sice akčnější, ale tak nejak do ztracena vyznívající. Ke kladům, Josh Brolin i Benicio Del Toro se svých rolí chopili výborně a jsou to drsňáci a zároveň sympaťáci každým coulem. Především hodnotím dobře první polovinu, přičemž příběh ztratil tempo po přepadení v Mexiku a z toho plynoucí závěr se zachraniu holčičky mne již příliš neoslovil. 82% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Začátek byl velice slibný. Oko každého rozmlsaného diváka jistě potěší záběry na výbuchy v bezprostřední blízkosti dětí a jiné syrové záběry, které jsou zejména v poslední době vzácnou výjimkou a ojedinělou ozdobou každého filmu. Několik zinscenovaných akcí - to byla krása. Přesně tímto způsobem jsou vedeny války s "terorismem". Bohužel, nedlouho po únosu se ze snímku postupně stávalo těžce předvídatelné a stereotypní neúnosné melancholické otcovské rodinné drama a kvalita i zajímavost postupně padaly níž a níž. Nebýt skvělého Del Tora s Brolinem, tak bych snad i padal únavou. Ve výsledku jsem tedy spokojen pouze lehce nadprůměrně. Z mého odborného pohledu toto pokračování kvalitou dokonce předčilo nic neříkající jedničku, co si tak matně pamatuji. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to Villeneuve a malinko hapruje scénář, ale pořád je to těžký nadprůměr. Arabáci chodící přes Mexiko vyhazovat do vzduchu supermarkety dělají yankeyům vrásky a tak pověří Brolina aby to vyřešil a ten pověří Del Tora aby to vyřešil. Líbí se mi ten kontrast zprasené akce oproti tomu luxusu z jedničky. Spousta fantastických scén, znakování s farmářem, poprava v poušti. Bylo to fakt dobrý, jen prostě jednička je lepší. A Deakins chybí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nářez jak svině a byť dle kritiků dvojka zaostává za jedničkou já si ji užil více. Letošní rok rozhodně patří herci Josh Brolinovi, ten chlap letos září a nepamatuji se, kdy mě nějaký herec zaujal a potěšil hned 4x v jednom roce. Dvě hlavní role ( Only the Brave, Sicario Soldado) a dvě záporné role ( Deadpool 2, Avengers Infitiy War) velký potlesk. První díl měl sice silnější kombo ( Villeneuve,Sheridan,Deakins), zde přetrval pouze scénarista Sheridan, ale režisér Sollima a kameraman Wolski odvedli taktéž solidní práci a pořád se jedná o film, který nemá v kinech konkurenci. Mexické kartely, pašování lidí z Mexika do Usa, nekompromisní a intenzivní akce, nechutně realistické prostředí a atmosféra, Ďábelský Del Toro a vážný Brolin z toho filmu vytváří neskutečný zážitek a já v kině doslova lapal po dechu, navíc šokující závěrečný zvrat, který otvírá otázky a dává prostor pro třetí díl, nemohu si na nic stěžovat. Jednička měla pomalejší tempo a nedostatek akce, abych si ji s radostí pustil znova, tohle chci vidět znova definitivně. Doporučuji. Větší chlapácká jízda v kinech nebyla a nebude. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Jednička byla o něco propracovanější, napínavější a její síla byla i v ústřední hrdince, jak se s tim světem seznamovala a byla z toho všeho vyšokovaná. Dvojka je sice taková víc epizodní a vlastně se toho v ní moc nevyřeší, ale zase má svižnější tempo, víc akce a o dost víc prostoru tu mají Josh Brolin s Benicio Del Torem. Je to jinej film než předchůdce, možná o trochu hloupejší, ale pořád jsem hodně spokojenej. 80% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (22)

  • Keď v Mexiku Alejandro (Benicio del Toro) a Isabela (Isabela Moner)  nastupujú do vozidla, autu chýbajú na predných sedačkách opierky hlavy. V ďalších záberoch sú už opierky na svojom mieste. (Casador)
  • Studio přesunulo premiéru z 2. 11. 2017 na letní termín 29. 6. 2018, protože filmu důvěřovalo, že obstojí ve velké letní konkurenci. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama