Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život rodiny McMartinových se obrátí vzhůru nohama. Byli nařčeni, že sexuálně obtěžují děti. Soud trval dlouhých šest let a náklady přesáhly 16 miliónů dolarů. Nakonec vše skončilo na mrtvém bodě. Obviněním matky jednoho dítěte předškolního věku začal jeden z nejdelších a nejdražších procesů v historii USA, který zničil nebo výrazně narušil život několika rodin. Když se vyšetřovatelé tázali rodičů dětí docházejících do McMartinovi školky, dozvěděli se spoustu podivných věcí poukazujících na satanistické rituály, zneužívání dětí a zvířat a znásilňování. Televize vysílala každý večer nová a nová senzační odhalení. Ray Martin a jeho matka byli obviněni ze 65 kriminálních činů. Celých dlouhých šest let čekali McMartinovi na finální verdikt poroty. Zdálo se, že zákonu bude konečně zadostiučiněno. Danny Davis (James Woods) na straně obhajoby však stále věřil v nevinu McMartinových a zjistil, že žádné přímé důkazy, které by potvrzovaly výpovědi dětí vlastně vůbec neexistují. Přesvědčit však porotu i veřejnost bylo velmi složité. Film získal pro HBO 3 ceny Emmy za nejlepší televizní film, nejlepší herečku ve vedlejší roli (Shirley Knightová), nejlepší kameru a prestižní Zlatý Glóbus za nejlepší televizní film roku 1995. (HBO Europe)

(více)

Recenze (12)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle skutečné události o "zneužívání dětí" stojí především na mistrovském výkonu Jamese Woodse v roli obhájce. Jedna z jeho nejlepších rolí. Film získal Zlatý glóbus za nejlepší TV dílo roku 1995, stejnou cenu dostala Shirley Knightová za vedlejší roli. (Místo Jamese to tehdy dostal Gary Sinise za Trumana, škoda). ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších súdnych drám, aké som mal tú česť vidieť. Až ma mrzí, že to medzi ľudmi nekoluje častejšie, zaznie tu totiž niekoľko veľmi múdrych myšlienok, ktoré niektorí ľudia potrebujú počuť. Je smutné, že tomu tak musí byť, ale práve dnes, kedy je na sociálnych sieťach neskutočný nadbytok afektovaných moralistov, sa tento film hodí viac, než kedykoľvek predtým. Je potreba ho vidieť. Jedinou vadou môže byť, že je natočený televíznou formou, ktorá proste nedokáže strhnúť tak, ako iné veľké hollywoodské drámy, no je to zanedbateľné, vzhľadom k dokonalému obsahu. Naozaj vydarený film so silným námetom, dialógmi a emóciami. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem to kdysi shlédl v TV. Bylo už pozdě v noci, a zrovna to byla ta noc, kdy dostanete chuť na nějaké opravdu kvalitní a originální kino. No a jakože se někdy ztrácím v těch různých soudních dramatech pro přemíru jmen, výpovědí a souvislostí, tak tento MEGAFILM mě přesto vtáhnul. Jako bych seděl v soudní síni - ovšem s jedním rozdílem, který je právě zásadní pro divácký požitek z podobných filmů: byl jsem na straně odsouzených. A tímto se před vámi rozehrává děsivá obžaloba nikoliv těch, co čelí žalobě ve filmu, nýbrž davové společnosti, zvlčilé lůzy pod vládou veřejného mínění. Tento film je dokonalou a úchvatně šokují ilustrací toho, jak jednáme, myslíme a cítíme, když ztratíme vlastní soudnost. 90% ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Odporná, děsivá, hnusná a neskutečně smutná historie jedné rodiny, naprosto zdevastované v rámci procesu, který by se dal směle nazvat jedním z největších selhání právního systému, práce médií a tzv. honu na čarodějnice v USA. Slušnému a empatickému člověku se z toho chce brečet a vaří se mu krev v žilách a pocit marnosti je zcela zdrcující. Excelentní práce režie i scenáristy, bravurní herecké výkony v čele s excelujícím Jamesem Woodsem. Dost možná nejlepší film z právního prostředí vůbec, který rozhodně nesmíte minout. 5/5 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Spracovanie je typicky televízne a v spojitosti so súdnym procesom nejde o nič originálne. To, čo zaujme, je silná téma súdneho procesu, ktorá jednoducho zaltačí do kresla - sexuálne zneužívanie detí a krivé obvinenie, ktorého sa už nejde nikdy celkom zbaviť. Skoro až mrazí, že je to natočené podľa skutočnej udalosti. Keď obvinený chlapík na súde musí pred všetkými tými ľudmi, dokonca aj pred matkou a babkou, rozprávať o svojej masturbácii a sexuálnom živote, je sila. Woods, aj keď v kladnej úlohe, sa svojej svojej podrývačnej a cynickej náture, v akej ho poznáme z iných filmov, ani tu nezbaví a s týmto cieľom bol aj vybraný. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založený na skutočných udalostiach rodiny McMartinových z 80. rokov. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama