Reklama

Reklama

La Colle universelle

  • angličtina Good Glue Sticks
všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1907, 5 min

Obsahy(1)

Méliès pracuje v tomto snímku jako pouliční prodavač univerzálního lepidla. Dvěma strážníkům se ale jeho zboží nelíbí a výrobek před ostatními zájemci kritizují. Když strážníci během pochůzky usnou na lavičce v parku, prodavač jim slepí uniformy dohromady a oba muži se tak stanou terčem posměchu. To prodavači nemohou jen tak odpustit a po krátké rvačce jej přilepí lepidlem na dveře nedalekého obchodu. Odtud mu však nakonec pomohou kolemjdoucí. (Weissik)

(více)

Recenze (7)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako reklama na lepidlo je to poněkud delší, nicméně propagovaný výrobek svou kvalitou výrazně předčí normy požadované EU, takže mi ho pošlete vagón na dobírku. A toho prodejce zavřít, protože měl lepit pořádně a víc mě pobavit. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Zásadní filmeček ani ne tak proto, že by byla nějak výjimečná jeho groteskní linka, ale spíše pro to, že se zde Méliés snaží o jakési rozdělení akce do více plánů. Můžeme to vidět v první scéně, kdy v popředí jsou strážnící a v pozadí předvádí Méliés své lepidlo. Mnoho lidí zřejmě i zaskočí, že se zde téměř neobjeví trikové sekvence, které jsou pro Méliésovy filmy tak charakteristické. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jiný název tohoto filmu je "Good Glue Sticks". Strážníci nechtějí mít prodavače lepidla ve městě, a tak dojde k menší roztržce. Večer, když strážníci spí na lavičce, přijde k nim prodavač a přilepí strážníky novým lepidlem. Druhý den ráno se strážníci pomstí prodavači a přilepí ho tím jeho lepidlem na dveře. Potom střážníci a lidi z města odtrhnou prodavače ze dveří a na rozloučenou mu ještě dají strážníci noviny na záda. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Závěr je docela vtipný, ale jinak nic extra. Mimochodem, nevíte, kde se dá sehnat ono proklamované lepidlo? ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl universální lepidlo? Co všechno se dá dělat s takovým universálním lepidlem? A jak to vypadá, když se někdo doslova nachytá na vlastní lep? Vtipná Meliesova groteska svým stylem silně připomínající filmy Vlasty Buriana. Možná je trochu delší, než by musela být a scéna, kdy prodavač obežene slepence paničkami v bílých šatech je trochu trapná, ale na skvělých nápadech, invenci a schopnosti je rozvinout na velmi malé ploše tak, aby to nezačalo nudit, to vůbec nic nemění. S jako vždy excelentním klavírním doprovodem: http://www.youtube.com/watch?v=eWqz7jomrLY ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět pro naše politiky, zavést podobné alternativní tresty a výroba vrat a lepidel vzroste několikanásobně. Navíc by se lidem jdoucím kolem přilepených provinilců výrazně zlepšila nálada, chechtali by se na celé kolo, a jak známo, s úsměvem jde všechno líp, makali by pak v továrnách s dvojnásobným úsilím. Takže HDP by rázem vystřelilo do oblačných výšin. Ale asi to u politiků neuspěje, se budou bát, že by na těch vratech mohli jednou skončit sami. ()

Reklama

Reklama